Mandariinia ja vaipanvaihto pöydällä?

EHkä tyhmimmät kysymykset ikinä, mutta voiko 1-vuotiaalle antaa mandariinia?? Meidän poika on ihan hulluna siihen. Syö kerrallaan ehkä korkeintaan 3 lohkoa. Entäs koska muut luopuvat/ovat luopuneet hoitopöydästä?? Meidän 1-vuotiasta köllitetään aina vaan pöydällä, paitsi jos sattuu oleen housuvaippoja. Olis kiva luopua jo pöydästä, mutta hankalaa tuntuu olevan vaipanvaihto muutoin. :|
 
lattialla,sängyssä.. ei kai siihen hoitopöytää/alustaa vaadita =) meil ei kyl ees viihdytä niin kauaa selällään että siin sais vaatteet laittaa joten aina laitetaan sylissä tai paita seisaallaan
 
Just. Täytyy yrittää kaivaa tuo maalaisjärki jostain tuolta aivojen sopukoista esiin. Ja tosiaankin yrittää se mieskin vaihtaan totuttuja tapojaan. Sitä kun on vuoden pikkumiestä siinä pöydällä pyöritellyt niin....

Mites sitten kun meillä menossa tuo tavismaitoon siirtyminen. Ekaks annoin ihan tavallista sinistä maitoa, mutta en tiedä johtuiko siitä vai mistä, että pierua alkoi tuleen ja jotenki kiukkusemmaksi muuttui poika, nyt menossa uht-pakattu (siksi että säilyis kauemmin) hyla-maito. Tietääkö joku tuon kovettavan vatsaa enempi kuin tavallinen maito?? Meillä nimittäin ikuinen ongelma tuo kova vatsa, ja nyt ihan kamalan takkuista syöminen/juominen kun kokoajan on kovalla.
 
Meidän pojan suurinta herkkua on mysö mandariinit. Syö päivässä ainakin yhden kokonaisen mandariinin. Ikää herralla tulee 9.pv 1v.

Hoitopöytä meillä on edelleen käytössä. Mulla on 3 poikaa ja tämän nuorimman kanssa pöytä on ollut pisimpään käytössä. Tiedä sitten mistä johtuu...mutta oon kokenut helpompana vaihtaa siinä vaipat edelleen.

Maidosta sen verran,että me kun alettiin tuossa 10kk iässä kokeilemaan tavallisia jugurtteja niin maha meni pojalla löysälle. Mietinkin jo,että sopiiko tavallinen maito ollenkaan. Mutta sitten otin käyttöön laktoosittomat jugurtit ja niistä ei tullut vastaavaa ongelmaa. Niillä mentiin hetki ja kun uudelleen kokeilin ihan tavalliset jugurtit niin ne sopi ja nyt mennään tavis maidolla. =)
 
meillä syö mandariniä,saattaa yhen kokonaisen syödä kerralla :D mutta laitan lohkon aina puoliksi,kuitenkin saattaa vetää sen lohkon henkeen.

ja meilläkin vielä hoitopöytä,mutta sylissä tulee vaatteet laitettuu päälle.
 
meillä vaipat vaihdetaan sylissä sangyssä seisaaltaan ja jne.
Tavan maitoomn totuttaminen tapahtuu pikkuhilljaa ja meillä molemmilla ollut ongelmana kova vatsa.Joten aika ajoin luumua antaa yms.Banaaani ja maitohan yleensä kovettaa vatsaa ei sen tartte mikään hyla maitokaan olla.
 
Vuoden ikäisestä alkaen minä aloin pukea vaipat ja vaatteet yleisemmin seisten (siis minä & muksu) ja meillä oli housuvaipat käytössä. Mä yritän nyt houkutella miestä, että toi hoitotaso voitaisiin vihdoin myydä (poika 2.5v), mutta mies vaihtoi siellä vaippoja vielä viime kesään asti... Hyvänä tavaravarastona se yhä toimii...
 
saahan sitä mandariiniä antaa, mut anoppi just kerto et niistä pitäs ottaa ne kalvot pois, et ne voi aiheuttaa lapselle suolisolmun.en tiiä pitääkö paikkaansa, mut meijän neiti ei niitä edes halua syödä tai pysty kun vasta yksi hammas.
 
Alkuperäinen kirjoittaja SanPe:
saahan sitä mandariiniä antaa, mut anoppi just kerto et niistä pitäs ottaa ne kalvot pois, et ne voi aiheuttaa lapselle suolisolmun.en tiiä pitääkö paikkaansa, mut meijän neiti ei niitä edes halua syödä tai pysty kun vasta yksi hammas.
No empä oo kuullu että kalvot pitäs poistaa, tarpeeksi pieniä paloja vaan.
 
Meidän päälle vuoden ikäinen syö päivittäin mandariinin tai parikin. Hoitopöytää ei ole ollut yli puoleen vuoteen. Vaipat vaihdetaan lennosta leikkien keskellä. Kakkavaippa vaihdetaan sängyllä pyyhkeen päällä.
 
Kyllä me annettiin mandariinia jo alle vuoden ikäselle. Meidän poju tosin ei suostu edes syömään niitä kalvoja vaan murskaa lohkon suussaan ja ottaa sitten sen kalvoklöntsän suustaan ulos...

Hoitopöytää käytetään edelleen, poika 1v5kk. Joskus vaihdellaan vaipat muualla kun poika saattaa pysyä paremmin paikoillaan vaipanvaihdon ajan jos ollaan jossain yllättävässä paikassa.

Kun me aloiteltiin maitoon totuttaminen, oli meidänkin pojalla masuvaivoja ja luultiin jo että on jotain allergiaa. Jonkin aikaa sitten jaksoin terkkarin kehotuksesta lypsää maitolasiin puolet äidinmaitoa ja silleen totuteltiin hitaammin ja nykyään juo ihan tyytyväisenä tav. maitoa eikä mitään ongelmia.
 
Meillä on hoitopöytä käytössä edelleen, pojalla ikää nyt 1v4kk. Siinä on vaan niin kätevä vaihtaa vaippa, kuivata suihkun jälkeen, rasvata ihoa jne. On sopivalla korkeudella niin ei äitin selkäkään kipeydy :)
Aika kiltisti siinä pötköttelee selällään, yleensä tutkii samalla jotain rasvapurkkia tms. Ei tietenkään aina sitä käytetä, vaan onnistuu vaipanvaihto, pukeminen ja muut muuallakin. Meillä hoitopöydässä on sellaiset hyvät isot laatikot joihin suurin osa pojan vaatteista mahtuu, niin senkin takia on vielä käytössä vaikka saisihan siitä sen pelkän lipastonkin käyttöön.

Tavalliseen maitoon alettiin totutella alle vuoden iässä imetyksen ohella. On juonut sekä tavallista että iskukuumennettua maitoa, mutta en ole huomannut niissä mitään eroja miten vaikuttaisi masun kovuuteen tai mihinkään muuhunkaan. Tietty sekin voi olla yksilöllistä. Pojan isällä sekä isän isällä on laktoosi-intoleranssi niin lääkäri arveli että voisi olla periytynyt myös kolmanteen polveen pojalle, mutta ei ole mitään sen suuntaista ilmennyt ainakaan vielä.
 
Kiitos vastaajille. Mandariini tuntuu olevan pojalle oikea herkku. Hyvä että on turvallistakin. Ystävältäni nimittäin kuulin että sitrushedelmiä ei saisi antaa vauvoille. Vaan eipä tuo taapero enää mikään vauva olekaan :D Hyvä että muillakin vielä hoitopöytä käytössä...ei pidetä tuota taaperoa liian vauvana...
 
Meilläki tais hoitopöytä lähtee siinä 4-6kk ikäsenä ja vaipat vaihdettiin sit sängyllä tai lattialla. Mandariinia on alkanut nyt syömään (9,5kk) ne kalvot otan kyllä irti niistä kun pelottaa et tukehtuu niihin..
 
Meillä 2v1kk ja hoitopöydällä pötkötellen vaihdetaan vaippoja sekä puetaan joka päivä MUTTA muuallakin esim. sohvalla, sängyssä ihan riippuen tilanteesta.
Olkaa onnellisia jos mandariini kelpaa; meillä ei syö mitään muuta hedelmää kuin banaania :|
 
Meillä tyttö on 2v6kk ja yövaippa on käytössä. Se laitetaan edelleen hoitopöydällä. Siinä myös mitataan kuume tarvittaessa ja rasvaillaan iltaisin. Meillä on myös sellainen tapa, ettei yöpuku päällä enää kävellä (makoilla) pölyisillä lattioilla, vaan iltapalapöytään pääsee äidin tai isän sylissä ja samoin hammaspesulle ja omaan sänkyyn.
 
Meillä poika kohta 1,2 vuotta ja hoitopöytä satunnaisessa käytössä. Mies ei suostu siitä luopumaan, ite en sitä juuri käytä. Mandariineihin on ihan hulluna, syö ison ruokasatsin päälle vielä 2 mandariinia. Ihan kokonaisina paloina ja mitään rääppeitä ei jää jäljelle.. Jonain päivänä syö kolmekin, yhden viä iltapuuron jälkeen :)
 
Kaikenlaisia neuvoja on kaveri antanutkin... Vuoden ikäisellehän saa antaa jo melkein kaikkea!

Meillä jäi hoitopöytä käytöstä n. 6kk ikäisenä kun muutettiin, sen jälkeen vaihdettu sängyllä tai lattialla.
 
Meillä tyttö syö helposti kerralla koko mandariinin. Otan ne kalvot pois välistä koska ei oo vasta kuin kaksi nysää hammasta alhaalla, tahtoo jäädä pyörimään suuhun ne kalvot. Ja ikää siis 1v1kk. Tykkää tosi paljon appelsiinista ja mandariinista. En muista miten kauan on niitä saanut...

Hoitopöytä meillä käytössä vaipanvaihdossa. Käytetään kestoja ja ne pitää saada kunnolla ettei tuu ohivuotoja, tämä käy parhaiten makuulla. Ja rauhallisesti tyttö onkin siinä, saa nätisti laitettua vaipat. Puen yleensä bodyn kun tyttö istuu hoitopöydällä, sitte siinä vedän puolipotkarit jalkaan ja seisten laitetaan sitte kiinni nepparit ja housut ylös. Muut vaatteet puen yleensä sylissä ja tyttö mukavasti auttaa ite. Työntää jalkoja lahkeisiin ja sukkiin ja laittaa kädet hihoista. Päätäkin ojentaa puseroon tai kypärälakkiin tms. Jos ulos mennään, tumppuihin työntää ite kädet :)
 

Yhteistyössä