MARRASKUISET 2007 TOUKOKUU

Huomenta täältäkin.. Meilläkin oli eilen 1/2 v synttärit =) kyllä se aika vaan menee nopeesti!
Ihana päivä näyttää tulevan, mennään puutarhatöihin, saa nähdä miten akselin mun suunnitelmat hyväksyy..! Akseli myös heräs pitkästä aikaa yöllä syömään, tais iskä antaa liian vähän iltapalaa.

palailen paremmalla aikaa...
 
Puol-vuotis neuvola oli tänään ja mitat 66 cm ja 6975 g... ei vieläkään päästy seittemän kilon yli. Ja toi oikeasti syö ihan mielettömästi! Aletaan varmaan antamaan toinenki tukevampi ruoka päivän aikana. Kyllä tuolla äijällä tietysti tuota energiaakin kuluu kun touhottaa koko ajan menemään.

Laitoin sitten elämässäni oikein kunnolla tuulemaan. Täytyy nyt hehkuttaa sitä täälläkin! Meidän asuntotarjous meni läpi ja päästään muuttaan 1.7.2008 vihdoin omakotitaloon :D :D . Ja päätinpä laittaa työhakemuksenkin menemään ja tänään sitten kävin uudessa tulevassa työpaikassani. Kyseessä kylläkin määräaikainen 4 kk työ, mutta innolla oon kyllä menossa. Pitäs sitten alkaa munkin noita hoitopaikkapapereita täyttämään. Oletteko miettineet päiväkoti vai perhepäiväkoti??
 
Onnittelut puolivuotiaille ! :flower: :flower: :flower:
Meilläkin on merkkipäivä edessä ensi viikolla. :heart:
Nii ja emolle onnittelut uudesta kodista :flower:

Meillä koettiin kauhunhetkiä eilen aamulla. Olin tiskaamassa ja Aurora oli mukana sitterissä keittiön pöydällä. Ja yhtäkkiä Aurora oli tippunut lattialle :'( :'( :'( Voitte arvata,että olin paniikissa!!! Juoksujalkaa ja itku kurkussa sitten lääkäriin. Selvittiin säikäytyksellä, ei edes mustelmaa saanut. Lääkäri totesi lopuks vaan, et näitä kuulemma tapahtuu kokoajan :eek: . Vieläkin puistattaa, kun kirjotan tästä.

Mitäs muuta. Pää tyhjeni taas... Ai nii, isovanhemmista, miun vanhemmat on noin 500 km:n päässä, joten siellä ei kovin usein käydä kyläs, eikä he käy täällä. Mut miehen vanhemmat asuu tossa vajaa kilometrin päässä. Siellä sitten useammin käydään ja ollaan hoitoapua saatu.

Kutsu käy :wave:
 
mönninkäinen hui, kyl varmaan säikähdit, meillä esikoinen kans pienenä oli sitterissä keittiönpöydällä, ja siinä oli jotenkin sätkiny, niin et putos koko sitterin kanssa, mut onneksi keittiön tuolille ja siit sain napattua, mut kyl sydän hakkas pitemmän aikaa. Akselia en ookaan koskaan laittanu sitterissä pöydälle, istun aina lattialle syöttään,jäi jotenki kauhee kammo. Onneksi ei pahemmin käyny!

Tääl tuppukyläs missä me asustellaan, niin näin pieniä ei viedä päiväkotiin vaan perhepäivähoitajalle. Esikoinen oli viime kesänä päiväkodissa muutaman viikon, oman hoitajan ollessa lomalla, niin sanoivat ettei sielä oo useampaan vuoteen ollu näin pientä, saati kolmivuotiaitakaan. Voitte arvata kuin haltioissaan ne tytöt oli aleksista =) Pojatkin oli kuulemma aina kyselleet, et joko se nyt pian herää päiväunilta..
Muutenki jotenkin tuli sellane tunne, et tääl ei oo kauheesti halukkaita pp.hoitotätejä edes ottaan näin pieniä, saa nähä mitä ens syksynä tuumaavat.

Meillä on huomenna yhteisneuvolat pojilla.

nyt suihkuun ja tv:tä katsomaan..

mamma&akseli
 
Mönninkäinen: Voin kuvitella että säikähdit :eek: Meillä on molemmat pojat tippuneet sängyn päältä siinä vaiheessa kun jo kierivät :ashamed: Silloinkin tuntui ihan kamalalta kun ei tajunnut itse,että liikkuva lapsi putoaa helpolla.

Petrus on kitissyt melkein koko päivän |O Päikkärit olivat myös ihan minimaaliset. Iltapäivällä alkoi tuntumaan siltä,että nyt ei jaksa :/ Onneksi mies tuli kotiin ja myös pysyi kotona,ettei häipynyt minnekään.

Mutta nyt saunaan :wave:

LilliM+Petrus huomenna 5kk :heart:
 
Tääläpäs on hiljaista..

Neuvolassa käyty, akseli painoi 9190g ja pituus 71,5cm, paino menee kuulemma harvinaisen tasaisesti. Seuraava käynti onkin sit vasta heinäkuulla. Esikoinen painoi 13.1kg ja 86.8cm pitkä, me ollaan nyt annettu esikolle sitä laktoositonta maitoa, mut th sanoi et tän ikäsillä ei pitäs olla mitään maitolaktoosiintore..mitens se nyt kirjotetaan, kummiskin kokeillaan nyt vaihtaa takas normi maitoon ja katotaan palaako yöhuudot.

Huomen aamulla ajattelin suunnistaa, mun äidille, auttelemaan leipomuksissa, vähän niinku palkaksi, ku tulevat tenavia hoitamaan.

ei muuta ku hyvää äitienpäivää kaikille!

mamma&akseli
 
Heippuli taas!
Mirnun Millalle ja LilliM:n Petrukselle synttärionnittelut :flower: ,
ja kaikille myöhäiset äitienpäivätoivotukset :flower: . Täällä ilma oli sunnuntaina, mitä mahtavin,joten ulkoilun merkeissä meni koko päivä.
Paranemisia viivin:n tytölle!
Meillä flunssa vaan jatkuu :/ . Tänään käytiin lääkärissä ja saatiin antibioottikuuri ja jotain muita rohtoja tukkoisuuteen. Huomaa, että nuha alkaa jo vaikuttamaan aurorankin jaksamiseen, kun nykyään päikkäreitä vedellään 3-4 päivässä ( kun ennen riitti 2-3) ja silti on iltasin ihan loppu. Yleensä jo seiskan aikoihin alottaa ilmottelemaan,et vois mennä nukkumaan... Toivottavasti nyt paranis nuilla, eikä olis niitä siitepölyallergioita.
Ruokahalut on kadonneet meillä, lienekkö flunssaan liittyvää vai mitä. Ei kelpaa soseet eikä maito.
Tajusin justiinsa, et mähän menen ensiviikolla töihin. Ihan vaan sattumalta rupesin miettimään tuossa, et mikäs päivä tänään on... Mulla ei tää vauvadementia ole vieläkään oikein korjaantunut, mut oonkin tällänen syntynyt-hajamieliseksi-tyyppiä. Meillä isukki halusi kans pitää vanhempainlomaa ja pitää sit vielä samaan putkeen vuosilomansa ja minä onnistuin saamaan kesäksi töitä, niin meillä on tällänen järjestely. Toisaalta on ihan kiva päästä aikuisten seuraan, mutta toisaalta jotenkin niin kovin haikea mieli.
Hoitopaikoista vielä: kertokaahan viisaammat, et kuin noiden hoitopaikkojen kanssa oikein on. Saako hoitopaikan yleensä sieltä, mistä on hakenut vai lykkäävätkö, miten usein vaan sit jonnekin toiseen hoitopaikkaan? Oon ihan ummikko näissä touhuissa ja silloin, kun kävin siellä päiväkodissa juttelemassa(kun vein hakemuksen), niin johtaja tuumas, et kun pula paikoista on aika suuri täälläpäin. Jos en ihan väärin muista, niin jollain alueella oli jopa 100:n hoitopaikan vajaus ens syksyks :eek: . Kuulostaa mun mielestä aika suurelta...

Toivotttavasti suuremmilta kirjotusvirheiltä vältyttiin ja saattte jotakin selkoa. Minä häivyn tästä takavasemmalle :wave: .

M&A
 
Mönninkäinen: Petrus on myös nukkunut enmpi kun on flunssassa. Eilen illalla ja tänään nukkunut illallakin n.19-21 ja herännyt oikeastaan syömään vain puuron :eek: Yöpuku ja vaipat tietty vaihdettiin jne mutta siis nytkin maitopullon jälkeen simahti ittekseen uudelleen. Ruoka siis kyllä maistunut normaalisti jne. Lauantai oli ehkä kaikista "pahin" päivä,kitinää riitti ja ruokakaan ei oikein maistunut.

Petrus on saanut taas nukkua meidän sängyssä ja siihen loppui kitinät. Pinniksessä aloitti aina kitinän nukuttuaan about 0.5h. Eikä sen jälkeen asettunut oikein ollenkaan paitsi vieressä. Eli pinnis lähtee meiltä pois ja tilalle tulee sellanen matalalaidallinen sänky. Siihen petruksen veljetkin siirtyivät varhaisessa vaiheessa kun eivät tykänneet pinniksestä. Keskimmäisemme siirtyi siihen jo 7kk iässä. Meillä vissiin jotenkin geeneissä tuo,että ei tykätä pinniksestä :LOL: No,eipähän ole ollut koskaan ongelmaa siinä vaiheessa kun isoon sänkyyn pitäisi siirtyä kun ovat tottuneet siihen pienestä pitäen. Niin ja sänky laitetaan seinän ja meidän sängyn väliin niin ei pääse putoamaankaan =)

Tänään annoin ekaa kertaa vauvajugurttia Petrukselle =) Ilmeisesti tykkäsi,koska ainakin suu odotti ammollaan auki ja jalat vispasi vimmatusti :D

Mutta jospa menisi nukkumaan...pian :wave:

LilliM+Petrus
 
Lilli =) jotenkin tuttu juttu tuo pinnis meidän vanhempihan ei sitten siellä kanssa rauhoittunut ollenkaan ja luovuttiin 1-v iässä yrittämästä ja ostettiin sellanen tavallinen matalalaitainen lasten sänky.

Tää pallero kyllä tuntuu viihtyvän oikein hyvin pinniksessä ja hyvä niin. Meidän sängyssä alkaa kitinä.... haluaa näköjään omaa rauhaa ja tilaa.

Tänään vauvakerho ja jos koittasis tässä päivällä saada pestyä edes jonkun ikkunankin... jotenkin on noissa ikkunoissa sormenjälkiä :eek: . On tainnut isompi tytöistä katsella koiria ikkunasta.

Mut nousi isompi.... aamupalan tekoon :wave:
 
Paranemista kovasti toivottelen sairastelijoille.

Meillä loppui eilen antibioottikuuri korvatulehdukseen, tuntuisi että auttoi, sillä tyttö on taas palannut 10 tunnin yöuniin. Meillä kun kävi toisinpäin, eli sairaana nukkui vähemmän ja kitisi jatkuvasti. Vatsa meni muuten aika sekaisin antibiootista, mutta kun lisättiin Lactophiluksen määrää kolmeen niin auttoi ihmeesti. Oli ilmeisesti varsin pahaa, sillä melkein väkipakolla piti tunkea kurkusta alas :( Antibiootti siis, ei maitohappo.

Kovasti neiti yrittää eteenpäin, mutta menee kyllä takaperin ;) Lisää ruokia ollaan maisteltu ja lukuunottamatta kukkakaalia kaikki on maistunut.

Appivanhemmat on yökylässä, joten lähdempä takaisin seurustelemaan.
 
Olipas pino päässyt tippumaan.
Meillä tänään 1/2-v.-syntymäpäivä :heart: , kyl se vaan aika lentää.

Täälläkään ei antibiootit ole herkkua ja tarkkana saa olla ettei neiti ehdi sylkäseen ulos. Masu menny vähän löysäks, muttei sen kummempaa vielä.

Meillä ei vieläkään käännytä masulleen. Yks päivä harjotteli toiseen suuntaan kääntymistä ja se onnistui oikein reippaasti. Tiedä sitten onko ollu niin hyvä palvelu, ettei ite viitsi kääntyä :) . No meillä on huomenna 6kk-neuvola, katsotaan, mitä tädillä on kommentoitavaa.

Eipä tässä sen ihmeellisempiä. Huomenna sitten neuvola kuulumiset.
M&A :wave:
 
Meillä oli eilen 6kk neuvola, tosin neiti on jo 6,5kk mutta mutta.. Pituus oli 68cm ja painoa olikin sitten 9305g. Pituus menee nätisti keskikäyrällä ja paino menee edelleen siellä +1,5 käyrällä. Eipä oo enää mikään ihan kevyt kannettava toi meidän mussu =) Iloiseks ja reippaaks pikkuiseks kehui ja hyvin kuulemma kehittyy. Tultiin siihen tulokseen että aloitellaan lihoja kokeilemaan vasta 7kk tienoilla kun hyvin kasvaa näillä kasviksilla ja maidollakin. Saa äitikin vielä laiskotella kun ei tarvii noita lihoja alkaa vääntää ja kokkailee.. :)
 
Meilläkin neuvola takana ja 5kk mitoiksi saatiin 10.7kg ja 73.5cm =) Kasvu on tasaista mutta menee siellä +++ käyrällä :D Mutta siis pituuden ja painon suhde sopusuhdassa. Meidän terkka taasen kehoitti aloittamaan lihat,että saa rautaa ja tänään annoinkin peruna-possu-mössöä. Oon aika pitkälle ostanut valmismössöjä,mutta varmaan sitten tule enempi itse tehtyä kun saa olla vähän karkeampaa ja ei tarvitse olla niin kauheen tarkkana.

Piikitykseen mennään vasta maanantaina kun rokoteaine oli jotenkin sameaa,tilaa uudet satsit joten maanantaina saa piikin sitten.

Räkäisyyttä on edelleen,mutta muuten on ihan normaali oma itsensä. Yöt nukkuu ok joten ei ainakaan vielä ole aihetta lääkärin pakeille.

LilliM+Petrus
 
oho, esikko tossa vähän paineskeli nappia.. =)

Meillä akseli on nyt pari päivää syöny kaupan banaanipuuroa, se näyttää laskevan hyvin eikä vattakipujakaan oo tullu. Kaura yms. muut tavalliset puurot ku aiheutti yökkäämistä, eikä millään laskenu. No ajattelin pikkuhiljaa lisätä kauraa vähän joukkoon, niin aikoinaan esikoistakinn huijattiin. Muutoin ei mitään ihmeempää kuulu, takaperin vähän ryömitään ja jalkoja vattan alle yritetään ja peppua ilmaan saada, mut ei oikein vielä nouse =)

Meillä esikoisella on nenä mustana, putos hoitopöydältä alas, suoraan nenälleen, onneks ei murtunu. Se kun on ainut paikka missä yleensä on rauhas, niin saa puettua.
Mä oon nyt ihan hurahtanu tohon jääkiekkoon, heräsin miehen kaa yöllä kattoon..perkl..ja meinasivat viel hävitä! Nyt täytyy oikasta poikien viekkuun päikkäreille..vaik meinasin olla energinen ja siivota tänään..!

Nyt jotain touhaamaan..

mamma&akseli
 
|O Oho onpas tullut tässä netin ääressä oltua tovi. Kania olen metsästänyt isomalle tytölle, kun sellainen mentin lupaamaan hänelle.

Pikkuneiti tuossa lattialla tekee seikkailuretkiään ja ihan ohomennen meni tuhoamaan isosiskon tarravihon :snotty: äiti sitä sitten paikkaili teipillä.

Meillä treenataan tuota konttausasentoa. Vähän aikaa pysyy ja sitten turvalleen ja eikun uudelleen. No ryömintä sujuu välillä liiankin nopsaan. Ja tavaroita on täytynyt alkaa laittelemaan pöydän ja lipaston reunoilta vähän kauemaksi kun kummasti ne opienet sormet sinne yltää kun oikein kurottaa. Nytkin on näköjään maisatalo taas vaarassa.

No meillä ei siis tämän kummempaa kunahn tulin äkkiseltään moikkaamaan tännekkin
:wave: ja tapaaminen lähestyy. Vieläkös olisi halukkaita tulossa sinne, varmasti mukaan mahtuu, mikäs sen kivempaa kuin iso porukka.
 
Moi vaan tännekin!

Meillä pitää niin kiirettä ettei kerkiä kirjoittelemaan,tänäänkin ollaan juostu ympäri kyliä vaikka mitä asioita hoitamassa.

Eemeli on jo jonkin aikaa harjotellut tuota konttausasentoa, on vaan niin hassu tapa että painaa kasvot lattiaan ja sitten vetää jalat mahan alle ja ponkasee eteenpäin :eek: , sitten nostaa pään ja katsoo mihin asti on päässy ja taas sama :LOL:
Tässä tyylinäytteitä




Kaikenlaista ryömimis-kierimis-pyörimisliikehdintää on ollu jo pidempää, tää on nyt uudempi keksintö...... nyt täytyy taas mennä pelastamaan poika tuolin alta ;)
 
Heippa taasen!
Katjuzan Eemelillä on ihana tyyli tuossa etenemisessä!

Me taidetaan joutua jättämään lauantain tapaamisen väliin, kun meillä tuo nuha ja lääkekuuri vieläkin :/ . Ei sitten tuu mitään epidemioita. Siskonikin piti tulla käymään, mut se soitti alkuviikosta et sen koira on sairastunu. Eilen oli selvinnyt eläinlääkärissä rtg-kuvista syy: siskoni pureskeltu sandaali oli löytynyt koiran masusta (siis palasina kylläkin). Kaikkee nuo eläimetkin osaa ja ehtii...

Tänään neuvolassa oltiin pikaseen pyörähtämässä ja mitoiksi saatiin 71 cm ja painoa oli tullut melkein kilo sitten viime käynnin: 9,7kg. Ja oon kyl huomannut painon nousun omassa selässä. Aamusin varsinkin lapaluiden seutu huutaa hallelujaata, kun kampean neitiä sängystään... Joten hatunnostot LilliMennikäiselle Petruksen kantelusta.

Jaahas, pitää tästä aloittaa kouluhommat, että saa jotakin valmiiksikin...

M&A
 
Olipas tutunnäköistä tuo Eemelin kulkeminen- Milla oppinut toissapäivänä saman tempun :LOL:

Meillä kitinää riittänyt viime päiviksi, vain äidin syli auttaa rauhoittumaan kunnolla. Ohjelmaa on muutenkin riittänyt, kaupungilla tänään ja hammaslääkärissä kaksi perheenjäsentä, siivota pitäisi kun vanhimman pojan kaverisynttärit sunnuntaina ja lauantaina meillä on tämä kauan odotettu ja hartaasti toivottu onnistuvaksi: mammojen+vauvojen tapaaminen!

mutta nyt väsyttää niin että nukkumaan on mentävä |O

Mirnu aj Milla 5kk
 
Hassu tuo Eemelin tyyli :heart: Pääasia että eteenpäin pääsee,tyylistä viis :D

Petrus on osoittautunut aika laiskaksi pojaksi :LOL: Osaa kääntyä,vapun tienoilla todisti sen monta kertaa,mutta nyt ei ole enää juurikaan kääntyillyt :eek: Kyljelleen kyllä kiepsahtelee,mutta siihen se sitten jääkin. Lähinnä vaan makaa ja nostelee jalkojaan :whistle: Petrus on kyllä aika ison kokoinen,että tekiskö se sitten tuon liikkumisen opettelun vähän hitaammaksi. Toisaalta,ei mikään kiire kyllä olekaan,kyllä mä sen perässä saan vielä juosta :D

Meilläkin on ollut aika kitinää pari päivää. Varmaan tuo edelleen jatkuva flunssa verottaa voimia....nyt mentävä kun taas huudellaan!
 
Eipä ole tänne tullu paljoo kirjoteltua, kerhon puolelle vain. Meillä yöt on sellaista hulinaa, että mies päätti siirtyä vinttiin nukkumaan. Tunnin välein huudetaan suoraa huutoa. Tissi auttaa hetkeksi, mutta sitten tunnin päästä taas sama homma. Ensimmäinen hammaskin puhkesi eilen, mutta ei kitinä muuttunut yhtään helpommaksi. Itse alan olla melkoisen poikki näiden yökukkumisten takia. Isännästä ei ole mitään apua, koska hän ei jaksa kuunnella huutoa ja toisekseen on tällä hetkellä niin selkäkipuinen ettei edes taivu nostaan tyttöä pinnikksestä. Mietinkin, että auttaisko meillä pinniksen vaihto lastensänkyyn. Siskon lasten vanha sänky ois vintissä, muuta kuin vaan kantaa alas. Tosin meidän vaatekaapin ovet ei aukee, jos laittaa sängyn seinän ja meidän sängyn väliin. No, kattotaan.

Meillä kääntyillään yhtenään, mutta ryömiminen on vielä hakusessa, ei mitään siihen viittaavaa ole näkyvissä. No, kaikki aikanaan.

Meidänkin neidillä on pientä yskää ja nenä vuoti tänä aamuna. Toivottavasti ei mitään pahempaa flunssaa tule.

viikuna ja emilia 6 kk
 
Pikasesti tulin lätkätauolla kattoon mitä tänne kuuluu..aikasta hiljaista!

meille ei kummempaa, tänään ollaan oltu vaan kotosalla tai kaupassa käyty. Vieraita oli sit illalla tai molemmat mummat ja paapat ( just ku noista toisista isovanhemmista, sanoin ettein paljon näy, niin nyt mumma käyny täl viikol jo toista kertaa..) Voi noit lapsia tai niitten iloa, kun jotain saa, akselikin oli niin hellyyttävän näkönen, ku mumma ( mun äitee) toi sille kylpyankkoja, ihan onnes silmät pallona niitä katteli ja maisteli, onpahan omat kylpylelut nyt ettei kaikki isoveikan vanhoja..!

Nyt menoksi...

mamma&akseli
 
:D Tapaamine takanapäin ja se verotti meidän molempia neitejä. Nukkui kyllä koko kotimatkan kun ajeltiin kotiin. :D Kivaa oli tavata muita ja uusiksi vaan ja vaikka muualla. Me kun joudutaan tään konkkaronkan kanssa kuitenkin lähtemään autolla niin ei haittaa paikkakunta.... no joo jos on tietty Utsjoella niin sitten ei varmaan päästä :LOL: . Rukalle ollaan ensi talvena lähdössä välivuoden jälkeen viikoksi laskemaan. Et silloin siellä :D

Meidän neiti veti voiton tossa tukattomuudessaan.... kait se tukka sitten joskus alkaa kasvaa :eek: . Yhdellä neidillä oli sitten ihana pörrö... siis oikeesti vaikka kuinka pitkä tukka, siihen laittais jo letitkin. :D

Täällä pikkuneiti mennä ryömii pitkin lattiaa näköjään kiinnostaa nyt siskon taikurinhattu ja uusi pupu.

Nyt kahvi tippui ja aamupalalle :wave:
 

Yhteistyössä