¤¤¤Marraskuun 2009 karhunpennut helmi ja maaliskuussa¤¤¤

Alkuperäinen kirjoittaja hannanmamma03:
NO niin tytöt..pitäkäähän tuoleistanne kiinni,tän päivän mitat Otolla 7130g ja pituutta 63,1 :LOL: :LOL:
Ei hätää hannanmamma, me pidetään edelleen pinon jättiposki titteliä hallussamme... :LOL:
B-poju 5kk (2,5kk) 7385g 61,0cm

Ja meille ei terveydenhoitaja uskalla sanoa mitään, kun on kerran keskonen kyseessä. :whistle: Paino huitelee +20%:ssa ja pituus matelee -1 käyrällä. Jälkimmäisen pitäisi kuitenkin geenien suhteen olla tuolla 2-käyrällä. Saa nähdä missä vaiheessa ottavat kiinni tai sitten kahden kookkaan ihmisen jälkeläisistä tulee minimiehiä. ;)


pikkuihralle paljon voimahaleja! :hug: :hug:
 
Taaperot taksissa pitää myös olla vauva kaukalossa. On matka sitten 500m tai 500km.. Kannattaa tosiaan tilatessa pyytää niinkuin joku täällä mainitsi tai sitten pitää vaan ottaa oma mukaan.

Nunneliini saako siitä kopasta kovikkeet pois? Meillä Emma-merkkinen pehmeä kantokoppa josta saa ne pois ja siten muuttuu tavallaan lämpöpussiksi. Eihän tässä enää varmaan kauaan mene kun ilmat alkaa lämmetä :)

magda Caribiaan ainakin voi mennä vauvankanssa muutenkin. Kaverini juuri sinne soitti asiasta, sillä vauvauintiin sinne taisi olla 1vuoden jono!! :eek: :ashamed:
Mutta siis vesi sielä vauva altaassa lämmintä ja putsataan aina ensimmäisenä.. Tosin sieläkin kertamaksu aika iso, verrattuna siihen ettei sielä kauaa pysty olemaan.. :ashamed:

Vaatteista täällä myös käytetään kokoa 62cm suurimmaksi osaksi.
 
pikkuihralle tsemppi haleja :hug:
joku kyseli mielialakaavaketta,mun pitäisi viedä seuraavaksi mennessäni kun ensi viikolla on eemeli 3kk neuvola,saa nähdä tarvinko apua ;) välillä kyllä väsyttää kovasti..yöt on niin katkonasia että välillä ihan kiukuttaa.uskon ettei eemeli kuitenkaan nälkäänsä herää vaan masuvaivoihin,viimeyönäkin öhisi puhisi pieras ja heräs,nostin tissille kun tutilla ei uni tullut,niin tissin sai suuhun niin nukahti..eihän se paljoo vaadi mutta öisin kun se on aina tunnin tai kahden välein niin verottaa unesta hirveesti kun ei itse saa heti unenpäästä kiinni.cuplaton ja disflatyl ei eemelille sopinu jotka vois sitä ilmaa hajottaa ja maitohappobakteeria saa.uskaltaiskohan sitä jo nukuttaa mahallaan jos se helpottais? päivisin välillä mahallaan nukutan mutta vainoharhasesti käyn kokoajan vilkuilemassa kun,kätkytkuolemahan on pojilla yleisempää ja mahallaan ei sen takia suositella nukuttaa ainakaan ihan pientä,mutta nyt ikää on jo sen 3kk.
eemelin vaatekoko on nyt pääosas 62cm joistain menee vielä 56cm.
vauvauintiin ei olla menossa,esikoisen kanssa olisin halunnut mutta silloin ei onnistunut kun synnytyksessä tuli niin pahat repeämät jotka kesti kauan parantua niin mulla ei ollut lupaa altaaseen ja sitten tulikin jo kesätauko jonka jälkeen tyttö olikin jo liian vanha aloittamaan :ashamed:
mukava lukea kun jotkut on jo matkustellut vauveleitten kanssa kotimaassa ja matkat on mennyt hyvin, ehkä tämä ikä on vielä hyvä kun kovasti vielä nukkuvat =)
 
Ninni: Kiitti tiedosta! Taidan sit vaan mennä sinne caribiaan joku päivä. Otan vaikka siskon ja miehen auttamaan ja voin laittaa tytön nukkumaan vaunuihin sillä aikaa ku ite jatkaa uimista... Saakohan sinne ottaa vaunut?

Vaatteista: Koko 56 alkaa jäädä pieneks ja nyt käytetään pääasissa 62. Tyttö on nii pieni et ei varmaa vähä aikaa jää pieneks...
 
Ninni89 Me alotettiin just vauavuinti Caribiassa, ja vapaita paikkoja on meidänkin ryhmässä 7!? Mistäköhän joku on saanut sellasta infoa et vuoden jono olis....? Tuolla www.simsalabim.fi on kaikki vapaat paikat, ja niitä on tosiaan useita vaihtoehtoja eri päivinä ja eri aikoina!

tupuna Mä ainakin otin vauvauintiin kaukalon mukaan! Ihan siis altaan reunalle asti. Suihkussa kun itse kävin, niin vaavi oli pyyhkeisiin kiedottuna kaukalossa. Laitoin pari pyyhettä vaan kaukalon päälle, niin ei kastunut.

Ja magdalle...näin ainakin Caribiassa jollain oli vaunutkin siellä altaan reunalla....pyörissä oli vaan jotku suojat :)
 
Loveangel: mä oon nukuttanu poikaa mahallaan 6vkosesta lähtien, kun huomasin että nukkuu siten paaaaljon paremmin ja pierut tulee paremmin unissaankin ulos.. Nukkuu siis AINA mahallaan, paitsi vaunuissa. Oon kyllä sitä mieltä että osaavat kääntää päänsä, tai en oo ainakaan kertaakaan huomannu että ois jääny naamalleen.. alkuunhan kyttäsin kans koko ajan.. Nytkin tossa päiväunilla vetelee pylly pystyssä tyytyväisenä :D

Velleistä: Eilen maistettiin ekan kerran maissivelliä :) Lusikalla ensin ja sitten myös nokkamukista - hidasta ja sottaisaa puuhaa mutta kyllä sinne muutama kymmentä milliä varmasti meni :) Meidän pojalla oli vähän paino notkahtanut 3kk neuvolassa ja siksi aloittelin jo nyt maistattamaan. Ei tullut mitään masuvaivoja . tänäänkin annoin vähän.. Hyviä ilmeitä kyllä pojalla :D

Ainiin, meidät painot:
syntyessä 3380g
1,5kk 4600g
2kk 5040g
3kk 5700g

t.Sandy ja poju 3,5kk jo ! :heart:
 
Annsku kiitos tiedosta! En muista paikan nimeä minne ystävänikanssa soiteltiin, mutta hyvä saada varmistus näin! :)

Täällä löytyy kanssa yksi mahallanukkuja. Näin ollut alusta asti, nukkunut paljon paremmin.
 
pikaisesti taas merkkailen luetuksi.

Vaatteista meillä on käytössä aikalailla 68cm.

Velleistä/kiinteistä, ajattelin kohta maistattaa jotain sosetta.. näin tein vanhempienkin muksujen kanssa ja se on ollu meille sopiva juttu.

hannanmamma, ei hätää, meilläkin poitsu oli 3kk neuvolas 7610g ja 66,5cm :D
 
sonja R ja Valkolilja hyvä etten oo ainoa jolla on tommonen jössikkä kotona :LOL: Eilen sain kunnon hikireenin kun työnsin toisella kädellä vaunuja ja toisella kädellä vedin stiigaa missä itu meidän neiti 30kg kyydissä :p voin kertoa ettei ollu kauhen pitkä lenkki ja hiki lensi :D
 
ninni thanks! meillä kans emma-merkkiset vaunut niin pitää kattoo saako niistä ne kovikkeet pois.

hannanmamma huomannut kans et vaunujen työntäminen ja esikoisen vetäminen pulkassa toisella kädellä käy hyvin treenistä :D

hyvää ystävänpäivää kaikille! tänään laskiaismäkeen =)
 
HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE



Wilma 3kk :heart: kyllä se aika vaan menee niin kovin nopsaan.

Huikeita mittoja on karhun"pojat" saaneet, meillä torstaina 3kk neuvola ja sit näkee miten on taas kasvettu.

Täällä käytössä lähinnä housuja koossa 56 ja bodyt+ muut yläosat 62.

Me ollaan mietitty vauvauintii, mut taitaa jäädä oman laiskuuden vuoks väliin. Olis toisaalta kiva mennä kun Wilma niin kovasti nauttii kylpemisestä, saa nähdä. Tampereen kaupungin ryhmiinhän ei varmasti oo pääsyä, mut parissa kylpylässä ois myös ja niitä nyt vielä pohditaan.

No nyt ne vihdoin alko ne kovasti odottamani menkat :whistle: Mukavasti olivat muuttuneet verrattuna ennen raskautta aikaan. Olivat ihanan niukat ja vailla mitään kipuja :) Toivottavasti pysyisivät jatkossakin samanlaisina!

 
HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKILLE :heart: :heart: :hug:

kiitos kaikille jotka kommentoi masullaan nukkumista mutta meillä ei onnistunut sekään,argh |O heräs heti tunnin päästä eli ei auttanut sekään,no mun on vaan odotettava että eemeli kasvaa niin joskos sitten (toivottavasti) vaivat helpottaa ja sais enemmän yössä unta kerrallaan.
mitenkäs päivisin teillä nukutaan ? meillä ennen mennyt ihan hyvin mutta nyt kolmatta päivää vaan puolen tunnin torkut kerrallaan!ennen siis 1,5h - 3h!
 
Heips! Vaatekoosta piti kommentoida. Meillä on käytössä 62-68 cm. Bodyt on 68 ja housut 62 ku on niin pitkäselkäinen vauveli. :)

Vauvauinnissa olen ollut pari kertaa jo ja mulla on turvakaukalo mukana ja siihen laitan vauvan alle äippäpakkauksen sen muovisen alustan, jossa toinen puoli on froteeta, samanlainen on myös sängyssä lakanan alla niin ei patjaan mene mahdolliset vahingot. Altaalle asti en ole kaukaloa vienyt vaan on säilynyt suihkutiloissa, kaikilla muillakin siellä on kaukalot pitkin pesutilaa.

Eipä muuta kommentoitavaa, hyvin on menny kotona pikkuisen kaa.
 
Käytiin korkkaamassa seukkarin perhekerho...ihan kivaa oli ja 2,5v poikakin viihtyi hyvin. Pikkuinen oli hereillä kokoajan ja uteliaana katseli ympärilleen:) Päätin nyt keksiä kaikenlaista tekemistä mahd. paljon kun ahdistaa nyt jo tää kotona oleminen. Mies on aina töissä ja ei oo juurikaan lähellä asuvia mammakavereita. No nyt olis sitten ma ja ke toi perhekerho ja ti babybic. Eilen oli kivaa lasten kanssa pulkkailla ja syödä nakkipiiloja ja laskiaispullia kodassa tulen äärellä. Seitsemän lasta ja minä:) Mukana siis naapurin lapsiakin.
Nyt onneks molemmat lapset nukkuu yhtäaikaa ja isommat on vielä koulussa. Hetki aikaa itsellekkin välillä. Oon ollut viimeiset kaks viikkoa 24/7 lasten kanssa yksin. Alkaa pikkuhiljaa riittää tää yksinolo. No niin kauan kun lunta on paljon niin mieskin pysyy töissä :headwall:
Onneks Emmi nukkuu yöt oikein hyvin, muuten vois olla vielä rankempaa.
Ai nii ja kissat kusi Emmin vaunut kolmeen kertaan ja uloskaan ei oo joka päivä päässyt.
Aikamoinen valitusvirsi tuli nyt tästä kirjoituksesta...sorry!
Koittakaahan jaksella kirjoitella tänne, kun on niin kiva käydä lueskelemassa teidän juttuja.

T:peggy +Emmi 2,5kk


 
merkkailen, meille on rantautunut flunssa, sekä mulla, että Lennillä :/ , pikkunen nukkuu tavallista huonommin.

Hyvää ystävänpäivää kaikille tasapuolisesti näin viiveellä, mutta eikös ystävänpäivä ole jokapäivä? :saint:
 
loveangel, meillä sama juttu noiden päiväunien kanssa. Yhdet pitkät päiväunet (3-4 h) on vaihtunut useisiin lyhyisiin, max. tunnin mittaisiin. Ihan turhaa edes yrittää saada nukkumaan enempää, kun molemmat ihan virkeinä sängyssä killittää ja höpöttelee. :)

Mutta enpähän valita tuosta, sillä viime yönä pojat nukkuivat 11 tuntia putkeen! :D Ennätys oli ja ensimmäinen yö, kun kumpikaan ei herännyt. Ihan kivaa vaihtelua ja edelleen vannon tuon kapaloinnin nimeen, on auttanut varsinkin A-pojat levottomuuteen todella paljon. Toinen uniin vaikuttava tekijä saattaa olla se, että nyt on soseita ruvettu ihan oikeasti syömään eikä vaan maistelemaan. Ennen suurin osa lusikallisesta tuli samantien kuolan kanssa varustettuna pihalle, nyt osataan jo niellä ja suukin avataan nätisti lusikan lähestyessä.

Vauvauintia mietin minäkin, mutta en olisi varmaan saanut ketään toiselle pojalle uittajaksi ja olisihan tuo tullut aika kohtuuttoman kalliiksikin. :| Alkaa vaan pää hajota, kun ei olla päästy pihallekaan taas ikuisuuksiin. Nyt näyttäisi mittari sen verran pieniä pakkaslukemia, että voitaisiin toiset päiväunisessiot mennäkin ottamaan ulos. Sais tämäkin mamma taas vähän raitista ilmaa...


VL & jätkänpätkät 5,5 kk
 
Myöhäiset ystävänpäivä toivotukset kaikille näin jälkikäteen :heart:

Nyt tulee vähän omanapaista tekstiä. Vessakäynnin yhteydessä tulu tänään hieman veristä vuotoa paperiin. Ei kyllä ole kuukautiset kun tulee niin vähän (ainoastan pyyhittäessa) ja raskaana en (toivottavasti ) ole. Onks kellään ollu samaa ja mitä vois olla? "Hereäilevää" hormonitoimintaako?

Entä paljonko on vauvan normaali lämpötila peräsuolesta mitattuna? Kun aamulla mittasin oliverilta niin oli 37,5. Ei muuten mutta ihan kun pissa ois haisenu sellaselta kitkerältä mikä voi viitata lämmön kanssa pissatulehdukseen. Meijän poika syö estolääkitystä siihen kyllä mutta vähän jäi vaivaamaan... jos nyt lämpö nousee ja pissa haisee niin täytyy varmaankin kiikuttaa labraan näyte..

Rokotteiden sivuvaikutuksista Oliver sai tasan viikko sitten toisen annoksen rotaa ja sit sen toisen rokotteen (jäykkäkouristus, kurkkumätä?) niin voiko siitä tulla lämpöilyä nyt vasta viikon päästä? Mietin vaan jos tolla lämmön nousulla on jotain tekemistä niiden rokotteiden kanssa...

Vauvaunti alotetan kuukauden päästä. Odotan innolla :)
 

Yhteistyössä