Marraskuun 2012 masu-asukkien jatkot!

hiekkalaatikosta tulikin mieleen.... mun mies päätti tehdä ite, meille tulee laiva :D täyspitkää lautaa joten pituutta ja leveyttä riittää :) yllärinä alkoi sitä tehdä, ja voi että odotan et saadaan valmiiksi :)

vauva on mahdoton... pitäis koko ajan vaan seurustella ja hyppyyttää... muuten armoton vitikitinä... isän sylissäkään ei juuri viihdytä... mur...

ihana aurinko helli tänäänkin, rusketusta saatu.... kohdat pihalla mihin ei tuule, on niiiiiiiiiiiiiiiiiin ihanan lämpimiä.....
KESÄ :heart:
pihaa laiteltu tänään, ja huomenna sitten laitellaan vähän lisää, kunhan ehditään :)

en nyt muista mitä taas pitikään kommentoimani...
 
Heippatirallaa..aurinko paistaa ja ihana olla pihalla.
Tänään käyty neuvolassa ja mittaa poitsulla oli 68,2 cm ja painoa 8110g. Hyvin kasvaa ja tyytyväinen poitsu meillä:D
Terkka ssnoi et vois ruveta harjotteleen istumista syöttötuolissa, kun on niin jämäkkä. Täytyypi kaivella turvakaari esille.

Huomenna tytöllä viimeinen kerhopäivä ja koulutkin lähenee loppuaan. Pitää taas mietiskellä opettajien lahjuksia, vai veiskö vain kukkaa=) Vanhimman luokalta kerätään kyllä yhteistä lahjaa, pitänee ehdotella muittenkin kohdalla.

Niin ja vedestä piti kommentoida, että annoin eilen nokkamukista ruuan päälle kylmää vettä hanasta ihan otettua. Ei kyl tykänny...toi huoneenlämpöinen on kyllä hyvä idea. Joskus oon laittanut tuttipulloon vettä aamulla ja jättänyt pöydälle.
Jahas nyt vissiin pitää ryhtyä viihdyttämään pikkumiestä, lelut kyllästyttää.
 
Ihana kesä :)

me asustellaan pihalla niin, ettei paljon koneilemaan ehdi... kääntymässä käydään sisällä välillä, syödään ja taas mennään :) vauva tykkää rapsutella ruohoa :) hommasin myös fillariin peräkärryn, sekä takaosaan kiinnitin sateenvarjorattaat muutamalla mustekalalla... hiukanko helppoa on kulkea halki kaupungin, IHAN mihin vain :) ja vauvan saa käsistään rattaisiin, ihana vapaus :D

nyt taas pihalle, jos ehtis muutaman rikkaruohon nyppäsemään ennenkuin vastuu taas painaa ;)

niin ja "lomailua" pari kuukautta jäljellä, työelämä kutsuu 1.8. :) äkkiä meni tämänkin äitiysloma....
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Millimama
Siis apua isolla A:lla; - tyttö on ollut nyt 3 päivää niin kitisevä että äidiltä alkaa rauhoittelukeinot ja hermot loppua...:stick: Yötkin on nukuttu katkonaisesti, viime yönä kävin laittamassa tuttia takaisin suuhun 9 kertaa!
Mikä ihme tyttöön on tullut, olisikohan vielä reilu viikko sitten saadut rokotteet taustalla? Uusia ruokia ei olla otettu maisteluun, vaan ollaan menty samoilla soseilla + velleillä kuin aikaisemminkin.

Nyt alkaa pelottaa tuleva matka, jos tyttö on myös siellä tuollainen kitisevä. Tuntuu ettei hänellä ole mitenkään hyvä olla :(

Ulkonakin yritettiin olla kun on niin kaunis ilma, mutta naapuritkin jo katsoi että mikä tuota lasta vaivaa kun suusta tulee vaan narinaa. - Hymyilin van leveästi ja kerroin kuinka ihanaa tämä äitiys on :heart:

Nyt tyttö nukahti vaunuihin ja toivottavasti pienet nokoset parantaa hieman hänen oloaan.

Tulipas omanapaista. Sori.

Aurinkoista torstain jatkoa ja kannustetaan Leijonat tänään voittoon!

Mamma2012 ja tyttö
 
Huomenia,

Meillä heräillään säännöllisesti kuuden hujakoilla, mutta aikasia ne aamut useimmissa lapsiperheissä taitaa olla. Molemmat lapsoset herää kuin kellot samaan aikaan, riippumatta monelta illalla unille pääsee.

Kitinä ja levottomuus Meillä kiinteiden aloitus ei todellakaan ole parantanut yöunia, päin vastoin. Vauveli heräileen kaksi kertaa useammin ja tulee viereen jo puolen yön aikaan, kun ennen riitti että pääsee aamuyöstä. Neuvolan täti meinas, että voipi johtu pelkästään läheisyyden kaipuusta, kun ilta puuron astuttua kehiin (juu, meillä on otettu lähes samantein kaikki "ateriat" käyttöön, välipalaa ei toki ole) vauva ei jaksa illalla tankata maitoa rinnalta niin kauaa. No, jospa aika korjaa?

FG Minkä pyörä kärrin ostit? Itsekkin olen etsiskellyt, mutta en ole löytänyt sellaista johon molemmat lapset sais ja johon tuollaisen puolivuotiaan saa laittaa. Pyörän istuimetkin, joita olen tutkaillut, ovat kaikki olleet 9kk eteenpäin?

Inari & Salla 6kk 1 vko
 
Huomenta!
Aikasia on aamut meilläkin. Kaksi nuorinta on hereillä viim. klo 6.15. Ei haittaa minua, ainoa haaste on pitää äänet sillä tasolla, että muut ei herää. Tosin teinejä ei kyllä saa hereille vaikka korvan vieressä huutaisi.

FG Sitä minäkin tiedustelen, että minkälainen kärry teillä on pyörään? Meillä on 15v sitte ostettu kärry ja sillä on useammat lapset kuskattu, mutta ei siihen kyllä saa puoli vuotiasta oikein mitenkään.
Ihan perusturvavyöt löytyy, mutta ei niissä näin pieni pysy kunnolla.

mamma2012 Tekiskö tyttö hampaita? Meillä kitistään ja natistaan pari viikkoa ja sitten hampaat putkahtaa esille ja olo helpottaa. Nyt alhaalla neljä hammasta. Särkylääkettä voi kokeilla, varsinkin iltaisin kun nukkumaan lähdetään. Toki voi olla sitä läheisyyden kaipuuta, meillä myös kanniskelu auttaa aina hetken.

Eikalla on maailma avartunut, pitkät tovit viihtyy lattialla kun ryömii ympäri asuntoa huoneesta toiseen.
Rattaissa istua töröttää ja katselee kaikkea uutta ja ihmeellistä. Yöt menee suht hyvin yhdellä syönnillä. Nukkumaan lähtee helposti n. klo 20. Päivällä nukutaan yhdet pitkät unet, ne vain voi olla mihin aikaan tahansa, etukäteen ei aina tiedä nukkuuko ne aamupäivästä vai vasta iltapäivällä.

Kolme kuukautta täälläkin ja töihin lähtö edessä. Mies jää vajaaksi kahdeksi kuukaudeksi kotiin, mutta aikaisin meillä päiväkotitaival alkaa. Onneksi molempien vuorotyö mahdollistaa sen, että hoitopäivät jää melko vähäiseksi. Paljon vähemmän ovat hoidossa kuin silloin, jos tehtäisiin töitä virka-aikaan.

Kaunista kesää kaikille,
Scala ja kahdeksas vekara Eikka 6kk 3vko
 
Viimeksi muokattu:
Aurinkoista lauantaita, täällä piiiitkästä aikaa kirjoittelemassa.

Torstaina oli neidin 6 kk neuvola. Painoa 8885 g (8240) ja pituutta 67 cm (65). Tasaisesti kasvaa, paino on plussan puolella, pituus menee keskikäyrällä. Ruokaa siis ainakin saa tarpeeksi, vaikka välillä uppoaa vain maito ja soseet ja puuro jäävät vähemmälle. Paremmin on meidän neiti kuitenkin nyt alkanut syödä, vaatii syömiseen vaan aina sen, että joku syö samaan aikaan :) Ei kai sitä yksin olekaan kiva syödä.

Aika paljon neiti edelleen vaatii kanniskelua, heiluttamista ja kaikenmoista viihdykettä. Ja välillä ei kelpaa vaikka tekisi mitä. Menee selvästi välillä hermot, kun äiti ei tajua mitä hän haluaa. No, paremmin jo viihtyy kuin muutama kuukausi sitten, onhan puolivuotias jo aika hoksaavainen.

Meillä on nyt kolmisen viikkoa vaivannut paha ummetus. Neiti kakkaa ihan joka syömisen yhteydessä pienen kivikovan kikkareen ja välillä huutaa tuskissaan kun puskee isompaa ulos. Viimeinen kikkare puristetaan vielä iltapuuron jälkeen. Neuvolassa suositeltiin Duphalacia, kun luumusose ei auta ja siitä neidin naama iski myös näppylöille muutaman päivän syömisen jälkeen. Ei kai sinne mahaan mitään mahdu kun ei koskaan tyhjene suolisto kunnolla :( Nokkamuki on kanssa hankintalistalla, vesitilkkakin kun saattaapi auttaa.

Ja mikäli neiti syö iltapuuron (vehnä tai riisi) kunnolla, ähveltää koko alkuyön ja itkeskelee. Jos ei syö yhtään tai vain lusikallisen, nukkuu ilman mitään äännähdyksiä joko aamuun saakka tai herää syömään 05 aikaan. Neuvolassa ehdotettiin, että vaihdan päivällisen kasvissoseen iltaan ja annan puuron päivällisaikaan josko se puuro jotenkin kiertää mahassa. Miten teillä muilla? Oletteko huomanneet puuron illassa aiheuttavan itkuja, aamupuuro ei meillä ainakaan vielä ole vaikuttanut aamutorkkuihin vaan niille nukahtaa rauhallisesti tutin ja rätin kanssa, en muuten muutama kuukausi sitten olisi uskonut niinkin voivan käydä, kun nukuttaminen silloin oli yhtä kynnysrallia :)
 
  • Tykkää
Reactions: Inari-11
Vilmiina meillähän on vasta aloteltu kiinteitä, mutta ite annan nimenomaan illalla puuron... :) Ja vielä aika paksuna, kun muuten sais tähdätä tunnin verran velliä nassuun, eikä vauva kyllä jaksa keskittyäkään niin kauaa. Meillä juurikin tuo paksu iltapuuro tuntuu pitävän vauvan unessa (melkein) koko yön, ensimmäistä kertaa.

Kiinteistä ja imetys : / mitenhän usein kumpaakin pitäis tehdä... Nyt kun soseita on antanu, nii eilenkää vauva ei suostunu rinnalle kuin neljä kertaa.. Alkaa jo huolettaa saako tarpeeksi nesteitäkään..

Tuntuu ett pitää taas palata perusteisiin.. Vauva kun kitisee ja itkee, eikä mikään ole hyvin, nii sillä saattaakin olla nälkä, mutta se tahtookin jotai muuta kuin pelkkää maitoa... :D
Ja mistä hemmetistä sitä voi tietää antaako ruokaa oikein..? :D Siis että on tarpeeks kaikkea.. Paljonko ja kuinka usein sitä lihaakin pitäis antaa... Ja saanko antaa puuroa aamulla ja illalla.. Ja eiks niitä hedelmäsoseita sais antaa, kun neuvola tuntuu vähän karsaasti niihin suhtautuvan..?

Päivät täälläkin vaihtelee kauheesti.. Välillä tuntuu että missään ja mikään ei ole hyvin.. Ei pahastikaan, mutta sellasta peruskitinää koko ajan.. Ja seuraava päivä saattaa olla ihan erilainen. Välillä herää yöllä tunnin välein, välillä ei heilahdakaan..
Ja hiki päässä! Varsinkin rinnalla ollessa saan liinalla pyyhkiä valuvaa hikeä toisen päästä.. Koko bodykin saattaa olla ihan märkä.. Tai yöllä yöpuku, mutt ei sitä oikein voi alkaa vaihtaakaan keskellä yötä, kun toinen on just nukahtanu..
 
  • Tykkää
Reactions: Inari-11
peräkärry on bilteman, mutta mä modifioin yhden turvakaukalon kiinni kärryyn :D siinä on vauva napakasti kiinni, ja mikä tärkeintä, kun ei voi vielä istua "oikeesti" kaukalo on selälle hyvä :) siinä ne sit matkustaa söpösti vierekkäin :) aurinkolippakin fiksattiin niin ettei kärryyn paahda vauvan naamaan :)
 
Heips,

Pitkästä aikaa molemmat natiaiset nukkuu päikkäreitä yhtä aikaa :) Kuppi kahvia ja hetki nettiä.

Vilmiina Meilläkin on aika vasta aloitettu kiinteät, mutta iltapuuro on kyllä jo kehissä ollut reilun viikon. Velliä en edes alkanut syöttämään, vaan heti aloitettiin kohtuullisen paksu puuro. Puuro on luomu hirssipuuroa, tuntuu neiti kovasti tykkäävän, saa sitä aamuin ja illoin. Itkuisuus on jonnin verran lisääntynyt, mutta se ei ole kipu itkua sillä rauhoittuu melkein heti kun pääsee viereen. Tarkoitus ois pikku hiljaa siirtyä ihan normaaliin kaurapuuroon.
Toi kova maha on kyllä tosi inhottava ihan pienellä, toivottavasti Duphalac auttaa.

Odotellen Kuulostaa tutulta, meilläkin ihmetellään saako lapsi kaikkea tarvitsemaansa tarpeeksi. Meidän neiti ei suostu syömään lusikasta muuta kuin puuroa, joten kaikki muut ruuat mennään sormiruokailen, jolloin iso kasa ruuasta päätyy lattialle :) Jospa seuraavassa neuvolassa pituus- ja painokäyrän suunta kertois sen, että saako lapsi tarpeeksi evästä. Itse imetän joko hiukan ennen ruokaa tai aika pian ruuan jälkeen, vettä hörpytetään nokkamukista ruuan yhteydessä. Imetän edelleen öisin 1-2krt ja ennen päikkäreitä, joten imetys kertoja tulee päivässä helposti 7-8. En kyllä tiiä imetänkö sitten ihan liian usein, tuntuu että päivällä tulee noin kolmen tunnin välein imetettyä.

Kesä ja helteet Hiki hatussa täälläkin olla öllötetään. Yöpuku on vaihdettu lyhyt lahkeiseen ja peitto täytyy käydä jossain vaiheessa iltaa laskemassa varpaiden korkeuteen. Varmaan jossain vaiheessa päädytään nukkumaan vaippasilleen lakanan alle. Pää on hetkessä märkä jos joutuu imettäessä liialliseen iho kontaktiin, yritänkin aina harson laittaa meidän väliin, ettei ois niin nihkeät oltavat. Hirvittää, mitä tästä kesästä tulee kun nyt on jo näin hiostavaa :)

Kävästiin pikku lomalla viereisessä kaupungissa koko perheen voimin, oli kyllä ihanaa katkaista arki edes muutamaksi päiväksi. Suosittelen.

Inari & Salla
 
Kyllä, ihana helle...tosin hiki päässä, kuten odotellen totesi. Täällä mamma hikoo liivien alta ja ei oikein tunnu kivalta hikistä kikkiä tarjota pienelle, niin pitää sitten virutella mennen tullen. Ja poitsu on kanssa aivan nihkee kokoajan, tuntuu siltä kun nostaa syliin, et toisella jää iho puristuksiin sormien väliin ja kurja äiti "nipistää" toista:stick:
No ei sovi valittaa, kohta kuitenkin sataa.

Peesaan tuota FG:tä tuossa kärryasiassa. Meillä oli kans bilteman kärry ja vauva kaukalossa siellä. Nyt harmittelen kun annoin kärryn aikanaan pois, meillä aina tykätty liikkua pyörällä.
Jahas poitsu ääntelee vaunuissa...nukkuu kyllä tosi lyhyitä pätkiä tällä hetkellä.
Pitänee palailla toiste.
 
Lääkäri soitteli mulle tänään HCG-kontrolliarvosta, se on nyt siis normaali. Ei tarvii onneks lähtee Kysille. :) Meijän poitsu kääntyy koko ajan mahalleen, kun väsyy niin alkaa tuhertamaan itkua ja kun käyn kääntämässä takas selälleen niin heti ollaan mahallaan uudelleen :)

Poika syö kiinteitä 4-5kertaa päivässä, riippuen päiväunien pituudestä. Nyt nukkuu kahdet päikkärit ulkona vaunuissa. Onneks meillä löytyy aina varjoisa paikka missä nukkua :)

Miehellä alkoi peltokiireet, joten oon ollut pojan kanssa kahdelleen kotona. Lauantaina lähden Eetun kanssa mun vanhempien luokse, matkaa on 160km, jännittää jo etukäteen :) toivottavasti nukkuis matkan :)

Eetulla on perjantaina 6kk neuvola, saappa nähä että miten on poitsu kasvanut :)
 
  • Tykkää
Reactions: Millimama
Iita, no hyvä ettei sentään enää tarvii sairaalareissua lähtee tekee.... Saa olla rauhassa Eetun kanssa, Eetukin tykkää kun äiskä on kotona :)

Meillä kanssa muuten on jatkuvaa kääntymisrallia, ja sit tietty väsyy ja alkaa huutelee, mutta ei pysy selällää... Mutta nyt kekkasin hyvän jutun! Meillä toimii tosi hyvin, kun lattialla selällää ollessa on tyyny sielä "vahvemman" kyljen puolella. Ei tarvii olla edes mitenkään tönkätty se tyyny, kunhan on siinä lähellä, nii poika pysyy kiltisti selällää tunninkin (kunhan vaan leluja on silti saatavilla) ;)

FG ihan fiksun oloisia noi bilteman kärryt mitä netistä katoin. Tollanen meilläkin oli tarkoitus hommata.. Mutta jos nyt hommattais ensin pyörä äipällekin (sen varastetun tilalle....) Ihan muuten vaan kyselen, tuleeks teillä isommat kesällä pidemmäksikin aikaa? Koulutkin kun taitaa kohta jo loppua =)

Inari eikai liian usein ainakaan voi imettää...? Meilläkin on nyt tissi kelvannu jo taas useemminkin.. Ja eiks se ole periaatteessa niin, ett täysimetetyllä soseet ja ruuat on lähinnä vielä tutustumista ja harjoittelua, plus ett sitä rautaa siitä tarvii. Muuten jos pituus ja paino pysyy suht ok, niin maito on pääasiallinen ravinto......? Vaikka kyllä meillä ainakin tuntuu sitä ruokaakin menevän jo ihmeen suuria määriä....?

( o ) <-oma napa ja poitsun napaa -> I.I
...miksei noi imetyshormonit enää pidäkään painoa kurissa.. TOSi tyhmää :mad:
Ja eikai se haittaa vaikka nukuttaa lasta vaunun kantokassissa...? Syliin ei nukahda, eikä enää rinnallekaan iltaisin.. Omassa pedissään on keksinyt ett sieläkin voi kääntyä vattalleen ja alkaa peuhaa... Siis äääh mulla ole hajuakaan miten tollasen touhuujan nukuttaa. Nyt ensin puuro, iltapesu, sama laulux2-3 sylissä, sit tissitellää, sit ehkä hetki vielä sylissä, sit laitan sinne koppaan ja kanniskelen, poika vetää peiton naamalleen.. Kun on nukahtanut/nukahtamaisillaan laitan koko kopan pinnasänkyyn ja heiluttelen koppaa sielä.. Herää yleensä jossain vaiheessa, (niin kuin äskenkin), niin käyn ottaa syliin ja otan kopan pois sängystä ja jatkaa unia omassa peitossaan.. Jos nukahtaa rinnalle (imetän aina sängyssä), niin siirrän about tunnin päästä pinnikseen... Mut ei mulla ole hajuakaan, miten pojan sais rauhottumaan omaan sänkyyn ilman mitään... Meno vaan kiihtyy... Pelastaako sellanen vilkkuva, välkkyvä, heiluva soiva mobile tilanteen........?

Uh alkaapas väsyttää.... Nii juu, Scalalle piti sanoa että oot kyllä ainoo kenellä tiedän olevan kahdeksan (!) lasta huhhei :heart: ja ite kun miettii uskaltaisko sitä edes toista haaveilla
 
On tullut taas luuhattua tuolla naamakirjan puolella, mutta jospa tännekin välillä jotain...:)

Hikoilkaa te vaan siellä Suomessa, niin mä palelen täällä tyypillisessä brittisäässä...tosin tulevana sunnuntaina Suomeen pitkälle lomalle, ihanaa! Vai menikö ne helteet siellä jo?

odottelen, tuskin siitä mitään haittaa on jos vaunukoppaan nukutat. Mäkin tein jossain vaiheessa niin, mutta luovuin siitä sitten kun nukahtaminen alkoi helpottaa. Niin ja meillä ainakin mobile vaan pahentaa nukahtamisrallia, sitä kun pitää sitten tuijottaa ja yrittää napata niistä leluista kiinni. Muutenkin meillä on tällä hetkellä todella levotonta pinnasängyssä; siellä harjoitellaan konttaamista, pyöritään milloin mihinkin suuntaan, riuhdotaan reunapehmustetta ja availlaan sen naruja, jne. Pari päivää sitten jouduttiin laskemaan sängyn pohjaakin jo, kun tyttö oli eräänä yönä saanut vedettyä itsensä ylös sängyn reunasta kiinni pitäen. Siellä se kuikuili leuka reunan päällä kun (onneksi) heräsin siihen ähinään...

Meillä annetaan puuroa (ihan tavallista kaurapuuroa hedelmäsosesilmällä) vain aamuisin, illalla on väsymyskiukku jo sitä luokkaa, että turha yrittääkään antaa muuta kuin maitoa. Tosin "päivällisen" Aava syö siinä kuuden maissa eli aika myöhään kun nukkumaan menee jo klo. 19-20, eli ei siihen nyt iltapuuroa viitti yrittää tunkeakaan. Neidille tuntuu maistuvan ihan kaikki mitä tarjotaan, sormiruokana syödään nyt kurkku- ja porkkanatikkuja (keitettyjä eli pehmeitä), banaania, maissinaksuja, keitettyjä kanasuikaleita, parsa- ja kukkakaalia, noita nyt ainakin. Vielä vajaa viikko oli se tilanne ettei soseet meinanneet enää kelvata kun sormiruoka oli "se juttu", mutta nyt taas soseet menee hujauksessa, oli maku mikä tahansa :) Nykyään kelpaa muutkin kuin ihan hieno sose, joten olen ryhdistäytynyt ja antanut muutakin kuin kaupan valmista purkkisosetta. Mutta ruokahalu on kyllä Aavalla kohdallaan, äitinsä tyttö :D

Herätys on meillä joko klo. 5.40 tai 6.20 (ihan totta, minuutilleen noista jompi kumpi) joka aamu. Mutta ei haittaa, kun yöunet on tytöllä n. 10 tuntia, eli ei tosiaan voi valittaa :) Kiinteiden aloituksella ei meillä ollut vaikutusta yöuniin.

Kiva lukea Scalan ja Eikan kuulumisiakin taas :) Sinne myös kaunista ja aurinkoista kesää!

Millimama & Aava, ylihuomenna 6kk
 
Alkuviikosta oli tytön 6kk neuvola ja mitat oli 68,7cm ja 7,4kg. Eli pituutta tullut taas useita senttejä, paino nousee hitaammin, mutta pääasia että nousee. Hoikka on tyttö.

Täälläkin kovasti kääntyillään, nyt kun on sen kunnolla oppinut. Alkuun aina jäi toinen käsi alle, nyt senkin oppinut pois vetämään. Ja kovasti ne jalat koittaa mennä pepun alle, mutta käsillä ei vielä nosta juurikaan itseään. Ja tuttua täälläkin tuo, että pitää kääntyä ja hetken päästä sitten suututaan siinä mahallaan ollessa. Ja kun käännät takas selälleen, niin ei mene pitkään kun neiti on taas mahallaan..

Viime yönä nukkui koko yön putkeen. Yleensä herää siinä 6 aikoja syömään, nyt heräs kasilta vasta ja suoraan ylös. Joskus on kyllä nukkunut 7 asti ja vaatinut ruokaa ja ei sitten olekaan enää takaisin nukahtanut. Nyt ekan kerran nukkui sitten noinkin pitkään. Ja joskus 21-22 käy nukkumaan iltaisin.

Puuroa kokeilin yks aamu tarjota ja kelpasi ihan hyvin, pitänee sitä koittaa joku ilta taas tarjota. Nyt siis menty jugurttilinjalla iltapala. Tuon lisäksi syö puolilta päivin jonkun lihakasvissoseen ja sit välillä vähän myöhemmin jotain hedelmäsosetta. Eli 2-3 ateriaa päivässä ja muuten maitoa, illan viimeinen ruoka on enimmäkseen velliä, samoin osa yön ruuasta. Kerralla ei mene kuin max puoli purkkia, mutta ei tuo koskaan ole jaksanut kerralla kauheita määriä syödä. Syö sitten useammin.

Pitää vissiin ruokaa antaa tytölle, kun kovan selityksen voimin on taas sitterin kanssa itsensä potkutellut tuohon viereen :D
 
Hip ja hei! Terveiset sateisesta Pariisista; - matka meni kaikin puolin hyvin :) Lennot sujui mallikkaasti, menomatkan tyttö nukkui melkein koko lennon ja takas tullessa viihdytti muita matkustajia juttelulla ja vispaamisella :wave: Annoin maitoa nousujen ja laskujen yhteydessä, - kiitos Millimamma vinkeistä! Pariisissa oli yllättävän helpo liikkua tytön kanssa; minulla oli matkarattaat ja kantoreppu päivisin mukana. Metroissa ystävät auttoivat rattaiden kanssa, mutta muuten olisi selvinnyt yksinkin. Kantorepussa tyttö viihtyi niin lentokentälläkin kuin Louvressakin :D Aamuisin lähdettiin tytön kanssa aamiaisen jälkeen kaupungille kiertelemään ja palattiinkin sitten vasta illan suussa hotellille. Tyttö katseli innoissaan ympärilleen rattaista eikä itkenyt oikeastaan ollenkaan. Välillä nukkuin pienet powernapit ja sitten taas ihmeteltiin. Ranskalaiset ihmiset olivat äärimmäisen lapisrakkaita ja tyttöä onkin ranskalaiset miehet suukotelleet oikein urakalla :D Kaikissa kahviloissa ja ravintoloissa olivat todella avuliaita ja vaippoja on vaihdettu niin ruokapöydällä kuin baaritiskilläkin :LOL:

Ainoana miinuksena tietenkin ranskalaiseen tapaan pienet hotellihuoneet ja heidän lakanat. Huone oli liian pieni, jotta tyttö olisi siellä viihtynyt (ei ollut lattiatilaa leikeille...) ja lakanoista tyttö sai aivan järkyttävän ihottuman! Ilmeisestikin pesuaineet hotelleissa todella rajuja...:( Ihottumaa oli ainaostaan päässä ja kasvoissa (nukkui pitkähihaisella ja unipussilla). Ihottuma kuitenkin paheni kotona tytön sitä raapiessa, että silmäkin siinä sitten hieman tulehtui. Käytiin eilen lääkärissä ja saatiin kortisonivoidetta ja silmävoidetta. - Ja voi elämä, miten vaikeaa on laittaa silmävoidetta noin pienelle :O Lääkäri totesui ihottuman olevan atooppista ihottumaa (minullakin sitä on) ja että iho ja imusolmukkeet takaraivossa olivat tulehtuneet kaikesta raapimisesta yms. Samalla määräsi tytölle allergiatestit 2 viikon päähän ja uuden apteekin korvikkeen (täysin maidottoman) jota kokeillaan viikon päästä. Olen hieman tuota maitoallergiaa epäillytkin, kun tyttö on ollut melkeimpä syntymästä saakka hieman tyytymätön ja usein refluksin taustalta maitoallergiaa löytyy... Kylvetin tytön eilen illalla ja laitoin uudet rasvat iholle, joka olikin tänä aamuna huomattavasti paremmassa kunnossa!

Lääkäri myös totesi, että Losec mups lääkitys kannattaa lopettaa (joka meillä siis on ollut refluksiin). Kertoi, että lääkitys tosiaan vähentää vatsahappojen toimintaa, mutta lisää happojen toimintaa sitten suolistossa... Ilmeisestikin tästä syystä ilmavaivoja on tytöllä ollut paljon, kun suolisto käy kovilla.

Eilen illalla rupesi tyttö myös vatsalla ollessaan pyllyä nostamaan ja yritti jopa laittaa jalat konttausasentoon... Oma akselin ympäri ollaan pyöritty viikon verran ja kääntyilemistä tosiaan tehdään myös unissaan (tänä aamunakin oli poikittain vatsallaan pinnasängyssä).

Tulipas omanapaista tekstiä tällä kertaa. Mutta siitä huolimatta aurinkoista tiistaita kaikille :wave:

Mamma2012 ja tyttö 5kk+3vkoa
 
Heipparallaa pitkästä aikaa myöskin. Kyllä menee aika nopeasti =). Meilläkin tyttö istuu körröttelee rattaissa ja eilen istu reilu 2min ihan ilman tukea lattialla =) Meillä on vihdoinkin ruvennu menee alas myös noi liharuoat, aluks aattelin et typy kasvissyöjä kun vaan yökkäili liharuuista =) Meijän 6kk neuvolamitat oli 8490kg ja 70,4 cm. Meillä syödään puuroa vain iltaisin ja päivälllä 2 ruokapilttia ja 1 hedelmä ja maitoa siinä välissä. Meijän neidille ei tuo vesi oikeen maistu ainakaan tuttipullosta, lasista oon välillä vähän kaatanu sen suuhun :) Mut pitäis lähtä taas nukkuu. Hyvää kesää kaikille =)
 
Reissu mummin ja ukin luokse tehty. Tultiin eilen iltaunien aikaan kotiin, ja Eetu nukkuikin melkein koko matkan :) Mentiin sinne viime viikon lauantaina. Eetu viihtyi hienosti siellä ja nukuttiin vierekkäin :)

Uudelleen mennään jo viimeistään maanantaina, kun Eetun serkut tulevat savon mualle :)
 
Oikein aurinkoista päivää kaikille. Kyllä säät on nyt hellinyt oikein urakalla, jopa niin että sain itseni poltettua auringonpaahteessa:( vaikka aurinkorasvaa laittanut, niin kait sitten liian vähän. Ja kun touhuaa, niin ei edes huomaa. No onneksi rasvat tehonnut paremmin lapsiin :D
Täällä oikein mukava aamu meneillään, ei kiire minnekkään. Osa porukasta nukkuu vielä ja pikkumieskin tissitteli seittemän jälkeen ja jatkoi uniaan. Ajatteli kait et nukutaanpas nyt kans pitkään kun koululaisetkin koisaa. Herännee sitten suoraan lounaalle=)

Meillä keitellään tällä hetkellä päivässä yksi liha-ateria ja yksi kasvis. Jälkiruoaksi hedelmää tai marjasosetta. Banaani on poitsun herkkua. Nyt ajattelin, et voisi ehkä ruveta kokeilemaan sitä puuroa joku päivä, vaik yöunet on nyt kyllä ihan hyvät näilläkin syömisillä.

Outoa oli se, että kuukautiset alkoivat toissa viikolla kun ne yleensä ovat alkaneet vasta, kun imetys on täysin loppunut. Kaippa se tuo ikä on tehnyt tehtävänsä;)

Jahas nyt rupeaa porukka oleen pystyssä, jos sitä mentäis katteleen oikein yhdessä "aamupalaa".
 
Helteistä kesäpäivää teille kaikille!

Meillä 7kk neuvola viime viikolla. Mitat 66cm ja 7200g.

Yöt on yhtä härdelliä. Eikka oppi nousee seisomaan, joten yölläkin sitten seisoskellaan pinnasängyssä oikein urakalla. Kaikenlaista on taas tullut kokeiltua. Pinnojen verhoilua peittojen taakse, väsytystaktiikkaa (seisoo kunnes sammuu), alas laskemista välittömästi jne. Mikään ei oikein tehoa ja äiti on jälleen vähän väsynyt. Viereenkin olen yrittänyt nukuttaa, mutta ei hän paikallaan pysy, kontilleen ja menoksi. Ohimenevää, tiedän. Tällä hetkellä lohduttaa ainoastaan tieto, että osat vaihtuu elokuussa. Minä lähden töihin lepämään ja mies saa jatkaa tästä. Tosin minun tuurilla Eikka vetelee täysiä yöunia siinä vaiheessa ja mies ihmettelee, että mikä siinä hommassa niin raskasta on.

Syömiset on jo lähes normaalit, aamu- ja iltapuurot ja välissä kasvista, lihaa ja hedelmää. Maitoa lisää sitten tarpeen mukaan. Meillä nuo kiinteät ei siis ole auttaneet yöuniin mitenkään. Maitoa menee vielä yölläkin ainakin kerran. Terveydenhoitajan mukaan hyvin voi vielä antaa, sillä tuo paino/pituus menee sen verran alakantissa, että ei ruuassa tarvitse säästellä.

Kotimaisia mansikoita on ehditty maistella, ei tykkää. Onneks meiltä löytyy niitäkin jotka tykkää, oli sen verran kallista herkkua. Maissinaksuja mutustellaan kahdella kokonaisella ja kahdella vajaalla hampaalla, yleensä vain rattaissa. Niillä saa sen pepun pysymään hetken aloillaan.

Scala ja Eikka 7kk
 
heipsan :)

täälläkin hiukan arkeen väsähtäny mutsi... miehen työrintamalla sen verran huisketta, että nään aamulla ja illalla myöhään... pari viikkoa jo mennyt, vielä pari jäljellä...helteet teki sen et poika menetti päikkäri-rytmin, ja yhtenäkin päivänä nukkui yhteensä puoli tuntia... sitä kitinää ja kantamista ..... huh.. taapero puolestaan kun huomaa että äiti ei jaksais MILLÄÄN nyt kaikkia tempauksia, niin sehän tekee entistä enemmän.... juostu on perässä pitkin pihoja, kaupassa ei puhettakaan että kävelis vieressä, ehei... kantapäät vaan vilahtaa ja pimu juoksee hyllyjen välejä... inhoan sitä että lapset riehuu kaupassa, joten enää en mene ilman ettenkö ota kärryjä, että saan sen istumaan.

poika ei koita konttausasentoon, vaan.... miesten tyylillä punnerrusasentoon, hah, se on metka näky, ite kun ois samassa asennossa yhtä kauan, voi sitä pyykkilauta-vatsaa ;) mut ei pääse siihen tavoitteeseen ei :D

omaa aikaa ei ole kuin aamuisin, herätys on ennen kuutta ja käyn koiran kanssa puolen tunnin lenkin. iso mukillinen kahvia usein mukana, rentouttavaa kun ei tartte juosta eikä säheltää vielä kenenkään kanssa... koira on aamuisin semmonen löntystelijä...

anopilta on saanu hoito-apua, että saan esim nurmikon ajettua... meillä siihen menee lähes kaksi tuntia, mutta sekin on ihanaa omaa aikaa, ja tykkään kun piha on siisti :) kesä on kyllä mahtavaa aikaa, kuinka helppoa onkaan ulos lähtemiset!!! tai miten hyvälle ruoka maistuu ulkona??

voisin antaa toisen käteni parista lasillisesta punaviiniä!! en oo aikoihin päässyt tilanteeseen, että saisi kunnolla rentoutua... sen kyllä huomaa, oon koko ajan tosi väsynyt... mutta tietty kun "yksinhuoltajana" on yhtäkkiä, niin aika paljon on tekemistäkin... onneksi viikonloppu tulee...

ruokaa meillä menee ja paljon! poika kasvaa semmosta tahtia, että ei perässä pysy! kaikki 74 sentin vaatteet on jo pois, 80cm on kaikki käytössä nyt. hui.. :)

mulla on jotenkin semmonen iho et ei pala..en oo koskaan rasvannut, mutta joka palaa, niin se on sit kurja!! jalat sais olla enemmänkin saaneet aurinkoa, mutta ei paljon tule lyhyissä viihdyttyä, sen verran rumat on suonikohjut... -joille ei edes lääkärin mukaan tarvii tehdä mitään... vaikka pullottavat makkaralla rumasti, ja on ihan kosketus-arat... yh.. no onneks mä tykkään pitkistä hameista :D

joku ihme vatsa-tauti kiersi pienissä tossa joku aika sitten, ja ilmeisesti vauvalla se oli entero-- tai vauvarokko, ja nyt sit ite kärvistelen ripulin kourissa...
paljon on viruksia liikenteessä, käsien pesua ei voi liikaa painottaa!!

jahas, taas aika alkaa kotihommiin ...-tai vissiin pitääkin juosta taas vessaan ....
 

Yhteistyössä