Marraskuun masuasukit <3 *lokakuussa*

kävin tänään sit vielä verkkokaupoilla. multakin päässy unohtuun imetyspaitojen osto, niin kolme paitaa tilasin ozbabysta, kun siellä oli joku alennushommeli meneillään. lisäks tilasin huomio/heijastinkuomun vaunuihin ja Ruskovillan silkkimyssyn.
Mussukoista tilasin sit tavaraa isyyspakkaukseen, jonka annan sitte isänpäivänä. toivottavasti saan pidettyä salassa..! Tiesti vähän viime tippaan jäi nää, että miten pääsen postista/matkahuollosta hakemaan :rolleyes:
Ja omalle äidilleki synttäripaketti vielä puolitiessä! Mies ehdotti, että mun pitäis tehä sille jotain ite, kun se aina tekee mulle.. Voipi tulla vähän hoppu! Vähän oon kyllä aatellu, että tää lapsenlapsi ois sopivasti synttärilahja, kun ainoa lapsi äidilleni olen.

Nyt nukkumaan! Ollaan koko viikonloppu valvottu yli puolen yön, niin saa nähä minkälainen arkeen palautuminen tulee..
 
iltaa mammat!

hassua kuinka täällä on jo niin suuria viikkoja :) niin se aika vaan menee, tuntuu että vastahan sitä vauvakuumeilin taikka tuskailin alkuraskauden epävarmuuden kanssa.

tänään on talo siivottu lattiasta kattoon eli nyt voi vauva tulla! sairaalakassin jätin silti vielä pakkaamatta. ajattelin, että se ois kyllä satavarma tapa häätää synnytys meiltä :LOL: kotiutumisvaatteet beibille laitoin senkin päälle valmiiksi ja näitä säätiessäni huomasin, että ei taida tuo mun lämpöpussini sopia meiän uuteen kaukaloon :O meillä siis be safen izi go kaukalo ja emman kaukalopussi. pussissa kyllä aukot 5-piste vöille, mutta kun hihnoja ei saa mistään päästä irti niin en saa asennettua tuota. siis oonko nyt vaan missannu jotain :confused: kaivataan siis kokemuksia kaukaloista ja lämpöpusseista :D

siivouksen ja peittojen heilutuksen jälkimaininkeja nautiskellaan tässä. supistaa, supistaa, mutta eipä nää taida olla sen kummempia kuin ennenkään. jostain luin, että tilastojen mukaan kun limatulppa irtoaa kokonaan niin synnytys käynnistyis useimmiten 48 tunnin kuluttua, joka ois siis mulla huomenaamulla. noh, epätodennäköiseltä tuntuu, mutta ainahan sitä voi toivossa elää :) ja aamulla ois sitten se vyöhyketerapiakin ja tulee vaavi sänky :)

tällästä sunnutaita siis täällä.

annis ja bebe 37+3
 
Firesun :flower:

annis Yleensä turvakaukaloissa on pesuun irrotettavat kankaat, joten luulis, että turvavyöt on jotenkin irrotettavissa. Onko mahdollista kysyt tuota istuinta myyvästä liikkeestä, saako vöitä irti. Yhdessä meidän istuimessa oli sellaiset soikeat soljet siellä selkänojassa ja ne vain pujotettin niistä selkänojan koloista läpi.

Lämpöpussissa meillä on sellainen tarroilla kiinni oleva läppä, joka nostetaan vöitten päälle. Eli toki voi olla mahdollista, että vöitä ei saa irti pujottamista varten.

Baby Nest Dauni untuvamakuupussi turvakaukaloon - Lastenturva.fi

Meillä on tällainen, se läpän yläosa näkyy tuossa kuvassa.

Jotain tapahtuu täälläkin. Limatulppa (inha juttu) irtosi eilen, ja se oli iso! Vauvan liikkeet tuntuvat terävämmiltä tuolla alapäässä, ilmeisesti "pehmuke" on siis poistunut. Ei tästä synnytystä varmaan ehdi tulemaan. Huomennahan mulla on se käynnistys, lupailee kyllä hyvää. Jos pääsis suoraan kalvojen puhkaisuun ilman sitä balonki-vaihetta.

Alkaa jännittää, nenääkin tulee jo se tuoksu, miltä vastasyntynyt tuoksuu ne sairaalan vauvanvaatteet päällä.

Scala ja Eikka rv 38+3, ehkä viimeistä päivää yhteenliitettynä
 
Viimeksi muokattu:
Scala Hyvältä kuulostaa :) Tsempit sinulle jo näin etukäteen jos en enää ehdi koneelle ennen tulla.

Mun täytyy varmaan jatkossa alkaa nukkumaan särkylääkkeet sängyn vierellä, mä en tajuu miten mulla on alkanut jalkoja särkeä niin paljon öisin.

Limatulpan innoittamana aloin lueskella pojun aikaisia kirjoituksia. No mullahan on tuosta esikoisesta alkanut limatulppaa irtoilemaan viikolla 39+5 yhden aikaan päivällä, silloin on myös hiukan supistellut. Illalla alkanut hiukan supistelemaan uudestaan ja sitten koko seuraavana yönä en ole nukkunut juuri lainkaan. Seuraavana aamuna lähettiinkin sitten synnärille ja poju syntyi illalla hiukan ennen seiskaa. Mulla siis henk. koht. synnytys lähtenyt aikalailla tosta limatulpan irtoamisesta. Tosin olen kuullut myös että joillakin sitä voi irtoilla jopa parin viikon ajan.

Kahdeltatoista sitten lääkärille näytille.
 
Tsemppiä käynnistystä odottaville, scalalla näyttääkin jo hyvältä jos limatulppakin irtosi.

Täällä edelleen jatkuu mahan kovettumiset, mikä tuntuu nyt inhottavammalta kuin vielä joku aika sitten. Ja kun niitä tulee aika monta kertaa päivässä. Toissa yönä huomasin että maha kovettuu myös tuosta keskeltä, navan kohdilta. Ja ei välttämättä samaan aikaan kovetu alhaalta, mistä siis normaalisti just kovettuu. Sama juttu oli taas viime yönä ja nyt aamun aikana myös. Mistä tuo sitten johtuukaan.. Onneksi torstaina lääkärineuvola. Ja huomennakin on vissiin neuvolantäti paikalla synnytysvalmennuksessa, jos olo menee oikein epämukavaksi voi sitten kysellä apuja. Vauva onneksi liikkuu niinkuin ennenkin, joten jos tää on vaan lähestyvään synnytykseen liittyvää. Näin ensikertalaisena on vaan vähän pihalla koko touhusta.

Nyt jos lähtis kaupungilla käymään, kirpparilla ja kaupassa jos jaksaa käydä niin hyvä.

Tirppana 36+2
 
Huomenta ja mukavaa alkavaa viikkoa =)

Nyt tuli vaihteeksi nukuttua kunnon yöunet. Edellisyönä heräilin jo viiden aikoihin ja lähdin siitä sitten koiran kanssa lenkille, kun ei tullut uni. Nyt tulikin nukuttua hyvät 10 tunnin yöunet eikä tarvinnut käydä vessassakaan kuin kaksi kertaa yön aikana. Mutta luulenpa, että yön aikana irtosi limatulppa tai ainakin osa siitä. Kaikenlaista vuotoa ja limaista eritettä on raskauden aikana ollut, mutta nyt oli tullut ihan kirkasta selkeää limaa todella reilusti ja sellaista en ole aiemmin huomannut. Varsinaista klönttiä tai veriviiruja ei ollut mukana, mutta eihän se välttämättä kaikilla olekaan verimäistä eikä yksi selkeä klöntti. Jännää.

Meillä ei ole sellaista lämpöpussia kaukaloon, kun en oo kokenut sitä tarpeellisena. Nyt kuitenkin niin moni täälläkin on sellaisen hankkinut, että ihan tulee itsellekin pakottava tarve sellainen ostaa =)

Siellä mussukoissa (piilomainontaa??) on kyllä kaikkia kivoja lahjaideoita. Tilasin sieltä viime viikolla tulevalle pappalle t-paidan isänpäivälahjaksi. Miehelle olen jo ostanut isänpäivälahjan, mutta siihen kylkeen tilasin vielä My dad rocks -pipon, joka siis tulee vauvalle, mutta isä saa sen silti lahjaksi :D

Tsemppiä kaikille, joilla synnytys tai leikkaus edessä! Ja toivottavasti meillä muillakin reiluilla viikoilla menevillä kohta käynnistyy =)

idylli 39+2
 
Hyvää viikonalkua kaikille kärvistelijöille! :) Se olisi sitten 40+0 POKS POKS :wave:

Ja mahdollinen lähestyvä synnytys, absolutely ingenting.. Niin kateellisena luen noista teidän "ällöistä" limatulpista, mäkin haluun :D Ei supistele sen kummemmin, ei mitään.. Kai tässä vielä pari viikkoa odotellaan.

Scalalla on ainakin jännät paikat, onnea käynnistykseen! :)

Oonko mä ainoa, vai onko täällä muut koko ajan väsyneitä?? Musta tuntuu että suurimman osan valveillaoloajastakin vaan makaan joko sohvalla tai sängyllä. Eihän se muuten haittaisi, mutta välillä vähän huono omatunto kun ei tule tuon poitsun kanssa sitten niin paljon oltua, saa itskseen touhuilla ja katsella kun äiti vaan makoilee.. No nyt toi onneksi posti joulun ekan lelukirjan, josta riittää iloa vähäksi aikaa ;)
 
  • Tykkää
Reactions: sisunen
Päivittäjällä on kohta kiirus kun alkaa syntyneitä tulemaan liukuhihnalta ;) Tsemppiä kaikille joilla on h-hetki ihan lähipäivinä käynnistyksen merkeissä tai sitten ihan luonnollisesti.

ON Täällä ei mitään uutta ja ihmeellistä. Supistelut on taas muuttuneet täysin huomaamattomiksi et se oli vain viime viikon juttu se että niitä tuli huomattua. Eilinen saunominen+mattojen pesu (koira ripuloi yöllä 2kpl isoa mattoa) ei saanut aikaan mitään muuta kun väsymyksen. Anselmi viihtyy vieläkin erittäin korkealla ja potkii kylkiluihin niin että sattuu. Mieskin kuittailee kun saatan sävähtää makoillessa tai oikeastaan milloin vain et siitä tietää et potkua on tullut. Kuitenkin lantion alueella on pikkuinen kipu/paineen tunne liikkuessa, että eiköhän se nyt ole kiinnittymässä, toivossa on hyvä elää. Huomenna on neuvola niin saa asiasta taas selvyyttä.
Miehellä tällä viikolla iltavuoro viikko niin periaatteessa sais Anselmi pysyä sisuksissa :) tuossa eilen kattelin kalenteria niin semmoinen ideaali syntymäpäivä olis miehen töiden kannalta tuo 9.-11.11 :D sitte seuraavaa sais mennä jo viikon yli LA:n...voi kun se oliskin näin helppoa kertoa et tuossa olis se hyvä päivä tulla kaveri ulos :LOL:

unet viime yönä sitten tuli mullekkin synnytysuni tosin seurasin sitä enemmän kärpäsenä katossa ja itse vauvaa en sitten nähnyt, mutta se oli oikein semmoinen kauniit ja rohkeat tyylinen plopplop synnytys :D

Nyt menen aloittelemaan pyykkivuoren valloitusta ja tekemään ruokaa ei se aika kulu tässä sohvalla maatessa...

iia ja Anselmi 37+4
 
  • Tykkää
Reactions: sisunen
Nyt ollaan täysaikaisia 37+0 poks! :heart:

Scalalle onnea käynnistykseen ja muillekkin joilla h-hetki jo lähellä. :) Marraskuu on jo ihan ovella, eli ei mene montaa viikkoa kun kaikilla on jo pieni sylissä. :)

Vauvan liikkeet on kyllä vähentynyt, eilen ollut tosi hiljainen päivä, alko jo huolestuttaa että onko kaikki hyvin, tuli kuunneltua pitkästä aikaan doplerilla sydänääniä, ja hienostihan ne kuului, ja hetken kun tökki mahaa niin kyllä sieltä sitten vastattiin.
Ja mietin sitä liikelaskenta juttua, että vaikka saakin kasaan sen 10 liikettä tunnissa, niin onko sillä merkitystä jos liikkeet ovat ns. pienentyneet ja eivät enään ole niin napakoita/kovia..?
No ylihuomenna on neuvola taas, pitää muistaa mainita asiasta.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille mammoille & vauvoille! =)
 
Pitkästä aikaa taas pyörähtämässä.

Onnea Firesun! :heart:

Otin nyt synnyttäneet pois tuolta laskettujen aikojen listasta. Päivityspyynnöt olisi edelleen mukava saada punaisella huomaisin ne tekstin seasta helpommin.

Monella oli jo käynnistysaika tiedossa, tsemppiä vauvanhakureissuille.

Isyyden tukemisesta oli ainakin ollut puhetta. Mieheni ei ole niitä innokkaimpia raskausaikaan osallistujia, ei siis halua kokeilla liikkeitä tai aina osaa ottaa huomioon, että esimerkiksi esikoisen uhmakohtauksissa, hänen olisi parempi rauhoitella, kun toinen lyö ja potkii. Mutta esikoisen aikaan hän kuvasi, kuinka se isyys vaan vyörähti päälle, kun jäi saliin pojan kanssa kaksin siksi aikaa, kun kävin suihkussa. :heart: Siitä lähtien on ollut paras mahdollinen isä, jonka kuvitella saatan ja osallistuu tasapuolisesti pojan hoitoon. Odotusaikana esikoisen kohdalla jännitin, että kuinka tässä oikein käy, mutta nyt luotan, että kyllä luonto tikanpojan puuhun ajaa. Toki se vaatii äidiltä sitä, että antaa isän ja lapsen olla kahden ja kehittää niitä omia juttujaan ja tapoja toimia, ettei isän hoitohalut katoa liiallisen käskytyksen alle. :)

Piakkoin alkaa meidän kuu ja en ole täällä niitä aktiivisimpia vierailijoita, enkä kirjoittelijoita, joten jos jollakulla olisi pienintäkään halua ottaa tämä päivityshomma vastuulleen, niin luovun siitä mielelläni.

Kuume ja pikkuinen 37+2
 
Olikohan se PikkuA, joka kommentoi..Vähän haikeudella nautin nyt näistä ajoista esikoisen kanssa kun elämä on jo aika helppoa noin ison kanssa. Välillä vähän käy mielessä että olikohan tämä nyt niiiin hyvä idea vielä toinen hommata. No, ihan suunniteltuhan tämä ei ollut mutta tervetullut kyllä. Olis vaan tullut jo aikaisemmin.. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja kokemuksena tärkeä, siis luomuraskaus.

Vauvan tuoksua täälläkin muisteltu ja haisteltu ja eilen katseltu esikoisen vauva-ajan videoita :heart: Se on kyllä ollut niin suloinen tapaus että mahtaakohan toista samanveroista mahtua samaan perheeseen. Mä tykkään etenkin 1-2 v. taaperoista, ne on niiin metkoja.

Neuvolakuulumisia:
sf-mitta 36, painoa yht. + 9 kg, turvotusta +, verenpaine ja pissa ok, liikkeet + (ollut pari päivää aika hiljaista ja sydänääniä kuunneltiinkin nyt sitten se 10-15 min ja kaikki oli ok). Hb 143. Ei laskeutunut eikä kiinnittynyt vielä, mahtuu kääntyilemäänkin vielä.. rt:ssa kuitenkin onneksi oli. Mahanympäryksen mittasin kotona ja se oli 108 cm :whistle:

Saga-testistä en muistanut kysyä enkä esitiedoista, meni noiden sydänäänien kuunteluun niin kauan.

Isyydestä vielä: Meillä mies kyllä on enemmänkin mallia "auttaa äitiä lapsenhoidossa" kuin että ottaisi asioista oikeasti vastuuta. Jos poika herää aamulla aikaisin ja molempia väsyttää, pitää jotenkin itsestään selvänä että MÄ herään sitten pojan kanssa. Kun olen paikalla, liukenee kyllä hyvin sujuvasti omiin hommiinsa ja esim. iltatoimet sujuu toooosi hitaasti ja odottaa koko ajan mun tekevän kaiken. Kyse ei meillä ole siitä, etteikö osaisi, ei vaan tee. Ja sellainen kokonaisvaltainen keskittyminen lapseen ja sen kanssa touhuamiseen on aina välillä hakusessa. Minkä kyllä lapsi aistii ja hakee sen huomion sitten jollain tapaa..

HilmaVilma 38+5

ja vielä Firesunille onnittelut :flower: ja käynnistykseen menijöille tsemppiä!!
 
Viimeksi muokattu:
Heipä taas pitkästä aikaa!

Onnea ekaksi Firesunille vauvasta! Ja Scalalle tsemppiä käynnistykseen!

Täällä pompitaan jumppapallon päällä, kun ei tällä suunnilleen haljenneen tuntuisella lantiolla oikein muut asennot ja istuimet tunnu hyvältä. Äitiysvapaata on takana jo viikko, reissusta pohjoiseen kaikkine junan vaihtoineen ja muineen on suoriuduttu. En tiedä, milloin pääsee siihen kunnon vapaan makuun, kun puoliyrittäjänä joutuu siltikin tekemään päivittäin töitä ja ei oikein ole vielä pystynyt asennoitumaan siten, että lomallahan tässä pitäisi olla...

Aika outoa, että marraskuiset ovat jo valmiita synnyttämään. Synnyttäminen tuntuu aika kaukaiselta asialta vielä, vaikka synnärillekin on käyty jo tutustumassa. Outoa, että minusta tulee äiti ja meille muuttaa uusi ihminen, josta olemme vastuussa. Toisaalta olo alkaa olla jo niin tukala turvotuksien, kovien liitoskipujen ja harjoitussupistelujen takia ja väkivaltaisesti sisuskaluja murjovan mahapojan takia, että synnyttäminen voisi kohta jo tuntua ihan hyvältä jutulta :D Pakkasten tultua löysin peräti yhden fleecen ja sadetakin, jotka mahtuvat päällekkäin vielä päälleni torppaamaan kylmyyttä.

Täällä on pitänyt ottaa yöksi käyttöön jo liivinsuojat ja liivit. En enää jaksanut pestä maitotahraisia lakanoita. Mahtaisiko viitata siihen, että kyllä nämä jättimeijerit toimivat sitten tositilanteessakin, kun nyt jo tuotan ainakin öisin lätäköittäin rasvaista maitoa? Olisi niin hyvä, jos voisin luovuttaa rasvavarastoani jollekin tarvitsevalle, omat selluiset reidet alkavat pikkuhiljaa kuvottamaan :D

Hankinnoista vielä. Saan lämpöpussin kaukaloon lainaan kaverilta, sen pikkujääkarhupussin. Ihan hyvä, ei tarvitse puolen vuoden tarpeeseen hommata muuta. Kaukaloistakin on juteltu, telakallinen löytyy meiltäkin uutena valmiina, telakka on turvallisempi ja helpompi vaihtoehto, kun isofixit löytyy meidän autosta. Koska pussi löytyy, kotiintulovaatteetkin ovat kevyet, bodyä, myssyä, potkaria ja kai varaudun fleecelläkin, jos marraskuun lopulla on kunnon pakkasia. Luotan siihen, että mies osaa tuoda pyynnöstä sairaalaan kaikenlaista, ja kaupasta saa lisää jos ei ole valmiina. Enemmän minua kotiintulon sijaan kiinnostaisi kysellä kokeneemmilta vaunuissa nukuttamisen vaatetuksista yms., mutta jätetään se syntyneiden ketjuun!

SAGA-testi tehdään torstaina, kun on viimeinen neuvolalääkäriaika, se yllärisellainen.

Vauvauutisia odotellen,

Nynaeve ja Pp 36+1
 
Viimeksi muokattu:
Isyyden tukeminen Täällä on kans välillä vähän tuota että osataan kyllä, mutta ei kehdata tehdä, varsinki yön ja aamun väliset herätykset saan lähes poikkeuksetta minä hoitaa, vaan ei siinä, eihän se tukki edes herää siihen koko itkuun, mun ei tarvi kuulla ku pieni inahdus pinnarin suunnalta nii silmät rävähtää auki :D Toki nousee vaihtamaan vaippaa kun tarpeeksi tuuppii kylkeen ja pyytää, mutta ois kiva vähän omatoimisuuttakin olla, varsinki kun joskus on niitä öitä että poika herää tunnin välein ja multa saatta tulla tosi kuuluviakin huokailuja ja mies ei joko kuule tai ei välitä. Mutta tätä tosiaan vain yö-aikaan, päivisin ja iltasin on kyllä kovasti vaihtamassa vaippaa sun muuten kaverina ilman että tarvii pyytää, juttelee ja viettää aikaa, mutta eniten sitä tukea tarvis sillon öisin kun ei se mies ole ainoa ketä väsyttää nousta ylös. Toivo kuitenkin elää että se nyt lähtis vähän tasottuun kun isyyslomakin alkoi tänään :) Hienosti kuitenkin osaa olla vauvan kanssa, ei ole tarvinnu olla selän takana vahtimassa tekemisiä :)

Ja tuohon etusivun syntyneiden listaan voi laittaa että syntyi viikolla 38+0
 
Hei,

Neuvolakuulumisia tulin päivittelemään 36+3.

Paino: -300g yht +5kg
Paineet: 140/82
Pissa puhdas
Sf: 31,5 eli lähtenyt nousuun taas
Syke: 120-140
Vauva majailee alhaalla.

Ensi viikolla vielä neuvola ja sen jälkeen äitipolille synnytystapa-arvio.

Supistelee epämukavasti, jospa tässä jotain tapahtuskin. :)

Enpä nyt ehdi muuta, paljon oli tekstiä taas tullu. :)

Aapaliini ja mukelo 36+3
 
LiLy_ Meidän vauvan liikkeet ovat kanssa muuttuneet. Vauva kyllä liikkuu monta kertaa päivässä, mutta ei välttämättä 10 kertaa tunnissa. Hän ei ole enää pitkään aikaan varsinaisesti potkinut tai sohinut nyrkeillä, vaan se on ennemminkin sellaista möyrimistä, kun hän yrittää tunkea peppua vatsan läpi tai venyttelee jalkojaan jne. Ja siksi niitä liikkeitä onkin hankala laskea, kun ei tule sellaisia napakoita potkuja. Neuvolassa juttelin asiasta, mutta terv.hoitaja ei oikeen ottanut siihen kantaa, sanoi vaan, että kunhan vauva liikkuu, niin ei ole huolta.

Ja muuten, kun aiemmin luulin, että vauvan potkut sattuu, niin ne ei ole mitään siihen verrattuna, kun vauva nyt venyttelee ja pää ja kädet työntyy johonkin häpyluun tietämille, jalat kylkiluihin ja peppu yrittää navasta läpi =)
 
Viimeksi muokattu:
Tarkemmat neukkakuulumiset vaikka illemmalla tai huomenna. Nyt vaan pääpiirteittäin että mitään ei ollut alakerrassa tapahtunut. jokseenkin hiukan ärsyttää kun näitä suppareita tässä on ollut ja tota alapään armotonta vihlomista. No viikkojen puolesta ei vielä niin kiirettä oliskaan.

Niipa ja Pekkis 36+1
 
  • Tykkää
Reactions: sisunen
Tuli sitten käytyä kahdella suht isolla kirpparilla ja vielä isossa marketissa. Alkoi kyllä kaupassa olemaan jo tuskaa ja taas ilmaantui kipua myös reisien seudulle ja siitä ylöspäin mahaan asti. Ilmeisesti nuokin supistuksia ovat. Samaa oli viikonloppuna kun kauppakeskuksessa aikaa vietettiin.

Täälläkin liikkeet on aika samankaltaisia. Jalkojaan lähinnä työntää ylävatsaan tai sitten oikeaan kylkeen. Peppua myös ja ei tosiaan kivan tuntuista kun sitä päätä pitää sinne alaspäin työntää.

Kirpparilta tarttui taas vauvalle muutama vaate. Muutaman pitkähihaisen paidan esim ostin. Ja jouluksi löytyi ihana punainen paita, vähän juhlallinen, mutta voi kyllä pitää muutenkin. Kokoa 62, mutta jotenkin ei näyttänyt kovin isolta, eli varmaan just jouluna sopiva. Punaisia housuja löytyy ennestään, joten saadaan sitten pikkuinen joulutonttu joulun pyhien ajaksi. Ainakin niin pitkäksi aikaa, kunnes onnistuu sotkemaan vaatteensa :D Ihania tonttupukuja ja mekkoja kaupoissa näkee, mutta ei raaski muutamaa käyttökertaa varten ostaa. Vaatetta alkaakin nyt olemaan jo tarpeeksi, sukkia pitänee vielä sitten ostaa, kun ei varmaan nuo ihan pienimmät koot kauaa mene.
 
Niipa-85 uskoisin tietäväni miltä toi sun "hiukan ärsyttää" tuntuu :hug: Kaikkien kipujen läpi sitä aina aattelee, että joskos tuolla nyt jotain tapahtuu...ja sit kun asia tarkastetaan, niin ei mitään! :stick: Nyt on voinnillisesti ollut hiukan parempi viikko ja ajatukset raskauden suhteen on hiukan positiivisempia tällä hetkellä... Jotenkin toivon, että keskiviikkona selviäis, että olis kunnolla paikat alkanut aukeemaan.... mut pessimisti ei pety, joten eipä toivota liikoja.. Oon nyt sit asennoitunut niin, että keskiviikkona ultrataan ja pistetään kotiin odottamaan seuraavaa viikkoa... Mut joskos täs nyt parin viikon sisään niitten olis pakko ottaa lapsi pois mahasta kasvamasta... Tulipa positiivista tekstiä! :ashamed:

Vauvan liikkeet on tosiaan muuttunut... Ei todella liiku enää niin usein kun ennen ja potkuja ei juurikaan tunnu, vaan nimenomaan tota möyrimistä ja venyttelyä...ja sellasia ihme rapsutteluja... Kysyin kans neuvolasta tästä ja siellä todettiin, että johtuu tilan puutteesta, että kun liikkuu, niin se riittää...eli ei syytä huoleen... Ja joku viisas on joskus sanonut, että liikkeitten rauhottuminen enteilis synnytystä.... sitä alkaa oleen niin puutunut noihin synnytystä enteileviin merkkeihin, että ei oikein jaksa uskoo niihin... Yhtälailla hedelmöityskin voi enteillä synnytystä :D

kyllä kyllä, täällä menossa viikko neljäkymmentä ;)

sisunen ja seve 39+4
 
Scalalle hirmuuusesti tsemppiä huomiselle!!! toivottavasti uni edes vähän yöllä maistuisi :)

olin tänään siellä vyöhyketerapiassa! mielenkiintoista!! hieroi korvat ja jalat kahteen kertaan (välissä pieni tauko) käsin ja sellaisilla erikokoisilla pallopäisillä tikuilla. rentouttavaa ei missään nimessä ollut vaan aika melkosesti kyllä tietyt pisteet tuntui. ja niin sen kuuluu ollakin. sanoi, että jos liian hellästi hieroo, niin on vain rauhoittava vaikutus eikä stimuloiva. kipeimpiä kohtia oli ihan kohdunsuun piste ja hypotalamuksen piste, joka liittyy tuohon hormooni toimintaan. nyt tässä iltapäivällä on alkanut vatsalla ja selkään tulla tuntemuksia. supistaa ja särkee. huomenna sitten vielä olisi uusi aika ja jos ei käynnisty niin sitten toivotaan vaan, että olisi kuitenkin muutoksia kohdunsuulla tehnyt. pääsisi sitten torstaina suoraan saliin ja kalvojen puhkaisuun :D

tilasin sitten uuden lämpöpussin.. hohhoijaa. no huuto.nettiin vaan tuo edellinen..

PikkuA miten sä voit olla jo lasketussa päivässä?? :D joo, et oo ainut väsynyt. mulla meni koko viime viikko AIVAN koomassa ja apeissa oloissa. nyt kun synnytys on tiedettävästi jo lähellä niin alkaa vähän piristymään. olot kyllä vieläkin vaihtee, mutta olen koittanut luottaa siihen, että synnytyksen jälkeiset ihanuus hormoonit sitten piristää ainakin hetkellisesti :D

mites muuten teillä ennen synnyttäneillä, on lähtenyt aiemmat synnytykset käyntiin? itsellähän sekin käynnistettynä eli ei ole 'normaalista' synnytyksestä kokemusta ollenkaan. onko ollut ennakoivia oireita vai alkanut kuin salama kirkkaalta taivaalta??

annis ja bebe 37+4
 
Firesun ONNEA tytöstä! :) Ja Scalalle myös onnea tulevaan!

Isyys... Ei me olla tuon kanssa hirveästi asiasta keskuteltu eikä se ole kummemmin "ottanut osaa" tähän raskauteen. KERRAN kokeillut tuota mahaa ohimennen ennen nukkumaan rupeamista. Nyt kuitenkin loppua kohden mennessä se on kuitenkin alkanut "vahtimaan" minua huomattavasti enemmän. :) Pikkuisenkaan tarvii jotain ähistä ja puhista niin heti on kysymässä et onko kaikki hyvin. :D :heart:
Kyllä se sen tietää, että ei se voi töistä kotiin tullessa mennä vaan nukkumaan ja vetelehtiä sängyssä siihen asti että pitää taas lähteä töihin. Pitää senkin osallistua sen lapsen hoitoon, että minä saisin vähän "lomaa" siitä touhusta. :)

Vauvan liikkkeet on täälläkin vaihtuneet möyrinnäksi ja venyttelyksi. Välillä tosin tulee niitä kipakoita potkujakin niin että ihan säikähtää, mutta pääsääntöisesti ne on sitä möyrimistä... :) Tälläkin hetkellä on venyttelyhetki menossa mahassa. :heart:

Oma napa
Yllättävän hyvä olo. :) Supistuksia tulee edelleen hetkittäin... Eivät kipeitä mutta tympeän tuntoisia.
Pientä turvotusta on kyllä ollut havaittavissa, mutta saattaa johtua siitäkin kun tuli viikonloppuna herkuteltua sipseillä oikein urakalla. :saint:
Keskiviikkona ois neuvolalääkäri ja torstaina synnytysvalmennus. :)

Charolina (huomenna poksahtelee 37)
 
Iltaa mammat!

Täällä meillä on ollut eilisestä asti jotenkin tosi väsynyt meininki:D en tajua mut oon jotenkin masentunut vaikka en mielestäni oo?! En tiä tajusko kukaan!? Mies on karttanut mua jo jonkin aikaa seksuaalisesti ja oon siittä aika loukkaantunut aika ajoin. Ku itsekin ajattelee,et on ison kokoinen ja epäseksikäs, niin se ei ainakaan helpota oloa,kun mies käyttäytyy noin:((! Ollaan puhuttu,mut en jaksa enää vinkua. Jos ei kelpaa niin ei kelpaa! Kaikkeahan tässä kohtaa rupee kelaa,et onks sillä joku toinen...ei voi tietää!
Huomenna on neuvola!! Ja lopuksi kaikille synnyttäneille pajon onnea <3!!

Uskoa täynnä ja Muru 36+6
 

Yhteistyössä