Matkalle 1v lapsen kanssa? Apua!

  • Viestiketjun aloittaja ....
  • Ensimmäinen viesti
Maitohappobakteerit, kuumemittari, suppoja ja pronaxenia, lääkeruiskuja, desinfiointiaine, laastareita, aurinkorasvaa, perusvoidetta, käsidesiä.

Purkkiruokaa (kohteessa kallista), kunnon rattaat, eli ei välttämättä matkarattaita, vaan myös kunnon yhdistelmät kulkee koneessa siinä missä matkiksetkin. Otat sellaiset rattaa, joilla pääsee kulkemaat vähän hankalassammakin maastossa, jotka saa makuuasentoon ja joissa on hyönteisverkko. Kiva käydä syömässä ja lasillisella, kun lapsi nukkuu tutuissa rattaissa mukana. Myös päiväunet sujuu hyvin rattaissa, joissa saa lapsen kasvot äitiä / työntäjää kohti.

Aurinkohattu ja kevyitä pitkähihaisia suojaamaan auringolta, tosin nyt ei kovin lämmintä ole jos olette piakkoin lähdössä.
Uikkarit tietenkin, ihan tavalliset riittää hyvin. Uimavaippoja saa paikanpäältä.

Paljon reipasta, stressaamatonta reissumieltä ja seikkailu henkeä. Turha huoli jätetään kotiin ja annetaan sen pienenkin maistella ja haistella vapaasti etelä tuulia ;)

Ai, niin ja lentokoneeseen kannettava dvd soitin, jos katselee jo piirrettyjä. Paljon vara tutteja ja tutkittavaa koneeseen. Kentältä ostatte jo valmiiksi paljon pillimehua ja vettä, ettei kohteessa tarvitse heti etsiä vettä. Kannattaa ostaa myös naposteltavaa.

Koneessa vaihda vaippa ennen laskua, niin ei tarvitse etsiä vessaa ennen hotellia. Syötä myös koneessa, niin ei tarvitse sitäkään huolehtia heti kohteessa. Ja jos juo pullosta, niin paljon pulloja mukaan, niin ehtii ostaa tiskiaineen ja harjan sitten periltä ellei ota matkatavaroihin mukaan. Säästä maidon juomiset pullosta nousuun ja laskuun, älä anna välissä, niin saat pienen korvat pysymään auki, kun haluaa juoda oikeaan aikaan.

Hauskaa matkaa!!
 
....
Onko hyvä jos otan lentokoneeseen naposteltavaksi: maissinaksuja (ei ole ikinä syönyt sipsiä tai karkkia), pillimehua, porkkanalettuja ja läkerol dents ksylitolipastilleja?
 
[QUOTE="tiitus";25700641]Auinkorasvaa ei tetääkseni saa laittaa alle 2v..[/QUOTE]

Meillä ainakin on ihan lasten aurinkorasvaa, korkealla kertoimella. Kätilö-äitini sen minulle toi ja sanoi että ehdottomasti pitää laittaa ja paljon rasvaa, palaa ei saa.
 
Me ollaan käyty useasti lämmössä jo ihan vauvan kanssa, ja ei todellakaan kaivattu UV pukua. Uimiseen uikkarit ja sen jälkeen joku pitkähihainen ohut väljä paita päälle. Eikä ne lapset minuuteissa pala, eli ihan aurinkoraskaa ja vaatteilla suojaus.

Koneeseen saa viedä ruokaa. Nesteet läpinäkyvään pussiin, poikkeuksena lasten tuoat ja vastikkeet, sekä lääkkeet joita tarvitaan matkan aikana Esimerkiksi meillä oli iso pronaxen pullo käsimatkatavaroissa, varmuuden vuoksi korvien takia, kun oli tulehdus kierteessä. Lisäksi oli paljon nannia ja ruokaa, sebkin takia jos laukut häviää tai joutuu kovasti odottelemaan.

Omat eväät voi ostaa turvatarkastuksen jälkeenkin, mutta lapselle tosiaan saa viedä mitä tarvitsee.

Meillä on aina ollut ihania kanssamatkustajia jotka mielellään sylitelleet lasta ja leikkineet tunninkin per suunta. Aivan ihania ihmisiä, nuoria ja vanhempia. En ikinä olisi uskonut tuollaisia olevan olemassa.
 
"mona"
Me ollaan käyty useasti lämmössä jo ihan vauvan kanssa, ja ei todellakaan kaivattu UV pukua. Uimiseen uikkarit ja sen jälkeen joku pitkähihainen ohut väljä paita päälle. Eikä ne lapset minuuteissa pala, eli ihan aurinkoraskaa ja vaatteilla suojaus.

Koneeseen saa viedä ruokaa. Nesteet läpinäkyvään pussiin, poikkeuksena lasten tuoat ja vastikkeet, sekä lääkkeet joita tarvitaan matkan aikana Esimerkiksi meillä oli iso pronaxen pullo käsimatkatavaroissa, varmuuden vuoksi korvien takia, kun oli tulehdus kierteessä. Lisäksi oli paljon nannia ja ruokaa, sebkin takia jos laukut häviää tai joutuu kovasti odottelemaan.

Omat eväät voi ostaa turvatarkastuksen jälkeenkin, mutta lapselle tosiaan saa viedä mitä tarvitsee.

Meillä on aina ollut ihania kanssamatkustajia jotka mielellään sylitelleet lasta ja leikkineet tunninkin per suunta. Aivan ihania ihmisiä, nuoria ja vanhempia. En ikinä olisi uskonut tuollaisia olevan olemassa.
No meiän 1,5v oli helposti pari tuntiakin vedessä, joten pakkohan sitä ois ollu rasvata sit. Meillä oli isompiakin lapsia mukana joten todelakin halus olla mukana altaassa/meressä. On poika joten ei ne uikkarit paljoa suojaa. Toki pärjää ilman uv-pukua mut sit tarvii rasvata maha ja selkä. Mä just tykkäsin tosta puvusta sen takia ettei tarvinut pahemmin rasvata. Toki jos on pääasiassa vaatteet päällä ni eihän sitä sillon tarvi.
 
Me oltiin 1v3kk ikäisen kanssa Turkissa, emmekä sinne ruokapurkkeja raahanneet. Lapsi söi ravintoloissa meidän aikuisten annoksista, tilasimme hänelle vain tyhjän lautasen. Teneriffalta löytyy kyllä hyvin lasten purkkiruokia isommista marketeista, jos niitä haluaa syödä.
 
En tosiaankaan raahaisi mitään ruokapurkkeja mukaan. Eihän 1-v. mitään purkkiruokaa enää syö? Eikä mitään Tutteleitakaan, vaan paikallisesta supermarketista maitoa. Vaippoja olen yleensä ottanut mukaan, koska ovat tosiaan edullisempia täällä, eivät paina paljoa ja niitä pakatessa tulee kuin vahingossa jätettyä matkalaukkuihin tilaa tuliaisille takaisintulomatkaksi. Mun mielestä UV-puku on ihan ehdoton sen ikäiselle, joka jo itsekseen leikkii ja pulikoi vedessä. Paljon kätevämpi kuin jatkuva rasvaus.
 
JuuHH
Me ollaan käyty useasti lämmössä jo ihan vauvan kanssa, ja ei todellakaan kaivattu UV pukua. Uimiseen uikkarit ja sen jälkeen joku pitkähihainen ohut väljä paita päälle. Eikä ne lapset minuuteissa pala, eli ihan aurinkoraskaa ja vaatteilla suojaus
Tästä olen ihan täysin eri mieltä.
1 ja 2-vuotiaiden kanssa reissanneena oon huomannut, että UV-puvut on ihan loistavia. Ei tarvitse tehdä mitään pikapulahduksia, vaan leikkiä rantavedessä ihan kunnolla ja uiskennella.
Rasvata toki pitää myös, muttei niin paljon. Rasva on parempi kun palaminen, mutta jos pienen ihoa pystyy suojaamaan muulla kun rasvalla vedessä, se kannattaa.
Lapsilla siis päällä pitkähihainen UV-puku ja suojaava hattu. Suosittelen!
 
No meillä tosiaan ei ollut missään vaiheessa mitään tarvetta millekkään uv-puvulle, vaan käytettiin ihan reilusti lasten aurinkorasvaa. Se ei ole mitään järkyttävää myrkkyä, joka tuhoaa lapsen saman tein viikon tai kahden reissussa päivittäinkään käytettynä ;)

Maitoa saa yleensä vain jauheena (siis korviketta), eli veisin kylä omia mukana, jos haluaa pelata varmanpäälle että kelpaa. Me myöskin ollaan niin paljon aina liikkeellä, että tetrat oli ainoa vaihtoehto.
Ruokiakin kyllä suosittelen viemään mukana, saa niitä sieltäkin, mutta on erilaisia kuin Suomessa tai vaikka löytyisikin samoja, niin hinnat vähintään kaksinkertaiset yleensä. Meillä lapsi maisteli ja söi mitä mielensä teki meidän lautasilta, mutta me syötiin paljon sellaista, mitä lapsi ei ja toisaalta joskus nukkui jo rattaissa kun käytiin illallisella, siis silloin n. 1 veenä.

Meillä vielä reilu 1v joi vastiketta, kun tavallinen maito ei käynyt, enkä muutenkaan antaisi ihan pienelle kylmiltään vierasmaalaista maitoa, sillä ripuli ei ole hauskaa seuraa altailla :D

Ollaan siis matkailtu useasti ulkomailla lapsen kanssa ja nämä toimi meillä.
 
Ruokaa saa hyvin paikan päältäkin, jos ei ole kovin ronkeli lapsi. Meillä ainakin ruuan menekki on myös kuumassa ollut huomattavasti huonompi kuin kotona, eli ekan reissun jälkeen luovuttiin omien purkkien ja purnukoiden mukana raahaamisesta. Kurkkua, porkkanaa, hedelmiä, vesimeloonia jne. meni pienenä paljon, ja niitä sai hyvin sekä Fanabelta että Puerto de la Cruzista, joissa me ollaan lapsen kanssa käyty.

Meillä poika oli 10kk kun oltiin Tenerifalla 1. kerran ja silloin todettiin, että uima-altaiden vesi oli talvella ihan liian kylmää, jotta noin pienen kanssa sinne olisi tarennut, joten ostettiin paikallisesta marketista sellainen puhellettava pikkuinen uima-allas, jossa poika sitten sai puljata. Oli myös erittäin helppo valvottava uima-altaaseen verrattuna...

UV-puku on meilläkin ollut kovasa käytössä, varsinkin hiekalla rasvan hölvääminen on tosi sotkuista hommaa. Toki kasvot, jalat ja kädet täytyy rasvata puvun kanssakin, mutta pari kertaa päivässä riitti meillä ainakin hyvin, joskaan ei ole kovin herkkänahkainen. Pukuakin parempi sijoitus on sellaiset uimatossut, jotka eivät luista märkänäkään.

Koneeseen mukaan voi tosiaan ottaa vauvan ruokaa matkan tarpeisiin, mutta kamalia määriä ei kannata ottaa. Turvatarkastuksessa äiti voi joutua avaamaan purkit ja maistamaan itse ruokaa ja sen jälkeen kun purkit on avattu, ne ei kovin montaa tuntia säily. Tulipa kerran tämäkin kantapään kautta kokeiltua! (satun vielä itse olemaan kalalle erittäin pahasti allerginen ja mukana oli joku kalaa sisältävä piltti ja kun en sitä itse pystynyt maistamaan, tuli kauhea härdelli turvatarkastuksessa...) Maitotetroja eivät sentään laittaneet avaamaan :=)

Kannattaa pakata mukaan joku suuri, ohut huivi tms. jonka saa rattaiden suojaksi esim. nukkuessa.
 
Minä sanoisin että pakkaa mukaan kantoliina tai kantoreppu! Oltiin Kanarialla kun esikoinen oli tasan 1-vuotias, ja vaikka oli tutut matkarattaat mukana joissa oli hyvin viihtynyt, niin kas kummaa: vieraanlaisessa, ilmeisesti vähän liian jännittävässä ympäristössä ei kelvannutkaan mikään muu kuin äidin syli... Kantoliina olisi todella ollut tarpeen, vaikka ei sitä kotioloissa oltu enää moneen kuukauteen käytetty.

Vaipat ovat paikan päällä todella kalliita, joten niitäkin ottaisin mukaan. Onpahan sitten tosiaan takaisin tullessa tilaa tuliaisille... Purkkiruokia ottaisin itsekin mukaan jonkin verran 1-vuotiaalle, ovat kuitenkin käteviä liikkuttaessa ja paikalliset ovat erilaisia(kaikki ihan sileitä soseita) ja aika kalliitakin.

Niin, ja ainakin oman kokemukseni mukaan sanoisin vielä, että ottakaa mukaan myös lapsenvahti, niin saatte itsekin vähän nauttia lomasta... :D
 

Yhteistyössä