"Me emme ansaitse tätä elämää."

  • Viestiketjun aloittaja nyt se on sanottu
  • Ensimmäinen viesti
nyt se on sanottu
Ruma totuus sanottiin Suomessa: ”Me emme ansaitse tätä elämää”

Hyvinvointiyhteiskunta rahoitetaan nykyisin keinotekoisesti velalla, katsoo kansanedustaja Pertti Salolainen (kok.). Kokoomuksen kansanedustaja Pertti Salolainen piti harvinaisen suorasanaisen puheenvuoron parhaillaan pidettävässä, presidentti Tarja Halosen koolle kutsumassa presidenttifoorumissa.

Salolaisen mukaan ”ruma sana on sanottava niin kuin se on”. Tämä ruma totuus on Salolaisen mukaan se, että Eurooppa ja Yhdysvallat elävät liian leveästi, vanhaan voimaansa luottaen.

– Me emme ole ansainneet tätä elintasoa, joka meillä tällä hetkellä on, Salolainen pamautti.

– Me rahoitamme tämän elintasomme keinotekoisesti lainarahalla.

Suurin syy muutokselle on Salolaisen mukaan Kiinan ja Brasilian kaltaisten kolmannen maailman maiden taloudellinen nousu. Euroopan suhteellinen kilpailukyky on laskenut rajusti, kun esimerkiksi Aasiassa tuotteet ja työt tehdään halvemmalla.

Salolainen viittasi muun muassa Elinkeinoelämän valtuuskunnan raporttiin, jonka mukaan suomalaisissa yrityksissä on finanssikriisin jäljiltä ”ennennäkemätön tuottavuusvaje”.

Energiayhtiö Fortumin kestävän kehityksen johtaja Anne Brunila tuki Salolaista. Hänen mukaansa länsimaat eivät ole halunneet myöntää, että globaali hyvinvointi ja esimerkiksi Aasian taloudellinen nousu voi edellyttää elintason laskua länsimaissa.

–Me olemme ylläpitäneet hyvinvointivaltiota velalla, sanoi Brunila.

Vihreiden entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Anni Sinnemäki toivoi Suomen ja Euroopan pystyvän toimimaan kestävän kehityksen esimerkkinä muulle maailmalle.

–Ne, jotka eivät elä taloudellisesti yli varojensa, usein elävät luonnonvarojen suhteen yli varojensa, sanoi Sinnemäki.
 
"huoh"
[QUOTE="vieras";25093251]Kokoomus haluaa laskea meidän elintasoa.:O[/QUOTE]

Siinä on taas yksi älykäs väläyttäjä. Tuskin haluavat, mutta ei me näinkään voida jatkaa. Ja ei, en todellakaan ole kokoomuksen kannattaja.
 
ex-kok
[QUOTE="vieras";25093251]Kokoomus haluaa laskea meidän elintasoa.:O[/QUOTE]

Kumpa haluaisikin. Kokoomuslaisen valtiovarainministerin johdolla taidettiin viime hallituksen toimesta tehdä Suomenennätys. Koskaan aikaisemmin ei valtio ole velkaantunut niin nopeasti ja niin pahasti. Sama tahti vain jatkuu, kun koko hallitus muuttui kokoomusjohtoiseksi, ja valtiovarainministeriksi tuli joku blondi kumileimasimeksi.
 

Yhteistyössä