Mikä avuksi jatkuvaan nenäverenvuotoon?

  • Viestiketjun aloittaja vuotaja
  • Ensimmäinen viesti
Nenäverenvuotoon voi olla monia syitä. Kuivat limakalvot ovat kenties se yleisin syy, ja erityisesti kovilla pakkasilla kun lämmitys käy täysillä, kuivuu huoneilma tukalaksi.
Joitain auttaa tosiaan ne öljymäiset nenäsuihkeet, mutta joku saa helpotusta ihan vaan kostuttamalla huoneilmaa. Märät pyyhkeet tms. Saattaa joku sipaista ihan perusrasvaakin nenäänsä.
Joillain on taas nenän verisuonet niin lähellä pintaa, että alkavat vuotaa herkästi. Toisilla taas verta vuotaa joka nuhan yhteydessä kun nenää joutuu niistelemään yhtenään.

Harvinaisia mutta kurjia vaivoja ovat sitten erilaiset veren hyytymishäiriöt, mutta silloin verenvuoto nenästä on harvoin ainoa oire. Muutkin haavat vuotavat kovasti ja mustelmia syntyy hämmästyttävän helposti.
 
Alalla
Tai polttamisen sijaan voi kysyä myös laapistamista. Mulle tehtiin noin 10 v sitten ja sen jälkeen ei ole vuotanut - sitä ennen päivittäisiä nenäverenvuotoja aina samasta suonesta.
 
"klovni75"
Meillä on auttanut ilmankostuttimen päivittäinen käyttö ja a-vita-tipat. Olen huomannut, että jos huoneistomme ilmankosteus laskee alle 30-40%, alkavat toistuvat verenvuodot. Pelkkä pyykkien kuivatteleminen huoneessa ei auta, vaan saattaa jopa pahentaa kun niistä kuivuessaan tulee ilmaan jotain pesuaineiden jäämiä. Ilmankostutin on todellakin hintansa väärti ja alkuun oikein ihmettelin miten ihanalta kosteampi hengitysilma tuntuu hengittää!
 

Yhteistyössä