mikä on 5-6-vuotiaalle normaalia verensokerin nousua (mitattuna) ruokailun jälkeen?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
mikä on normaalia verensokerin nousua aterian lähellä mitattuna eskari-ikäiselle? Lapsemme on laihtunut ja virtsatietulehduksia on ollut. Pari kertaa olen nyt mitannut ja 8-9 luokkaa on ollut.
 
Eikös se ole kaikille aika sama, eli ruokailun jälkeen kahden tunnin ajan 6-8 mmol/l? -Tulehdus voi nostaa verensokeria. Mittareissa on jonkin verran virhemarginaalia, sormenpäissä voi olla jotain joka nostaa mittaustulosta, veripisaran ottamisen tekniikkakin vähän vaikuttaa, joten kaiken kaikkiaan mittaamasi arvot kuulostavat vielä ihan normaaleilta.

Jos epäilyttää muiden oireiden takia, niin mene ihmeessä terveyskeskukseen: Voivat pikana mitata pitkäaikaisen verensokerin, jolloin jos näyttää korkealta, voivat ohjata eteenpäin.
 
"aapee"
välittömästi ruokailun jälkeen. Perheessä on diabetesta ja vanhimmalla tyttärellä samanikäisenä korkeita sokereita ja virtsassa sokeri paaston jälkeen kolmella plussalla. Nyt nuorimmalla on allergiaoireita ja nuhaa, joka tosiaan itsellänikin nostaa sokereita. Seuraamme vielä hetken sekä painoa että yleisvointia. Vilkas ja iloinen tyttö on ollut :)
 

Yhteistyössä