Mikä pullo kelpaa?!

Tytär on tosi nihkeä syömään pullosta ja saa haukattua hirveesti ilmaa mahaansa mukana ja huuto on sitten kova pieriessä.
Mikäs olis semmonen pullo josta ronkelitkin tykkäisi mussuttaa.
Kun äitin pitäisi päästä jumppaan ja hammaslääkäriin ja vaikka uloskin joskus.
lapsukainen on 3kk
 
Meillä käytetään Aventin pulloja, niistä ei pääse paljoa ilmaa (ovat jotain koliikkipulloja) ja on enempi rinnan muotoinen se tuttiosa. Annatko pumpattua maitoa vai korviketta? Saattaa olla, että vatsa tulee kipeeksi myös korvikkeesta, jos annat sitä.
 
OK, meillä lapsi joi pienenä paremmin niistä Aventin pulloista, kun sitä maitoa ei tullut niin paljoa sieltä. Niihin saa ostettua erilaisia tuttiosia, joilla voi säädellä, kuinka paljon maitoa tulee pullosta. On tosiaan myös pyöreämpi malliltaan se tutti, joten kelpasi ainakin meillä, vaikka söikin pienenä vielä rintaa.
 
Meillä käytetään monen merkkistä pulloa ja kaikki siis kelpaa ja toimii hyvin tällä lähes 11 kk vauvalla. Pikkuvauvana mieluisin pullo oli meillä Mam Ultivent. Se on pullo, jossa ilma menee pohjassa olevaan osaan. Maito tulee Mam Ultiventista pikkuisina tippoina mutta tiheään. Esim. Aventissa (riippumatta tuttiosasta) maito tulee isoina tippoina mutta harvemmin. Mun yksi täysimettänyt kaveriäiti sai pumpatun maidon menemään vauvalleen vain Mam Ultiventilla, kaikista muista pulloista vauva kieltäytyi :/
 
Itse ostin alkuun kaikki mahdolliset koliikkipullot ja "rinnan mukaan muotoillut" tuttiosat sun muut, mutta vauva huolii ainoastaan ainun ja bibin tuttipullot joissa on silikoninen anatominen tuttiosa. Yllätyksekseni ainun ja bibin tuttipulloista ei tullut edes ilmavaivoja (joita tuli melkein kaikista muista ). Yksilöllistä siis tämäkin... :/ Harmittaa itseä, kun on tullut sidottua omaisuus noihin eri pulloihin; on aventia, mam:ia, fisher pricea, emmaa, NUKia...
 
Meillä parhaiten toimi tuo Mam ultivent. Siinä kun ne pohjaventtiilit ilmaa sen pullon itestään niin ettei vauvan tarvihe irrottaa välillä otetta pullosta ja siinä yhteydessä ei tuu sitten sitä ilmaa nieltyä. Minäkin ostin noita Nuk:in antikolik pulloja mutta niissä se ilamus systeemi on tossa tutin kyljessä ja meidän poika ei ainakaan pienenä jaksanut niin kovaa imeä että se ois ilmannu se venttiili. Ja poika ei sit osannu irrottaa välillä sitä otetta niin että pulloon ois päässy ilmaa ja siinä kävi sitten niin että maitoa ei pullosta tullut ja syöminen jäi kesken kun imuvoimat loppui. Nyt kun poika on reilu 4kk niin kaikki pullot käy, nyt noi nuk:in pullot on jo ihan hyviä kun niihin mahtuu nestettä 300ml ja noihin ainuihin ja mameihin vaan 200ml. Meidän pojalle kun se 200ml ei aina riitä :p
 
Eli taidan kokeilla tota mam ultiventiä, moni sitä on nyt suositellut.
Ja syö kahden tunnin välein, että pikkasen ottaa kiirusta jos bussilla johonkin menee kun ei toi lapsikaan syö kello kaulassa vaan silloin kun tulee nälkä ja se kun ei ole joka päivä ihan samaan aikaan.Eli jos on jossain oltava kello sejase ja lapsi on syönyt tuntia ennen lähtöä niin ei kyllä syö uusiksi enään. :|
 
Meillä oli kans jossain vaiheessa, ettei meinannu mikään pullo kelvata, kokeilin eri pulloja ja tutteja ja lopulta pienen opettelun jälkeen kelpas ainun pullot luonnonkumisella tutilla. Enkä huomannu, että olis mitenkään enemmän tullu ilmavaivoja.
 
Aku
Meillä toimii Nuk merkkiset (leveä ja muotoiltu tuttiosa).Tytölle kyllä kelpaa pullo kun pullo,mutta muista pulloista tuo ei oikeen osaa juoda.Hotkii liikaajonka seurauksena menee ilmaa mahaan ja sitten pulautellaan hirveitä määriä :| mutta noi Nukin pullot tosiaan helpotti huomattavasti :)
 
Meillä toimii kanssa nuo NUK first choice, ne on just noita leveitä anti-kolik pulloja. Meillä huolitiin niihin vaan luonnonkumiset tutit. Ainuista meni ihan liian nopsaanmaito ja tuli kovat ilmavaivat.
 
Suosittelen myös tuota Mam ultivent pulloa, moni lapsi jonka tiedän karsastaneen tuttipulloja on sen hyväksynyt. Meillä poika kohta 2kk kelpuuttaa onneks monenlaisia pulloja ja tutteja, mut keskimmäinen aloitti ultiventilla, kun ei perus ainun pullot kelvanneet, tuli liikaa maitoa.
 
Meillä ei mene pullosta lainkaan; ihan ekat kerrat meni tuosta vain, sittemmin tuli stoppi ja nyt harjoituksista huolimatta ei mitään toivoa saada pullosta juotettua. Ja sama täällä, 2h välein syö, fysioterapiaan pitäisi päästä ja matkoihin aina menee aikaa jne. Tyttö vajaa 3kk.
Meillä tuo Aventin pullo ja Ainua kokeiltu myös. Näinköhän pitäisi vielä ostella vaikka tuo Ultivent, jotenkin skeptinen olo ettei mikään auta. No, enää n. 4kk sidoksissa, sittenhän kai syö jo muutakin kuin tissiä :p
 
Aventin tuttiosa pilas meillä imuotteen rinnalla. Tuttiosa oli liiankin samanlainen ja vauva imi nännistäkin sitten samalla lailla. Ainun tuttiosat siis meillä parhaimmat eikä ilmaa pääse mukaan kun päästää sivusta välillä pois. Kertakäyttöpullopusseilla saa myös ilmattoman imun, tosin maito tulee nopeamminkin sitten suuhun. Pullot musta kaikki ihan ok varmasti, tutti se tärkein meillä.
 
Meillä kelpas aluksi imetystä lopetellessa vaan ja ainoastaan sellainen Tommee Tippee -pullo, ostin muistaakseni lastentarvikkeesta. Täytyy sanoa, että siinä onkin muihin pulloihin verrattuna todella pehmeä se tuttiosa ja hyvän muotoinen. Siinä on tuttiosassa sellainen venttiili, joten pulloon ei muodostu tyhjiötä = vauvan ei tarvitse suun kautta päästää ilmaa pulloon = ilmaa ei mene vatsaan siinä sivussa. myöhemmin on alkaneet kepaamaan myös MaM ultivent.
 
Meidän vauvalle kelpasi ainoastaan äidin tissi :xmas:
Aventin pullosta ihan pari kertaa suostui juomaan lypsettyä äidin maitoa, korviketta vasta yli puolivuotiaana (lusikalla mummon syöttämänä).
Tavalliset ruokakaupoissa yms. myytävät tuttipullot eivät kelvanneet ollenkaan.
 

Yhteistyössä