Mikä sairaus aiheuttaa kaikkea tätä?

  • Viestiketjun aloittaja jadal
  • Ensimmäinen viesti
jadal
Pahoinvointia, huimausta, pyörtyliyä, epileptisiä kohtauksia, kuumepiikkejä sekä nyt uusinmpana verioksennusta oireena.
Kyseessä eräs todella läheinen lapsi. Jotain verikokeita otettu, ja joskus aivosähkökäyrä, mutta perusteellisia tutkimuksia ei ole jostain syystä vielä alettu tekemään, aina vaan käsketty odottaa, vaikka pari vuottaa ollut noita epämääräisiä oireita :(

Hirveä huoli, ja pelko, ettei vieläkään aleta tutkimaan kunnolla, vaan käsketään taas kotiin, vaikka illalla joutui osastolle kun oksensi suuret määrät verta ja hyytymiä :'(
 
Nokitasku
Mulla tuli mieleen jokin (lääke)myrkytys. Kyllä nyt varmasti tutkivat, kun pääsi osastolle. Jos eivät, niin on alettava mekkala. Voimahalaus, kyllä asiat vielä järjestyvät!
 
jadal
nuo kohtaukset ei muuten edes ole mitään lyhyitä. kesällä meillä ollessaan sai melkein tunnin mittaisen kohtauksen. silloinkin pistettiin sairaalasta kotiin, ja käskettiin ottaan yhteyttä jos uudestaan iskee :O

Mutta myrkytys? ei ole mitään pitkäaikaista lääkitystä, ja kun nuo oireet tosiaan on kestänyt parivuotta, niin jos olis myrkytys, pitäisi olla jotain mille muukin perhe altistuu, mutta muilla ei ole oireita.
 
"tiina"
Pahoinvointia, huimausta, pyörtyliyä, epileptisiä kohtauksia, kuumepiikkejä sekä nyt uusinmpana verioksennusta oireena.
Kyseessä eräs todella läheinen lapsi. Jotain verikokeita otettu, ja joskus aivosähkökäyrä, mutta perusteellisia tutkimuksia ei ole jostain syystä vielä alettu tekemään, aina vaan käsketty odottaa, vaikka pari vuottaa ollut noita epämääräisiä oireita :(

Hirveä huoli, ja pelko, ettei vieläkään aleta tutkimaan kunnolla, vaan käsketään taas kotiin, vaikka illalla joutui osastolle kun oksensi suuret määrät verta ja hyytymiä :'(
Siis miten voi olla mahdollista, ettei tehdä tarkempia tutkimuksia, jos vielä oksentelee verta?
Minkä ikäine lapsi on?
 
jadal
12v. tuo verioksennus on nyt eilen tullut kuvioihin, ihan hyvävointisena alkoi vain yhtäkkiä oksentaa verta missä hyytymiä. nyt otettiin osastolle, mutta suuri luottamus ei ole, kun ennenkin on kyllä otettu osastolle, ja seuraavana päivänä lähetetty kotiin kun kerta on ihan hyvä vointinen :headwall:
 
raha ratkaisee taas
No huh. Nyt ois oltava kyllä KOVANA. Käskeä tutkimaan. Eihän tossa oo mitää järkeä, varsinkaan kun on lapsi kyseessä. Ovatko käyneet julkisella puolella? Jos ovat, yksityiselle niin johan alkaa tapahtua.
 
"toinen"
borrelioosi?

Tiedän yhden tapauksen jossa nainen alko kärsimään ensin kovista päänsäryistä, sitten lihaskivuista jonka jälkeen alko tulla kuvioon epileptiset kohtaukset. Hänet löydettiin tajuttomana ja kesti kauan ennen kuin selvis mikä vaivaa.
 
Noi ensimmäiset voi johtua matalasta verenpaineesta tai anemiasta eli oireet pahoinvointi, huimaus, pyörtyily ja epileptiset kohtaukset. Kuumepiikit ja verioksentelu voi liittyä yhteen jos kuumeeseen on käytetty tulehduskipulääkkeitä esim. ibuprofeiinia (Burana, Ibumax...) ketoprofeiinia (Ketorin, Ketomex...) tai vaikka naproxeenia (Pronaxen, Miranax, Naprometin...)
Verikokeet on varmaankin jo tarkistettu ja anemia suljettu pois. Matala verenpaine on tyypillistä kasvavilla lapsilla ja tekee huonoo oloo, huimausta ja muita oireita etenkin ylösnoustessa kun verenpaine ei riitä pumppaamaan verta päähän asti. Kuumeilu ei yleensä oo kuumeilua vaan lämpöilyä. Kainalo- tai suumittaus levon jälkeen (ei siis riehuntaa tai liikuntaa pariin edeltävään tuntiin) on ton ikäselle varmaan mukavinta...

Tässä vähän lähdetietoa Lääkärikirja Duodecimista (maallikoille) ja Lääketieteellinen Aikakauskirja Duodecimista (lääkäreille ei hoitajillekaan!) ELI LUOTETTAVASTA LÄHTEESTÄ.

(Ks haku synkopee Synkopee (pyörtyminen, kollapsi) tarkoittaa aivojen riittämättömästä verenkierrosta johtuvaa lyhytkestoista, itsestään rajoittuvaa tajunnanmenetystä, joka tavallisesti johtaa kaatumiseen. Joskus esiintyy lyhytkestoinen (< 15 s) toonis-klooninen kouristus (ELI SYMMETRINEN KOURISTUSKOHTAUS), joka alkaa vasta tajunnan menetyksen jälkeen. Alku on suhteellisen nopea ja toipuminen tapahtuu nopeasti ja täysin ilman hoitotoimenpiteitäkin.
* Presynkopee: pyörryttävä olo, huimaus, epävarma tasapaino)

ja haku Pyortyminen:Yleisin syy pyörtymiseen on verisuonten jänteyden alentuminen. Veri pakkautuu pystyasennossa liiaksi kehoon ja alaraajoihin, jolloin aivot eivät saa tarpeeksi verta.
Tavallista pyörtymistä edeltää usein jokin siihen altistavista tilanteista:
seisominen pitkään paikallaan
kipu, pelko tai epämiellyttävät kokemukset (rokotus, verinäytteen otto tai veren näkeminen)
pahoinvointi, oksentaminen
voimakas yskiminen.
Ennen pyörtymistä tuntuu usein ennakoivia oireita:
huojumista ja epävarmaa oloa seisoessa
pahoinvointia ja hikisyyttä
kalpeutta
näön hämärtymistä ja näkökentän kaventumista.

haku Kuumeilu: Kuumeella ei ole virallisesti hyväksyttyä raja-arvoa, mutta levossa olevalla lapsella yli 38,0º C:een lämpöä voidaan pitää kuumeena. Kuume sinänsä ei juuri koskaan ole vaarallista
 
jadal
kyllä on ihan kuumeilua, neljäänkymppiin voi nousta kuume, ja taju on joskus mennyt ihan makuuasennossakin, joskus pystyasennossa, yleensä aika varoittamatta. matala verenpaine voi tosin olla, vähän sukuvikana se.

Eiköhän nuo kohta lähde yksityiselle, tähän asti on lapsen vanhemmat luottaneet lääkäreiden vakuutteluihin.

pitääpä muuten vihjaista tosta borrelioosista, eikös se voi aiheuttaa melkein mitä vaan.

On vissiin aikaisemmin otettu nuo yleisimmät verikokeet, en tiedä tarkkaan.
 
"vieras"
No, kyllä on outoa, ettei noilla oireilla ole tutkittu tarkemmin!!!

Meillä poika sai 9v kouristuskohtauksen aikoinaan ja seuraavana päivänä otettiin verikokeita ja tietokonetomografia.
Tuosta kuukausi, niin aivosähkökäyrä, magneettikuvaus, verikokeet, sokerirasitus, sydänfilmi, vuorokausikäyrä ja sydänultra + kaikki neurologiset testit.
Syy löytyi aivosähkökäyrästä; hyvänlaatuinen lapsuusiän epilepsia. On jo ohi kyseinen sairaus ja lääkkeet lopetettu. Lapsi nyt 12v.
 

Yhteistyössä