Miks sossu puuttuu puheongelmiin??

  • Viestiketjun aloittaja Eija
  • Ensimmäinen viesti
Eija
Meillä normaali perhe, ei mitään ongelmia, paitsi 4vee käy puheterapiassa. Täähän on tosi yleistä, joten ihmettelen, et miks ollaan jo 2 vuotta jouduttu olemaan sossun "seurannassa" pojan puheterapian takia? Tuntuu et ovat virkaintoisia tai tekevät vaan kiusaa. Tosi stressaavaa kun ei tiedä, mistä tää johtuu. Mitään ongelmia ei meillä ole ollut. (Eikä poika ole puheterapiassakaan puhunut mitään huolestuttavaa) Onko muilla samoja kokemuksia? Me siis Espoosta.

(enkä halua mitään oiskohan kuitenkin ongelmia-vastauksia, koska niitä ei todellakaan ole - siks tuntuu ihan oudolta - luulisi että sossuilla on parempaakin tekemistä)
 
www
en ole kuullut että sossu olisi sellaisesta kiinnostunut. me ollaan käyty 2vuotiaasta asti kanssa puheterapiassa eikä ole koskaan sossusta puhuttu. olisiko kyse kuitenkin jostain muusta asiasta?
 
Eija
Ollaan kysytty suoraan ja sanoivat, että rutiinia. Eikä todellakaan ole kyse mistään muusta,www. Nyt ihmettelen vielä enemmän, jos kerran muut ei ole joutuneet tekemisiin sossun kanssa tämän takia.
 
..
Eihän toi voi olla mitään rutiinia.. Ei puheterapia liity mitenkään sosiaalityöntekijöiden seurantaan. Nyt otat heti huomenna yhteytta sossuun/puheterapeutille ja selvität asian, sulla on oikeus lainkin mukaan tietää.
 
v
Olisiko joku ennalta ehkäisevän toiminnan kokeilu? Monissa erityislapsiperheissa tulee pahoja ongelmia vastaan murrosiässä ja pahimmissa tapauksissa tulee huostaanottoja, mitkä tulevat kunnalle kalliiksi. Oma lapseni on saanut puheterapiaa parivuotiaasta asti. Nyt olemme mukana sosiaalitoimiston järjestämissä erityiskoulun vanhempien tapaamisissa. Siinä on tarkoituksena auttaa vanhempia jaksamaan tarjoamalla osallistuminen keskusteluryhmään.
 
Eija
Puheterapeutin mukaan rutiinikäytäntö, mutta nyt tota "rutiinia" on jatkunut jo toista vuotta (puolen vuoden välein). Ihan käsittämätöntä. Ei olla annettu mitään syytä huoleen eikä uskalleta purnata vastaankaan, koska siitähän vasta tuliskin ongelmia...
 
sossutäti
Ei totisesti ole mikään rutiinikäytäntö, ei voi Turussa ja Espoossa olla noin erilaiset käytännöt! Ihan varmasti on joku muu syy, miksi sossu niitä seuraa. Sinulla on oikeus tietää, eli tiedustele sitä sossusta äläkä luovuta helpolla. Puheterapialla ja sosiaalistoimistolla ei ole mitään tämän kaltaista yhteyttä. Ja jos siellä jostain syystä on, niin heidän on kyllä pyynnöstä esitettävä tämä yhteistoiminnan muoto.
 
Eija
Me ollaan lasten kanssa tosi paljon, vierailija. Käydään kerhoissa ym, olin lasten kanssa kotona monta vuotta jne.

Ei käsittääkseni ole mikään kokeilu, v. Tuntuu, ettei meille kerrota nyt ihan kaikkea.

Pitää varmaan ottaa härkää sarvista ja selvittää asia. Pelkään vaan, että siitä tulee enemmän ongelmia.
 
vieras
enpä ole ennen moista kuullut.tyttäreni kävi liki 2 vuotta puheterapiassa eikä ikinä ole sossu ollut missään yhteydessä perheeseemme.
mistä ne edes tietävät lapsesi käyvän ko paikassa?jostainhan on täydytty sinne ilmoittaa,eli jokin taho on ollut huolissaan jostain kun sossun seurantaan olette joutunut
 
maria
Mitä kautta puheterapia on myönnetty, kunnallinen vai jorvin kautta (kelan maksama)?
Täällä puututaan pieniinkiin asioihin, ennalta ehkäisevästi, mutta outoa ettei sinulle ole kerrottu syytä, sossun tapaamisiakin noin useasti. Vai onko kyseessä sairaalan sosiaalityöntekijä?
 
sossutäti
En ole ikinä kuullutkaan että joku olisi asiakas puheterapian vuoksi. Eihän näillä kahdella asialla ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Kysy sossulta miksi olette lastensuojelun asiakkaita, sillä se selviää. Sossuilla on todellakin muuta tekemistä kuin pitää asiakkaina jotakin lasta vain "kiusallaan", asiakkuuteen on aina oltava syy.
 
Rollolainen
Alkuperäinen kirjoittaja siis:
puheterapeuttiko ottanut yhteyttä sossuun?? mistä syystä muka, tekeekö se niin kaikkien asiakkaidensa kohdalla? ja onko ne siis lastensuojelun sossuja?
puheterapian takia ei tosiaankaan joudu sossun asiakkaaksi.
Lastensuojelun sossut tulevat kuvioihi vast a ku epäillään lasten hyvinvointia aj PELKKÄ Puhe tai toimintaterapian tarve ei ole sitä. Eihän lapsi sille mitään voi jos kehittyy eri tahtiin muidne kanssa, ei siihen mitkään sossut auta
 
vieras
no kyllä teillä täytyy olla jotain muutakin häikkää, ei lastensuojelu muuten puuttuisi, ehän on täysin erehtymätön laitos, ammattitaitoista porukkaa töissä. Et vaan kerro kaikkea. Hyvä että seuraavat miten pieni reppana voi.
 

Yhteistyössä