Miksei uutta kiinteää laajakaistaliittymää voi kytkeä ennen kuin vanha on otettu pois käytöstä?

  • Viestiketjun aloittaja mitähäh
  • Ensimmäinen viesti
mitähäh
Viimeksi kun vaihdoin Soneran ADSL-liittymän Welhon vastaavaksi, niin homma hoitui kätevästi. Tilattiin Welholta liittymä ja loput hoitui itsestään eli Welho irtisanoi vanhan liittymämme ja uusi alkoi toimia ilman katkosta.

Nyt sama ei onnistukaan. Saunalahdelta sanottii, etteivät pysty kytkemään uutta liittymää ennen kuin DNAWelhon liittymä on katkaistu ja he eivät pysty sitä tekemään. Minun piti nyt siis irtisanoa erikseen vanha liittymäni ja nettiin tulee ilmeisestikin katkos, kun pitää odottaa, että vanha liittymä lakkaa toimimasta ja sen jälkeen vasta voi liittää uuden. Siis mitä ihmettä? Miksi tämä on nyt niin vaikeaa?
 
jjjjjj
No siinä liittymän teossa käytetään niitä samoja fyysisiä piuhoja, joita ei siis voi ottaa käyttöön, jos siellä nyt vielä on edellinen liittymä. Toiset operaattorit eivät huoli irtisanomisia muilta operaattoreilta ja vaativat näinollen sen irtisanomisen suoraan asiakkaalta. Voit pyytää sieltä vanhalta operaattorilta tiedon tulevan irtikytkentäoperaation ajankohdasta ja ilmoittaa sen sitten tuonne uudelle operaattorille.

Usein se on käytännössä ihan sama heppu, joka ne kytkennät tekee, noi on monesti ostettu ulkopuoliselta yritykseltä ja hyvällä tuurilla homma hoituu samantien.
 

Yhteistyössä