Millä saa ruostetahrat pois vaaleasta vaatteesta?

  • Viestiketjun aloittaja "voi itku"
  • Ensimmäinen viesti
"voi itku"
Lapsen uusi Reimatecin takki on ihan ruosteessa :(
Laitoin takin likoamaan tahranpoistoainetta (Vanish) sisältävään veteen ja hankasin, mutta eipä tunnu ainakaan vielä lähtevän. Onko jollain hyviä konsteja?
 
"vieras"
tälläinen löytyi omon sivuilta

Ruostetahrat saattaavat olla lähes mahdottomia poistaa. Hiero tahroihin sitruunamehua ja suolaa, anna vaikuttaa tunnin ajan, huuhtele ja pese tekstiili lopuksi valkaisuaineellisella pyykinpesuaineella hoito-ohjeen mukaan.
 
"vieras"
Ruoste lähtee oksaalihapolla tai muulla hapolla. Ruoste on kuin veritahrakin. Jos siihen menee laittamaan valkaisuainetta, niin siihen jämähtää. Rauta reagoi valkaisuaineen kanssa. Vanishissä ei mainita ruoste- ja veritahroja, koska niille se ei sovellu. Värillisille tarkoitetuissa Vanisheissä on vetyperoksidia. Siitä en ole varma vaikuttaako samoin kuin valkosten vaatteiden happivalkaisuaineellinen Vanish.
 
Jos olet menossa Espanjaan tai Kanarialle (tai joku tuttu on), niin rautakaupoista kannattaa ostaa Ferro-kit (ferro = rauta) nimistä ainetta pienessä muovipullossa. Tippa tai kaksi kuivan ruostetahran päälle ja se katoaa saman tien. Ei vahingoita vaatetta, aikakaan puuvillaa. Valkoiset t-paidat putsasi entiselleen ilman ongelmia.
 

Yhteistyössä