Millaisia oireita soijalle allergisoitumisesta?

Meillä kokeillaan nyt neljättä viikkoa soijakorviketta 1 vuotiaalle maitoallergiselle lapselle. Tähän asti hän on saanut Neocate'a. Ruoka-allergiat ovat aiemmin näkyneet iholla, mutta nyt on herännyt epäilys, että kaveri on allergisoitunut soijalle ja että se näkyy löysänä, välillä jopa limaisena kakkana. Ja vatsakipuna.

Siksi kuulisin mielelläni, onko muilla vastaavaa kokemusta joka olisi sitten osoittautunut totutteluoireeksi tai allergiaksi?
 
Meillä kokeiltin Nutrisoijaa 9kk iässä. Ensiksi tuli ilmavaivat ja vatsakivut, sitten huudettiin jo yötä päivää. Silloin pistettiin peli poikki. Myöhemmin sitten sairaala-altistuksessa tuli voimakkaat ihoreaktiot jo pienestä määrästä.
 
Mulla pojalla alkoi ruoka-aineallergiat alle vuoden ikäisenä nimenomaan suolisto-oreisena. Iho-oireita jonkin verran ja ilmeisesti joistakin ruuista ikävä tunne suussa (kutinaa tms.) koska niin vahvasti kieltäytyi niitä syömästä ja sai sitten samantien voimakkaan ihoreaktion..

Nyt lähentelee esikouluikää ja allergioista jäljellä on enää soija ja pähkinät. Soija aiheuttaa edelleen löysävatsaisuutta.

Aikoinaan tuolloin vauvana uloste oli vihertävää, pahan hajuista, massaa oli vähän ja sekin"epänormaalin" näköistä, tai sitten oli melkein vaan pahanhajuista ja väärän väristä (vihertävää esim. ) ja vesiripulia.

Minusta on näin maallikkona jotenkin hassua, että tuon soijamaidon ja soijan nimeen puhutaan paljon, kun kuitenkin soija ihan yleisesti ottaen on varsin allergisoiva tuote.
 
Kiitoksia kovasti vastauksista! Tilanne ei ole juurikaan muuttunut siitä, kun tuon kysymyksen tänne postasin, eli 5-6 kertaa päivässä tulee löysä kakka ja edelleen vaikuttaisi olevan myös ajoittain vatsakipuja. Eilen esim. oli reilu tunti kipuitkua. Sain allergologin kiinni, joka neuvoi kuitenkin vielä jatkamaan soijaa viikon, jotta nähdään selkeästi, onko kysymyksessä allergisoituminen soijalle vai ohimenevä vatsatauti tms. Toivon kovasti, että ei olisi soija-allergiaa, koska nuo Kelan vaatimat altistukset ovat aika työläitä ja rankkoja...
 
Meillä tuli myös varsakipuja ja varsinkin yöt oli pahoja ennen kuin hoksasin, että taitaa johtua soija-maidosta eikä hampaista yms. Itse kyllä lopettaisin soija-maidon antamisen jos pahasti oireilee, eihän se ole kenellekään kivaa. Me siirryttiin kaupan kauramaitoon reilun vuoden iässä ja hyvin on poika sillä kasvanu, neocatea ei olisi varmaan suostunu enää siinä vaiheessa juomaan.
 
Meillä mennyt nyt 4 päivää soija-maitoa ja ilmavaivoja on ihan hirvittävästi! Kakka kylläkin muuttunut kiinteämmäksi mitä tavallisella korvikkeella. Joten siinä mielessä parempaan suuntaan on mennyt. Nyt sitten katsellaan miten sopii. Itsekin olen miettinyt, että miten ilmenee jos ei soija sovikaan.
 
Meillä tyttö sai soija-altistuksessa jo muutamasta millistä voimakkaan ihoreaktion kasvoihin, altistus loppui siihen ja muutama tunti sen jälkeen tuli vielä löysä ja haiseva allergiakakka eli tosi ärhäkästi reagoi vain viidestä millistä.
Pari viikkoa oli käytössä almiron, josta sain menemään vain kolmasosan päiväannoksesta. Sitten tulikin vatsaoireet taas...
Nyt pitäisi saada neocate menemään mutta se on osoittautunut mahdottomaksi! (Tyttö 1v3kk). Neocate on kertakaikkiaan niin pahaa että tyttö kieltäytyy syömästä ja juomasta mitään mihin on neocatea piilotettu... Olen kokeillut kaikki keinot mutta ei vaan mene.
Lääkärin mielestä pitäisi ehdottomasti mennä joku maito mutta ei siitä nyt vaan näytä tulevan mitään.
Kohta on tyttö kokonaan ruoka- ja juomalakossa, syö muutenkin pieniä annoksia ja juo niukasti... ja sitten sekin vähä loppuu kun väkisin pitäisi jotain kamalan makuista tököttiä pakottaa menemään :( :$
 
Meillä tyttö 2v7kk on allerginen kaikille tuotteille mikä sisältää soijaa. Oireina on hengitysvaikeudet,ihottuman pahentuminen,pepun iho menee verille,suolisto-oireet tulee sitten kun on saanut soijaa 5 päivää.Ripuli tulee, tunnin välein vihreää limaista kakkaa,kovat vatsavaivat,lopuksi tulee verta.
 
Ajattelin palata tänne päivittämään, miten tämä meidän soijatarina eteni: soijakokeilun loppupuolella kaverilla tuli aivan järkyttävän pahan hajuisia, limaisia ripuleita 6-7 krt pvässä, itkuisia yöheräämisiä oli lukuisia ja takapuolen iho oli tosi punottava - lähinnä palaneen näköinen.

No, sitten jouduttiin testaamaan, että onko maitoallergia hellittänyt ja sietääkö poika almiron peptiä, ja kun ei sietänyt, niin nyt ollaan taas Neocatella. Nuo oireet muuten helpottivat jo ensimmäisenä soijattomana päivänä ja kolmantena päivänä kaikki oireet olivat täysin poissa.
 

Yhteistyössä