milloin hoitopaikkaa haetaan?

  • Viestiketjun aloittaja hoomoilanen
  • Ensimmäinen viesti
hoomoilanen
Eli missä vaiheessa hoitopaikkaa pitää alkaa hakemaan? Töihin paluuseen on vielä aikaa, mutta joskus vuoden päästä voisi olla ajankohtaista. Voiko kunnallista hoitopaikkaa hakiessa esittää toiveita ja huomioidaanko niitä miten? Onko yleistä pk-seudulla että lapset joutuvat eri päiväkoteihin ja päiväkodit kaukana kotoa? Entä mistä saa tietoa eri päiväkodeista, niin kunnallisista kuin yksityisistäkin?

Onko päiväkodeilla olemassa jotain omia mahdollisuuksia vaikuttaa kasvatusohjelmansa sisältöön esim. painottamalla musiikkia tms? Ja mikä ihme on montessoripäiväkoti? Mitä siellä tehdään ja miten?

Kamalasti kysymyksiä, mutta toivottavasti voitte auttaa vastaamalla edes johonkin :) Tuli vaan yhtäkkiä sellanen olo että kun aina oon matti myöhäsenä asioissa liikkeellä niin josko kerrankin ottaisin asioista selvää ajoissa... Ja nyt tietenkin joku vastaa että mieleistä pk-paikkaa olis pitäny hakea jo raskaana ollessa :headwall:

Help me :wave:
 
Haku on tapahduttava viimeistään 4 kk ennen hoidon alkamista. Hakemukseen voi esittää ainakin 3 toivepaikkaa, mutta ne ovat tosiaan vain toiveita. Esim. me emme saaneet lapsia haluamaamme päiväkoteihin. Syksyllä paikkoja on helpompi saada kuin talvella, sillä esikoululaisia siirtyy mm. kouluun.
 
Kunnalliset päiväkodit ja heidän ns. painopisteet on kuvailtu aika hyvin nettissivuilla, esim. kaupungin omilla sivuilla ja kohdassa päivähoito. Myös ykstyisiä päiväkoteja on netissä hyvin esillä kun laitat hakusanalla... Hyvä on myös käydä tutustumassa kiinnostaviin kohteisiin paikan päällä eli pirauta kyseiseen päiväkotiin ja sovi milloin tulisit käymään ja tutustumaan paikkaan.
 
Miskan äiskä
Se 4 kk tarkoittaa sitä, että kunnan _on järjestettävä hoitopaikka neljän kuukauden kuluessa hakemuksen jättämisestä, mutta jos hyvin käy, niin paikan voi saada nopeamminkin. Paikkaa voi hakea jo nyt vaikka seuraavaksi syksyksi, että saa paikan varmasti haluamastaan hoitopaikasta eikä sitä tartte ottaa vastaan, jos ei tarvikaan. Joten kannattaa hakea, jos yhtään osaa ennustaa koska menee töihin ja tarttee paikkaa.

Montessori-päiväkodissa on omat menetelmät ja välineet ja ihan fiksuja juttuja ovat. Netistä löytää varmaan haulla aika paljon tietoa eri menetelmistä mm. Montessori, Steiner, Reggio Emilia.

Päiväkodit pystyvät itse vaikuttamaan painotuksiinsa paljon ja kotisivuilla on yleensä kerrottu painotukset, jos sellaiset löytyvät.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 08.08.2006 klo 14:12 Miskan äiskä kirjoitti:
Paikkaa voi hakea jo nyt vaikka seuraavaksi syksyksi, että saa paikan varmasti haluamastaan hoitopaikasta eikä sitä tartte ottaa vastaan, jos ei tarvikaan. Joten kannattaa hakea, jos yhtään osaa ennustaa koska menee töihin ja tarttee paikkaa.
Tämä ei kyllä pidä lainkaan paikkaansa. Siis että kuinka aikaisin hakee, sillä ei ole merkitystä. Kaikki hakemukset, joissa hoito alkaa tiettynä ajankohtana käydään läpi alueiden päiväkotien kokouksessa ja yritetään sovittaa asiakkaan toivomiin paikkoihin. Valitettavasti kaikki eivät yleensä saa haluamaansa...

Painotan siis, että hakulomakkeen aikainen täyttö ei vaikuta, mutta silti voi tietenkin päästä haluamaansa paikkaan. Riippuu paljon kaupungista, mutta esim. pääkaupunkiseudulla on tosi tiukkaa saada toivomaansa hoitopaikkaa, jos puhutaan kunnallisista päiväkodeista.
 

Yhteistyössä