Milloin vauvalle tulee se koliikki?

  • Viestiketjun aloittaja osaanko olla äiti*?
  • Ensimmäinen viesti
osaanko olla äiti*?
Meillä nyt huomenna viikon ikäinen poika ja on parina päivänä itkenyt aika paljon,,,laitoksella piti jo ihme narinaa.. hoitaja vaan sano että joistakin huomaa jo laitoksella keille tulee ja keille ei:( eli saan nyt tässä pelätä että tuleeko meille.. vai onko jo alkanut. ystävällä vaan vauva nukkuu ja syö..ja on parinviikonikäinen,meillä ei auta mikään ja narisee tosiaan ihmeellisesti ja itkee..
 
Meillä esikoisella koliikki, ja alkoi oppikirjamaisesti siinä kahden viikon iässä. Ja huusi joka ilta kuudesta puolille öin tai yöllä yhteen - kahteen, kunnes parin kuukauden iässä helpotti ja iltaitkut jäi pois.

Kaksi lastamme ovat olleet kovin suuritarpeisia, mutteivät koliikkilapsia. Heillä itkeskely alkoi jo päivän, parin iässä, ja toinen edelleen hieman, hmm, haasteellinen (on jo koululainen).

Yksi lapsistamme alkoi itkeskelemään koliikkimaisesti kolmen viikon iässä, olin jo ehtinyt huokaista helpotuksesta kahden viikon jälkeen. Mutta taustalta paljastui allergioita, ja lapsen olo helpottui kun lopulta saatiin äidin ja lapsen ruokavaliot kuntoon.

On meillä ollut yksi tuollainen "nukkuu - syö - hymyilee - nukkuu" -tyyppikin, joten uskon että sellaisiakin ihmeitä on. Lähentelee jo murrosikää, ja edelleen hiukan liiankin helppo lapsi. (Kohta varmaan räjähtää...) :x
 
Ja koita nyt olla stressaamatta siitä tuleeko lapselle koliikki vai ei, tuolla sen lapsen saa ainakin epävarmaksi ja itkuiseksi. Aika paljon vaikutusta on minun mielestäni vauvaa hoitavan olemuksella ja käytöksellä, ei sillä toki mitään koliikkia poisteta, mutta aikuisen epävarmuus siirtyy lapseen ja hänkin ajattelee että tilanteessa on jotain pelättävää ja hätääntyy. (Ihan samalla tavoin kuin hoitoon lapsensa vievä saattaa siirtää omat epävarmuutensa lapseen...)
 

Yhteistyössä