Minkä kokoinen haalari ensi talveksi?

Ajattelin ostaa lapselle talvihaalarin ensi talveksi jos mieleinen sattuu alennusmyynneistä löytymään. Poika käyttää tänä talvena Lennen 86cm haalaria, joka on vähän reilu. Muissa vaatteissa ollaan juuri siirtymässä 86cm vaatteisiin. Pituuskasvun kuitenkin pitäisi olla jo hitaampaa, joten olisikohan 92cm haalari sopiva ensi talveksi? Lokakuussa tulee 2 vuotta täyteen.
 
mä suosittelisin 98 jos lennee meinaat, ne on musta vähän pienempää kokoo ku esim. reima. meillä pojalla oli 86 reima haalari ja sitkun marraskuussa täytti (reilu vuos sitten) 2v. ni sinä talvena oli 92 remu-haalari, joka kinnas kevät talvesta melkosesti. poika on pituus kasvultaan menny kokoajan nollakäyrällä eli on ihan "normaali" mittanen. eli jos tää mun sepostus nyt oli kauheen sekava niin: suosittelen kokoa 98.
 
AAM
juu 92 voipi ollas just sopiva mutta jäädä ensi tammikuun pakkasilla naftiksi sitten joten ehkäpä tuo 98 ois parempi.. meillä on poika 02/07 syntynyt ja nyt ostettini 92 reiman kaksiosainen on niin reilu että menee kyllä sille varmaan vielä ensi talvenakin.. :whistle: onkohan meitin mies mini vai reimalla reiluja :D
 
Kiitos vastauksista, lisääkin saa toki tulla! Eli 98cm kannalle kallistutaan. Uskottava on, vaikka nyt 98cm vaatteet näyttääkin NIIN suurilta. Jotenkin sitä on niin vaikea kuvitella, että tuo äitin "vauva" (no ok, taapero =) ) käyttää ensi talvena jo 98cm vaatteita.

Täytyy vielä jossain liikkeessä verrata noita kokoeroja eri merkkien välillä. Eli jos lähtisin liikkeelle 98cm Lennestä ja vertaisin sitä 92cm Reimaan, noin esimerkiksi?
 
Meillä on poika 94cm nyt (0-käyräläinen) ja käytössä on 92cm Lenne (2-osainen), joka on oikein hyvän kokoinen. Lisäksi 2-osainen Lego kokoa 98cm ja se on kyllä reilu. Viime vuonna käytössä 86cm Reimatec ja tuo Lenne (joka silloin iso).

Viime vuonna käytössä olleet 98cm Reimatec-välikausivaatteet olivat järkyttävän isoja ja mahtuvat vielä nytkin keväällä oikein hyvin.
 
meillä myös poika 0-käyräläinen ja oli marraskuun lopulla 90,5cm ja silloin oli 2v.5kk, käytössä on ollut -07 lokakuulta asti ReimaTec 92cm baby mallinen haalari ja nyt alkaa olemaan hiljalleen pien, menee varmaan vielä ehkä tämän kuun.. mutta uusi 104cm on odottamassa jo käyttäjäänsä, se on reilu ja menee vielä ensi vuodenkin melko varmaan. Meillä on myös LegoTec haalari 92cm, mutta se jäi käyttöä vaille, olikin ihan samaa kokoa tuon meidän Reiman kanssa :ashamed: Legon takki koko 92cm menee vielä just, koko 98 olis parempi mielestäni. Pari viikkoa sitten sovitin LegoTecin 98cm ja se oli sopivan väljä juuri nyt, ei menisi enään ensi talvena ja jätin sen kauppaan.
 
meillä kävi niin että tytöllä oli 86 reima 2v2kk ikään asti ja seuraavaksi talveksi ostettiin 92 kun 98 oli liian iso niin silti se 92 meni sit keväällä pieneksi eli riitti just 3v2kk ikään...
 
Meillä on tytöllä nyt 92cm remun toppapuku, on nyt just hyvä, ensi talveksi olen alesta ostanut 104cm toppapuvun. Tällä hetkellä sisävaatteet kokoa 92. Eli minäkin kannatan sitä, että ostat ensi talveksi 98 koon :)

Niin ja siis täyttää huhtikuussa 2 :heart:
 
Meillä heinäkuussa syntynyt keskikokoinen esikoispoika käytti 2-vuotiaana Lassien toppahaalaria kokoa 98 ja juuri oli sopiva. Sama haalari odottaa ensi talveksi elokuussa 2v täyttävää kuopuspoikaa.
 
En tiedä Lennen haalareista, mutta Reimatecit on huisan väljiä. Minulla myös lokakuussa syntynyt poika, vain vuoden vanhempi. Tämän talven käyttää oikein mainiosti kokoa 92. Sen perusteella 92 voisi olla sinunkin pojallesi sopiva. 98 voi olla varsinkin alkutalvesta niin väljä, ettei lapsi pysty siinä mitään tekemään. Lopputalvesta voi sitten ostaa alesta vaikka 98 kokoisen.
 
Meillä käytössä nyt 92cm Remu travalle ja on vain hieman reilu. Tyttö täyttää helmikuussa 2v. Ens talvena ei kyllä enään mahdu. Sinne odottaakin siskon vanha Reimatecin 98cm haalari. Sisävaatteet meillä vielä 86cm. Suosittelen minäkin tota 98cm haalaria.
 
menevätköhän ihmisillä vähän vuodet sekaisin? Kysyjän lapsi siis täyttää vasta tulevana lokakuussa 2v. Nyt on siis vuosi ja 2kk. Ymmärsinkö oikein. esimerkiksi edellinen vastaaja pitää nyt kohta 2v:llä (helmikuussa) lapsellaan 92 kokoa ja suosittaa silti kysyjälle samassa iässä 98 kokoa...kyse ei siis ole ensi vuonna 3v olevasta vaan lokakuussa 2 täyttävästä. Omat lapseni on käyttänyt 2v talvena 92 kokoa. Meillä vielä pitkiä poikia, mutta haalarit ovat väljiä. Oikeasti menevät usein siihen asti, mistä edellinen koko alkaa. Eli 92koko käy 98 kokoon saakka. Minusta on älytöntä ostaa lapsille säästösyistäkään pukuja, johon hukkuvat.
 
Katselin alessa 98cm haalaria (Remu merkkinen) ja minusta se näytti hurjan suurelta! Oma poikani täyttää heinäkuussa 2v. ja ajattelin että hänelle menisi ensi talvena 92cm haalari.

Ainakin Reima(teci)n haalareissa mitoitus on kuulema sellainen, että esim. 86cm haalari pitäisi sopia siihen asti kunnes lapsella on pituutta seuraavan haalarikoon verran, eli 86cm kokoinen puku menisi siihen saakka kun pituutta on kertynyt 92cm.

Tietty lapset on eri kokoisia ja mallisia ja paljon riippuu haalarin merkistäkin. Meillä on ollut tänä talvena 86cm name it haalari ja se on mielestäni aika pientä mitoitusta. En tiedä meneekö ihan loppu talvea kokonaan, mutta nyt on juuri sopiva kun pituutta pojalla n. 82cm.
 
lisäänpä vielä, meillä poika on syntynyt kesäkuulla -06 ja -07 ostin hänelle tuon 92cm RaimaTecin babyhaalarin. Silloin 86cm sama puku oli liian pieni niska-pylly mitaltaan kiristi jo elokuussa, kun puku ostettiin vaikka oli ilman villa/fleece haalaria siinä välissä. Oli pakko ostaa n. 78cm pitkälle se 92cm puku, siinä oli tarvittava tila leikkiä. Lahjetta ja hihaa oli hiukan liikaa, mutta ei haitannut leikkejä tai kiipeilyä.
Nyt on raajat alkaneet kasvamaan ja lahkeet alkaa jäämään meillä pian lyhyiksi.

Huomasin kyllä minkä ikäinen ap:n lapsi vasta on ja kerroinkin vain meidän "tarinan" haalarin koosta, toki lapsemme on syntynyt 3-4kk ( vuonna 2006 ) aiemmin, mutta kerroinkin vain mitä me hankimme. Niin ja ennen kuin kukaan alkaa päivittelemään et oli ostettu liian isopuku lapselle, niin oli ihan myyjän avustuksella ostettu. Olisin ostanut 86cm, mutta siinä ei todellakaan ollut tuossa niska-pylly mitassa enään tilaa kesälläkään, lapsella oli suht pitkä selkä.

Mutta pitäisi mennä ainakin tuon 92cm Reiman babymallin, mutta pien riskihän on aina ettei sitten mahdukkaan. Jätä pukuun laput kiinni, saat helpommin myytyä jos näin käykin et on teille pien H-hetkellä.
 
Mä en osta tolle pojalle enää haalaria, ihan sen takia että haalarit ovat usein huonoja pitkäselkäiselle. Ostan siis 2-osaisen. Eli meillä pärjätään hyvin 2-osaisella pidempään kuin kokolappu sanoo, koska esim jalat ovat lyhyet ja irtotakki&housut antavat väljyyttä selän suhteen (niska-haaramitta). Toki kalliimpi ostaa.
 
väinötär ja muut joilla kokemusta Reimatec haalareista, onko teidän mielestä baby mallinen haalari malliltaan miten erilainen kuin se "isojen" malli jossa vyötäröllä kuminauha?

Meillä on ollut 86cm baby-malli välikausihaalarina ja siinä on jotenkin aika lyhyet jalkaosat, mietinkin että onko tuossa isojen mallissa suhde selän ja jalkojen pituudelle jotenkin erilainen?
 
Alkuperäinen kirjoittaja Siksakkia:
väinötär ja muut joilla kokemusta Reimatec haalareista, onko teidän mielestä baby mallinen haalari malliltaan miten erilainen kuin se "isojen" malli jossa vyötäröllä kuminauha?

Meillä on ollut 86cm baby-malli välikausihaalarina ja siinä on jotenkin aika lyhyet jalkaosat, mietinkin että onko tuossa isojen mallissa suhde selän ja jalkojen pituudelle jotenkin erilainen?
Ainakaan tuolla ei ole eroteltuna eri malleja http://www.reima.fi/images/uploads/sizetable.pdf . Muistaakseni joskus vertasin malleja ja koot olivat samaa kokoluokkaa, mutta voihan siihen tulla muutoksia. Baby on halvempi, joten otin sen ja musta löysä malli on mukavampi.

Jossain ketjussa kerrottiin, että esim Tähtijonathan on taas lyhyt selästä ja pitkä raajoista. Sopii siis hyvin pitkäkoipiselle.
 
ei ole vielä kokemusta isojen ReimaTecista, mutta silloin kun meille tuo baby mallinen ostettiin niin se vain oli kivampi pienelle mielestäni ja on vaan niin liikkiksen näköinen se päällä. Niin ja luulen siinä olevan tuossa selkä pituudessa enemmän tilaa ns. vaippa tila, mutta mitannut en ole 92cm vyötäröpukua et mikä se ero on ja onko ollenkaan. Voihan olla et se vain tuntuu tilavammalta, kun ei ole sitä vyötärökumpparia ja kyllähän se kumppari vie senttejä siihen rypytykseen tai siihen et se vaate menee pussille hiukan sitten kumpparin ylä- ja alapuolelta. Osasinko selvittää mitä ajoin takaa..

jepulista, nyt en keksi muuta aiheesta, muuta kuin vinkki siihen mikä on sopiva väljyys niska-pylly mitalle, eli jos saat kouraistua puvun haaruksista (se ollessa lapsen päällä ja hänen seisoessaan ) reilun kourallisen niin siinä on riittävä väljyys leikeille, jos puku kirraa niskasta tai/ja pyllystä lapsen kumartuessa katsomaan varpaitaan niin se on liian pieni.
 
meidän neiti on nyt 86cm pitkä ja 86 ulkovaatteet alkaa olla naftit. ens tapveksi ostan kyllä suosiolla 98 haalarit, saa nähä pitääkö jo täksi talveksi uusia vaatekertoja.. :whistle:
isoveljeltä perityillä ulkovaatteilla on siis pärjänny tähän mennessä.
 
Hei
Pakko kommentoida. Esim. sinä PIIPA, sinun lapsi on just 86 ja 86 vaatteet alkaa olla naftit. Alkuperäisellä 86 on reilu ja poika on vasta siirtymässä kokoon 86. Sinä ostat suosiolla koon 98, mutta alkuperäiselle oikea koko siis lienee 92?
Minusta jotenkin jänää ketju, kun tuntuu, että kaikki puhuu vaan omasta lapsestaan ja mikä koko sille ensi vuonna. Tarkoitus vissiin ei ole vastata alkuperäiselle?
Minusta oikea koko lienee 92 niin kuin jotkut jo ehdottaneetkin. Itsellä neljä lasta ja 2-vuotiaan koko on kaikilla ollut aikalailla tuo 92. 98 on liian reilu, lapsiparka ei pysty tekemään siinä mitään. Hyvänen aika, jos lokakuussa täyttää 2v ja laitetaan 98 haalari päälle silloin!! On varmasti melkoinen näky. Silläkin uhalla, että joutuisi kevättalvella ostaa toisen haalarin kirppikseltä tai alesta, niin en pukisi kyllä lokakuussa 2 täyttävää 98 kokoiseen, jos lapsen on tarkoitus leikkiä ulkona eikä töröttää rattaissa.
 
ire
Alkuperäinen kirjoittaja Martta B:
Ajattelin ostaa lapselle talvihaalarin ensi talveksi jos mieleinen sattuu alennusmyynneistä löytymään. Poika käyttää tänä talvena Lennen 86cm haalaria, joka on vähän reilu. Muissa vaatteissa ollaan juuri siirtymässä 86cm vaatteisiin. Pituuskasvun kuitenkin pitäisi olla jo hitaampaa, joten olisikohan 92cm haalari sopiva ensi talveksi? Lokakuussa tulee 2 vuotta täyteen.
Kyllä mä kahden pojan haalareiden perusteella ostaisin kuitenkin 98 nimittäin mun tyttö on 80cm käyttävä (syntynyt 11.9) nyt ja ensi talven haalari hänelle on 92cm ja poikien pituuskasvu on hurjempaa.. Tietty riippuu onko kyseessä reiman tai lassien haalari joissa on 5cm :n kasvuvara jolloin 92cm on oikeesti 97cm jolloi pienempi riittää ...normihaalareissa ottasin isomman...ja eikös lennen haalareissakin ole toi 5cm kasvuvara eli ne on normaalia isompia...nää on hitsin vaikeita juttuja ja arvaappas montako haalaria meillä on ennakkoon ostettu ja sit ollu vääränkokoinen...Mut voithan myydä sit syksyllä sen jos se ei ole sopiva!
 
ire
Alkuperäinen kirjoittaja Siksakkia:
Katselin alessa 98cm haalaria (Remu merkkinen) ja minusta se näytti hurjan suurelta! Oma poikani täyttää heinäkuussa 2v. ja ajattelin että hänelle menisi ensi talvena 92cm haalari.

Ainakin Reima(teci)n haalareissa mitoitus on kuulema sellainen, että esim. 86cm haalari pitäisi sopia siihen asti kunnes lapsella on pituutta seuraavan haalarikoon verran, eli 86cm kokoinen puku menisi siihen saakka kun pituutta on kertynyt 92cm.

Tietty lapset on eri kokoisia ja mallisia ja paljon riippuu haalarin merkistäkin. Meillä on ollut tänä talvena 86cm name it haalari ja se on mielestäni aika pientä mitoitusta. En tiedä meneekö ihan loppu talvea kokonaan, mutta nyt on juuri sopiva kun pituutta pojalla n. 82cm.
Mut siis toi 98 remuhan on oikeesti 103cm..siksi se näyttää niin isolta...
 
vilijonkka: sinulla on 4 lasta joo ja sinun lapsesi on kaikki ollut pari vuotiaina kokoa 92, okei, mutta kaikilla muilla ei ole saman kokoisia lapsia kuin jotkin käyrät näyttää, en koskaan osta lapsilleni vaatteita sen mukaan, että kaupan mitoitus "ohjeessa" on että 92 on n. 2 vuotiaalle ja 98 n. 3 vuotiaalle jne. Minun[/i] esikoisellani oli reilu 2 vuotiaana 98 toppapuku, joka oli hyvän kokoinen, ei tarvinnut ostaa uutta kesken talven, tällä minun nuorimmaisellani, joka täyttää huhtikuussa 2 on nyt 92 kokoinen puku ja se alkaa olla vähän liiankin sopiva, eli justiin taitaa sen pari kuukautta mennä, ensi talvelle on puku kokoa 104. Alkuperäiselle suosittelen edelleen kokoa 98 (paisti jos ostaa reimatecin) Mutta eiköhän hänkin osaa itse kuitenkin sitten loppu peleissä sen ratkaisun tehdä, tuskin ostaa esim 130cm pukua jos täällä moni alkaisi sitä suosittelemaan.. Taitaa olla että täältä kysytään suuntaa siihen mitä muilla on. Ja on kai hyvä antaa esimerkki mitä kokoa kenenkin oma lapsi on pitänyt siinä isässä jne. Sinun lapsesi on pitänyt kokoa 92, ok!
 
Olen Viljonkkan kanssa samaa mieltä, koko 92 on hyvä esim. Remussa ym. paremmissa haalareissa. Toppahaalari ei saa olla iso.

Meillä poika, joka täyttää maaliskuussa 4v, hänellä on nyt Remun toppahaalari 98 käytössä toista talvea, ihan sopiva ja villapuku mahtuu alle. Toinen puku on kokoa 104. Poika on aina ollut keskikäyrillä, tosin nyt hieman ikäistään pitempi, joten kaupan kokomäärittelyt ovat pitäneet. Eli 104 on 4v-> koko jne. Toki, jos lapsi on pyöreä menee koosta leveyteen.

Ap,lle suosittelen kokoa 92.
 

Yhteistyössä