minkäikäisenä ekat hampaat ja miten

4,5kk annoin jääkaappi kylmää hedelmä sosetta,annoin hangata ikeniä mun sormiin ja sit suppoja meni ainakin iltaisin..kitisi vaikka kuinka kauan pientä hampaan nysää,nyt kun on tulossa uusia hampeja lisää niin ei enää kitise,hankaa vaan ikeniä
 
B pojalle tuli alas kaks hammasa kerralla 7 kk ei sen kummepia oireita.

A:lle tuli kans kaks hammasta alas 8½kk ja hällä katos ruokahalu hetkeksi, tosin sitten ku hampaat tuli läpi, niin ruokakin mauistu ihan eri tahtiin :)

(meillä on siis kaksoset siksi A ja B vauva ;) )
 
5kk ja 2 pvä kun tuli eka. Huutoa oli paljon. Siis ihan sellaista kipuhuutoa, ettei miehen kanssa tiedetty mitä tehdä. Meinasin jo lääkäriin lähteä likkaa viemään. Annoin Panadol-liuosta kun ajattelin että johonkin sattuu ja ehkä auttaisi. No, Panadolia meillä sitten menikin reilusti muutaman päivän ajan. Tyttö ei myöskään syönyt juurikaan, ei lusikalla eikä pullosta. Nukkui normaalia huomattavasti enemmän. Sama rumba toisen alahampaan kanssa viikkoa myöhemmin. Meillä siis oli aika vaikeat nuo hampaiden tulot.
 
Alas tuli eka 4,5kk ja toinen 5kk ikäisenä. Kovaa kuolaamista ja itkuisuutta iltaisin..eikä oikein saanut nukuttua päivisinkään. Nyt 7,5kk ja pari viikkoa sitten puhkesi taas hammas..ei ylhäälle keskelle vaan siihen viereen..kovaa kuolaamista ja heräilee usein yöllä. Suppoja antanut iltaisin joka toinen päivä. Soseita ei syö paljonkaan joten maitoa sitten vaan jottei nälkäänsä itke.
 
Mielenkiintoista lukea, kun meidän pojalla (vähän yli 8kk) ei ole vielä hampaita, th tutki suun pari viikkoa sitten ja sanoi ettei näytä olevan tulossa vielä pitkään aikaan.
Ikeniä kuitenkin hangannut syksystä asti, silloin jo odotin ekaa hammasta mutta pitkään on kestänyt.
Kaipa se sieltä viimeistään kesällä/syksyllä puhkeaa :xmas:
 
Alkuperäinen kirjoittaja poikienäiti:
yhdellä pojalla oli 2 hammasta syntyessään ja ei nekä vaivoja aiheuttanu :)
Meillä myös keskimmäisellä pojalla oli syntyessään 2 hammasta suussa =) Alaetuhampaat, jouduttiin kyllä poistamaan vuorokauden iässä :/
Uudet tuli tilalle vasta 7-vuotiaana (rautahampaat) =)

 
8kk iässä tuli ekat ja ei mitään vaivoja/oireita.
Meillä ei ole koskaan valvottu hampaiden takia taikka jouduttu antamaan kipulääkettä.
Kaikki hampaat tulleet vaivattomasti, nyt niitä jo suullinen (1v4kk)
 
Eka hammas alhaalle tuli 2kk iässä. Luultiin, että itki vatsavaivoja, mutta iltaitkut loppuvat hampaan puhjettua, joten taisikin itkeä sitä. Nyt tyttö on 4kk eikä vielä ole ainokaiselle hampaalle kaveria tullut.
 

Yhteistyössä