Missä on Persujen Robin Hood -leikkauslista?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kuvan lähettäjä (persujen mieskansanedustaja) sanoi ettei empatia ole tarpeen.
Ehkä joku kaivaa jutusta sanatarkan lauseen.
En minäkään tunne empatiaa enkä mitään muutakaan tunnetta persuja kohtaan. Jos tuntisin, katuisin sitä välittömästi. Tekivätpä tai sanoivatpa he mitä tahansa, mikään ei enää pöyristytä tai hätkäytä minua.
Kiitos HS-linkistä. En enää muistanut mistä lehdestä luin jutun. Siteerasin tätä jutun viimeistä lausetta.
”Bergbom sen sijaan laittoi maanantaina useita viestejä X:ään, joissa kerrottiin empaattisen politiikan vaaroista. Empatia-sanan hän laittoi sitaatteihin.”

Huomasin, että tässä ketjussa on siteerattu samassa juxtussa nimellään kirjoittavien kommentteja. Jos viesti ei ole omasi, laita edes sitaatit lainauksiin.
 
vierailija
Niin sanotut vaikeat päätökset eivät kenties ole lainkaan vaikeita sellaiselle poliitikolle, joka saa vallankäytöstään sadistista mielihyvää. Hän voi esimerkiksi vaikeuttaa köyhien ihmisten elämää kerta kerran jälkeen ja samalla laskea asiasta leikkiä. Jos ratkaisut olisivat poliitikollemme aidosti vaikeita, hän tuntisi empatiaa vaikeuksissa olevia kohtaan. Silloin nauru tuskin maittaisi.


Ajatus ponnahti mieleeni, kun seurasin perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran tuoreinta tempausta. Hän markkinoi leikkauspolitiikkaansa puisilla leikkuulaudoilla, joihin on kirjoitettu ”nyt on aika leikata”. Sosiaalisessa mediassa hän kehottaa suhtautumaan lautoihin huumorilla.

Tunnettu tosiasia on, että vallakkaisiin asemiin hakeutuu usein ihmisiä, joilla saattaa olla kohtuullisen ikäviä persoonallisuuden piirteitä. Sellaisia ovat äärimuodoissaan esimerkiksi narsismi, machiavellismi, psykopatia ja sadismi. Näiden neljän piirteen yhdistelmää psykologit kutsuvat Pimeäksi nelikoksi (The Dark Tetrad), koska ne liittyvät usein toisiinsa.



Kenen tahansa poliitikon toimintaa voi hyvin pohtia Pimeän nelikon avulla tarkkailemalla esimerkiksi hänen julkisia ulostulojaan sosiaalisessa mediassa.


Narsismia määritellään monin tavoin. Nykyisen poliittisen asetelman kannalta kiinnostavin – tosin harvoin mainittu – narsismin variantti lienee se, mitä kutsutaan narsistiseksi uhriutumiseksi. Tällöin ihminen asettuu tietoisesti tai tiedostamattaan uhriksi vahvistaakseen egoaan ja saadakseen näin sosiaalista hyötyä. Tarkkailkaa siis sitä, milloin ja miten poliitikko uhriutuu. Millainen merkitys uhriutumisella on nykyisessä poliittisessa suhdanteessa?"


👍
 

Yhteistyössä