mistä aloittaa omakotitalon osto?

  • Viestiketjun aloittaja "Nii"
  • Ensimmäinen viesti
"Nii"
Ensin käydään katsomassa sopivaa taloa ja sitten marssitaan pankkiin kysymään lainaa ja sitten tekemään tarjous?

vai ensin laina ja sitten vasta aletaan etsiä taloa?

Nyt kun käytiin katsomassa yhtä sopivaa taloa niin tarjous olisi pitänyt käydä tunnin päästä jättämässä toimistolle jos sen olisi halunnut..eli ei ihan onnistunut kun ei olla vielä pankissakaan käyty..
 
"vieras"
Ensin on hyvä selvittää omat rahavarat: säästöt + tulevat lainat. Lainansaanti on hyvä varmistaa alustavasti. Me esimerkiksa kysyttiin omasta pankista saisimmeko tiytyn verran lainaa ennekuin edes katseltiin taloja. Sitten kun laina tulee ajankohtaiseksi ja tietää tarkemmin lainasummat ja kohteen, niin tarjouksia kannattaa kysellä useammastakin paikasta.
 
malttia
Ensin pankkiin ja sit katselemaan taloja ja katsokaa ja miettikää rauhassa. Taloja on myynnissä enemmän kuin potentiaalisia ostajia, kiirettä ei ole, hätiköidä ei kannata.
Ja ottakaa siel pankissa selvää miten toimitte myyjän kanssa. Täällä on aina niitä aloituksia kun on nimet laitettu heti paperiin miettimättä, mut huomenna halutaankin perua ja rahaa menee, nyyh.
 
"vieras"
Ensin lasketaan menot ja tulot ja muuta arviota kotona. Sitten marssitaan niiden kanssa pankkiin mieluiten niin, että on tilillä sopivasti vielä säästöjä. Jos ei ole, niin pitää säästää. Lainalupauksen jälkeen aletaan katselemaan taloa. Tätä ennen on riittävästi useiden kuukausien ajan perehdytty siihen, miten remontoidaan minkäkin ikäisiä taloja ja mitkä ovat ylläpitotarpeet ja kustannukset.
 
Me laskettiin ensin itse minkä hintaiseen taloon meillä on varaa. Sitten katseltiin vaihtoehtoja. Pankissa käytiin sitten, kun sopivan tuntuinen oli löytynyt. Katselimme vielä tuolloin muitakin taloja eli vasta harkitsimme haluaisimmeko tehdä tarjouksen. Lainalupauksen myötä tarjous päätettiin tehdä, kun muita vaihtoehtoja ei löytynyt ja tuo tutuksi tullut kohde tuntui hyvältä. Hinnasta päästiin sopimukseen, joten nyt sitten odotetaan kaupan toteutumista ja muuttamaan pääsyä. :)
 

Yhteistyössä