Mistä tämä yölevottomuus taas yhtäkkiä voi johtua?

Meillä poika on nyt 11 kk ja rapiat ja hän nyt on reilun viikon verran suunnilleen alkanut nukkumaan yöllä huonosti. Poika normaalisti nukkuu alkuyön omassa pinnasängyssään ja sitten 01 suunnilleen herää itkemään. Silloin hän saa tuttipullon, juu, vaikka neuvolan mukaan ei enää pitäis. Normaalisti tuttipullo menee muutamassa minuutissa ja kaveri nukahtaa heti sen päälle, vanhempien väliin. Hän herää vielä 05 tienoilla ja saa toisenkin tuttipullon (niin.. nolo myöntää..). Tällainen yöheräily ei ole kuitenkaan tuntunut mitenkään raskaalta, koska tuttipullon päälle nukahdetaan heti. Vaan nytpä tilanne on toisenlainen: vauva herää 23 aikoihin, syö 1. pullon siis reilusti etuajassa, pyörii sängyssä, itkeskelee, yrittää nukkua, itkee ja vetää itsensä kaarelle, rauhoittuu, itkee, pyörii jne.. Tätä jatkuu 03 tienoille. Loppuyö on rauhallinen, kunnes sitten oma herätyskello pärähtää klo 6 ja herättää äärimmäisen väsyneet vanhemmat. Päivällä vauva on normaalin oloinen, perustyytyväinen. Hän on alkanut kävelemään n. viikko sitten, joten se on käynyt mielessä, että voiko sellainen jotenkin aiheuttaa tämän? Onko muilla kokemusta tällaisesta esim. kävelemään oppimisen yhteydessä, tai tämän ikäisenä? Onko vinkkejä, miten tilanteen saisi rauhoittumaan?
 
:wave: täällä kanssa. Epäilen että joku on käynyt vaihtamassa meidän super hyvin nukkuvan vauvan tuollaiseen yöhörhöilijään. Elikkä meillä mennään nukkumaan siinä puoli kahdeksan ja ekan kerran kiljuu tuttia tossa kymmenen yhdentoista aikaan, kolmen nejän aikaan taas kuikullaan ja rauhoittuu vasta saadessaan maitoa pullollisen (200ml) ja sitten aamuherääminen kuuden seiskan pintaan. Kävelemään treenataan kovasti ja hampaita pukkaa läpi, joten kait nää meidän kukkumiset menee sen piikkiin.
Ja ajan kanssa menee ohi... toivottavasti!
 
Kokeilisin tuhdimpaa iltapalaa jos juuri aloittanut kävelyn = kuluttaa enemmän.
Toisekseen saattaa olla masukipuja jos vetää itsensä kaarelle eli jos olette aloittaneet esim. hapanmaitotuotteita niin pitäisin niissä taukoa että näkee aiheuttaako ne ko. vaivat.
 
Kiitos vinkeistä (ja lisävinkit myös tämän jälkeen luetaan kyllä yhtä huolella!) Eipä ole tullut vähään aikaan tutkittua, mikä on hammastilanne kaverin suussa. Se olisi poskihammas seuraavana vuorossa. Ehkä minulla on ollut sellainen väsyneen ihmisen hassu logiikka, että eihän se opettele kävelemään JA tee hammasta samaan aikaan :) Voisin koittaa antaa ensi yöksi panadolin ja katsoa, mitä se vaikuttaa. Aiemmissa hampaissa auttoi kyllä. Jos ei auta lääke, niin ehkä sitten se kävely vaan tekee tätä. Tai molemmat yhdessä plus jotain muuta vielä..

Tällä meidän pojulla on maitoallergia ja meillä ollaan nyt parhaillaan siirtymässä aminohappopohjaisesta erityiskorvikkeesta soijapohjaiseen, mutta ne määrät mitä tähän mennessä on mennyt soijakorviketta, ovat niin vähäisiä, että ei luulisi sen olevan tässä taustalla. Vaan mistäs senkään tietää. (tämä tuli siis mieleen tuosta Tuittupään ajatuksesta, että josko uusi ruoka aiheuttaa masukipuja, eli on meillä tavallaan tämä soija uutena ruokana nyt kokeilussa)

Jotenkin sitä vaan lievällä kauhulla odottaa taas ensi yötä että saakohan sitä taas vaan jonkun 3-4 tuntia nukuttua ja aamulla sitten väsyttää niin että huimaa :(
 
meillä heitti likalla yöunet (ennen LOISTO nukkuja) häränpyllyä reilun 10kk hujakoilla, ilmeisesti kävelyä treenasi unissaan, no lähti sitte kävelemään mut unet pysy huonona. Ei tosin syö yöllä mut joka yö viereen otettava, kunnes toissapäivänä huomasin et ekat poskihampaat oli puhennu ihan kunnolla ja nyt kolme yötä nukkunu omassa sängyssään peräkkäin :D joten hampaita ja liikkumista minäkin veikkailen....
 

Yhteistyössä