Mitä 2,5 vuotis neuvolasssa katsotaan?

Ei meillä mitään tuommoista ole ollut, normaali neuvola ensi kesänä 3v. tarkastus ilman lääkäriä. Lääkäri tais olla 2v. neuvolassa meillä. En osaa auttaa, mutta oliskio jotain yleistä esim. nimeääkö kuvista jotain, jutteleeko, leikkiikö miten. Meillä silloin leikki lapsen kanssa ja jutteli, teki palapelii, seuras lapsen olemista noin yleensä ja tarkasti kivekset lopuksi. Jotain tuon tapasta ehkä.
 
höpöhöpö, siksihän tämä palsta on :D mammadementia minuakin vaivaa :ashamed: sitäpaitsi eri kunnissa käytännöt noissa neuvola käynneissäkin vaihtelee todella paljon, et hyvinkin vois olla lääkäri käyntikin.
 
Meillä oli 2,5-vuotisneuvola ja siellä normaalien mittausten ja punnitusten lisäksi lapsen käskettiin mm. piirtää viivoja mallista, koota palikoista torni, seistä yhdellä jalalla, hyppiä, nimetä kuvasta asioita...Semmoista kivaa puuhaa, joista neuvolan täti näkee onko lapsen puhe kehittynyt hyvin ja mitä taitoja osataan jo. Seuraavaksi 3-vuotisneuvolassa (lääkäri) sitten tarkemmat "tutkimukset". Niin ja meillä ei siis ollut 2-vuotisneuvolaa, viimeksi oli 1,5-v.
 

Yhteistyössä