Mitä 2v 4kk osaa? Puhuuko? Meillä puhuu ja paljon

  • Viestiketjun aloittaja Äitikin
  • Ensimmäinen viesti
Äitikin
Millaisia lapsia muilla 2v 4 kk ovat? Kokemusta tälläisestä lapsesta kuin meillä ei ole, koska muut lapseni olivat aivan erilaisia.
Poika puhuu todella paljon ja osaa kertoilla asioita.Meillä myös lapsia, jotka ovat oppineet kävelemään ja puhumaan todella myöhään. Olisinkin kiinnostunut tietämään millaisia muiden perheiden lapset ovat tässä iässä?
 
"äiti myös"
Meillä ei vielä poika paljoa pukahda, mutta samanikäinen serkkutyttö puolestaa puhua pälättää jo pitkiä lauseita. Ja ikää siis tosiaan molemmilla 2,5 vuotta. Kävelemään serkkutyttö lähti noin vuotiaana ja poika oli 1v4kk, kun oppi kävelemään.
 
Hgghhj
Mun esikoistyttö puhui tuon ikäisenä jo kuin vanha tekijä. Käytti pieniä lauseita 1,5 vuotisesta lähtien ja 2v4kk pystyi ilmaisemaan itseään jo todella hyvin. Kuopustyttö on nyt 2v1kk. Puhuu kyllä, mutta korkeintaan parin kolmen sanan lauseita. Sanoja on paljon ja oppii todella nopeasti. Kolme kuukautta voi tehdä paljon hänen osaamisellensa. Välissä on kolme poikaa ja heistä yksi on oppinut puhumaan aika samoin kuin kuopustyttö ja kahdella muutta on mennyt pidempään oppimisen kanssa.
 
"minnas"
Meillä 2v osaa jo kokonaisia lauluja esim tuiki tuiki tähtönen. Nyt kun puhuu sujuvasti suomea niin itsenäisesti opiskelee englannin kieltä. Sillä on hirvee tarve oppia kokoajan uutta. Sit taas jotkut lapset oppii puhumaan vasta 2,5v. Ja kävelee oppi kun oli 10kk. Jokainen lapsi on yksilö jokainen tulee omaa tahtia. Ei niitä lapsia kannata vertailla vaan jokainen on täydellinen just sellasena kun on.
 
Meillä myös 2,5v puhui jo pitkiä lauseita, ajeli potkupyörällä ja polkupyörälläkin apupyörien kanssa, kiipeili telineissä ym. Mitä jotkut ihmetteli. Ollut aina motorisesti hieman ikätasoaan edellä. Ei oppinut mitenkään aikaisin puhumaan, mutta sitten kun alkoi niin puhe oli tosi selvää ja sansanavarasto laajeni hurjan nopeasti.

On se puhetaito sikäli ilonaihe, että helpottaa niin paljon lapsen kanssa kommunikointia ja sikäli lapsen omaakin elämää mm. kavereiden kanssa leikit sujuu hirveän paljon paremmin. Mut jokainen lapsi oppii eri tahtiin, sehän on selvää. Mutta aika helppo ymmärtää, miksi puhumaan oppimisesta on vanhempi iloinen :)
 
poika-12
Kohta 2,5 v. Yksittäisiä sanoja tulee satoja, lauseita ei vielä puhu. 2 vuotiaana puhui n. 10-20 sanaa. Ymmärryksessä ei mitään vikaa, vaikka ei itse puhukkaan vielä "kunnolla". Varmaan elämä olis vähän helpompaa jos puhuisi paremmin, kyllähän se lisää konflikteja aiheuttaa kun uhmis ei tule aina HETI ymmärretyksi :D

Varmaan aika keskivertolapsi.. mitäs taitoja sitä luettelis.. no on päiväkuiva, syö itse lusikalla/haarukalla, juo tavismukista, riisumista ja pukemista vasta harjoittelee; sukat ja housut saa pois, paitaa ei. Kiipeilee liiankin etevästi, hyppii tasajalkaa, laskee numeroita neljästä kuutoseen :D Hienomotorisia taitoja.. no nyt on oppinut hiljattain piirtämään ympyrän, mutta tikku-ukkoon on vielä matkaa. Palikoista rakentelee jo isoja torneja ja purkaa. Hamahelmistä tekee juttuja. Palapelejä on nyt alkanut tekemään ns. tavallisia, ei enää nuppipalapelit niin kiinnosta.
 
"tiger"
Jokainen lapsi on yksilö ja paljon on dysfasiasta ja autistisesta oirekirjosta johtuvaa puhumattomuutta. Meillä lapsi oppi samaan aikaan puhumaan ja lukemaan, 4 vuotiaana. On jokin autisminkirjon häiriö, mutta lievä sellainen.

Puheongelmiin kannattaa kokeilla kalaöljyä. Dysfasiaan oli se täsmäöljykin, mikä lie eye-q.
 
loki
2,5 v poika. Puhuu pitkiä lauseita, kertoilee juttuja, kyselee kovasti miksi, milloin, missä. Kiistelee, urputtaa vastaan. Laulaa lauluja aikuisen kanssa. Osannut jo pitkään numerot ja kirjaimet, vähän aikaa sitten oppi värit. Osaa ulkoa monia lastenkirjoja, "lukee" niitä sitten itsekseen ääneen. Tuntee automerkit ja liikennemerkit.

Piirtää, muovailee, tekee pieniä palapelejä. Käyttää aikuisen kanssa saksia, tykkää askarrella. Paitaa ei osaa ottaa pois, muuten riisuu itse, ei osaa pukea. Kiipeilee, ei ole vielä ajanut pyörällä. Syö itse, käy omatoimisesti potalla (vetää housut alas ja ylös). Leikkii mielellään kauppaleikkejä, keittiövälineillä kokkausta ja pelaa tabletilla helppoja lastenpelejä. Tykkää lukemisesta.

Haasteita uhmassa ja raivoamisessa, sääntöjen noudattamisessa, kapinoi ja vedättää aikuisia, yrittää neuvotella ja vängätä lähes joka asiasta. Ryhmästä lähtee helposti omiin homminsa ja omille teilleen puuhailemaan omia juttuja.
 

Yhteistyössä