Mitä ihmettä tämä voi olla lapsen käsivarressa?? *KUVA*

  • Viestiketjun aloittaja no äiti
  • Ensimmäinen viesti
no äiti
Kattokaapas noita kuvia ja arvuutelkaa tai tietäkää mitä nuo läiskät on lapsen käsivarressa?

Eli toi eka tuli n. 5pv sitten, huomasin iltapesun yhteydessä. Oli ärhäkkä ja punainen ja iho ikään kuin lähtenyt pois päältä, eli pelkkä orvaskesi näkyi tms. Laitoin siihen sitten sibicorttia ja laastarin päälle. Seuraavana päivänä tarkistin läiskän ja oli kuivannu ja vähä rauhallisemman värinen. Huomasin silloin jo tuon ylimmän läiskän, oli silloin vielä tosi pieni. Laitoin vielä uuden sibicort käsittelyn ja laastarit ja sitten oli 2 tai 3 yötä ilman mitään, jotta sai tuulettua. Nyt huomasin, että TAAS ilmestynyt uusi läiskä (alin ja pienin) sekä tuo ylinkin on taas kostean oloinen. Lapsi ei valita, että niihin sattuisi tai mitään. Nyt on taas sibicortit läiskissä ja laastarit päällä.


Pitääkö noita lähtä näyttämään jo lääkärille vai mitä ihmeitä nuo ovat? Ite epäilisin märkärupea, mutta... on aika isoja läiskiä märkäruveksi..


Kuvat:



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us
 
"a p"
Ok, en oo tiennykkään tuota että ei saa laittaa kortisonia. Mutta hyvä tietää. Meillä ei tietystikään basibactia oo just nyt :/

Pitää varmaan varailla sitte huomenna aikaa lääkärille.. Tartteeko jotain päiväkotieristystä tms? Saako suun kautta otettavan antibiootin vai mitä?
 
"a p"
Ok. Osaisko joku sitte sanoa, että kuinka monta päivää menee, että ruvet irtoaa? Kun tuossa sairaslapsessa oli, että niin kauaa ei saa mennä tarhaan, kun vasta sitten, kun rupia ei tuu enää lisää ja ruvet on irronnu vanhoista.. Vuorokausia, viikko?
 
"Mä"
[QUOTE="a p";24754397]Ok. Osaisko joku sitte sanoa, että kuinka monta päivää menee, että ruvet irtoaa? Kun tuossa sairaslapsessa oli, että niin kauaa ei saa mennä tarhaan, kun vasta sitten, kun rupia ei tuu enää lisää ja ruvet on irronnu vanhoista.. Vuorokausia, viikko?[/QUOTE]

lääkäri laittoi 3 päivää sairaslomaa,sit sai mennä hoitoon,vaikkei ruvet täysin olleetkaan parantuneet.
 
"Lissu"
En usko märkäruveksi. Märkärupi tulee yleensä suun ympärille, voi kyllä levitä jo olemassa oleviin ihonirhaumiin yms. käsissä mutta että tuollaisia läikkiä itsestään ilmenee, en usko.
 
"a p"
[QUOTE="niin";24754792]ei näytä mustakaan märkäruvelta, vaan ennemminkin joltain palovammalta tms. Kävisin lääkärissä.[/QUOTE]

Ei voi olla palovamma kun on tullut päivien viiveillä nuo läikät. Siis eka oli yks, ja päivän päästä toinen.

Mikä on kolikkoihottuma?
 

Yhteistyössä