Mitä kaupan kassat näkee kun maksaa kortilla?

  • Viestiketjun aloittaja Debit
  • Ensimmäinen viesti
hoijatihoijaa
No varmaan sen, onko naimisissa vai naimaton, sairastaako HIV;tä ja onko raskaana tai mahdollisesti tulossa raskaaksi.. Kaupan kassoilla on nääs kristallipallot, josta ne katsoo kaikki tiedot maksajasta.. Ei siis yhtään mitään, paitsi sen, onko debit vai credit-suoritus siitä kortilta menossa..
 
gooip
Jos maksaa sirukortinlukijalla, niin näkee vain että meneekö maksu läpi vai ei, ja jonkun syyn miksi ei läpi
mennyt, josta ei voi 100% varmuudella päätellä mitään.

Mutta muista että kassa voi ihan koska vain pyytää nähdä sen sun kortin, millä nimellä se on jne. jos haluat sillä maksaa. Jos et suostu näyttämään, niin kassan ei tarvitse antaa sun maksaa sillä.
 
"piu"
Kortissa olevat tiedot. Jos maksu ei jostain syystä mene läpi, antaa kassajärjestelmä virhekoodin. Koodit tarkoittavat eri asioita mm. Ei katevarausta jne. Joskus kohdalleni sattunut koodi, joka tarkoittaa, että kortti on poistettava asiakkaalta, pankin pyynnöstä. Koskaan ei ole sattunut koodia, että kortti pois ja soita poliisit, jolloin kortti siis varastettu.
 
ei juuri mitään
Ei näy mitään jos sirupäätteellä maksaa, ei näy ees valitseeko asiakas pankin vai luoton. Ja järjestelmä ei tarkista kortin saldoa ellei oo pahasti vedetty miinukselle lähiaikana/kortti sulkulistalla tai visa electron. Kuittiin tulostuu esim. debit/veloitus ja summa sekä osa kortin numerosta (kokonaan ei saa enää laittaa kuittiin-turvariski). Edes pankin nimeä ei ainakaan K-Marketin ja Prisman kuiteista näkynyt, mitä katoin.
 

Yhteistyössä