Moussetäytteet..
Marjamousse
- 200 g marjoja
- 2 liivatelehtiä
- reipas 1/2 dl tomusokeria
- 2 dl vispikermaa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Jos käytät pakastemarjoja niin laita ne sulamaan mikroon. Paseeraa (paina siivilän läpi) marjat. Mausta marjamelba tomusokerilla.
Vaahdota vispikerma kovaksi vaahdoksi.
Kumenna kattilassa tilkka vettä ja sulata kuivaksi puristellut liivatelehdet veteen. Lisää neste ohuena norona marjamelbaan. Lisää kermavaahto marjamelbaan varovasti käännellen.
Jos käytät kakussa pelkästään marjamoussea niin tuplaa annos!
Vinkki! Voit siis varioida tätä moussea erilaisilla marjoilla; mansikoilla, vadelmilla, lakoilla jne.!
Valkosuklaamousse
- 200 g valkosuklaata
- 2 liivatelehteä
- 1,5 dl vispikermaa
- 1 rkl sokeria
-1 kananmunankeltuainen
- 2 dl vispikermaa
Rouhi valkosuklaa veitsellä pieniksi paloiksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma.
Lisää kattilaan kerma, sokeri ja kananmunankeltuainen. Keitä seosta pohjaa myöten sekoittaen, kunnes sakenee. Älä kuitenkaan kiehuta liian pitkään!
Sulata liivatelehdet seokseen ja lisää myös valkosuklaarouhe pienissä erissä sekoittaen.
Anna seoksen jäähtyä noin kädenlämpöiseksi. Sekoita kermavaahto seokseen varovasti käännellen.