No mä just otin uunista...
Meillä erittäin paljon käytetty ruoka-aine on possun ulkofilee. Meillä 4v, joka ainakin tykkää, paitsi jos on liikaa pippuria.
1.Pintaan suolaa ja pippuria, possu uunipussiin ja pellille. (Lihan voi myös ruskistaa pinnasta ensin paistinpannulla, mutta itse en koskaan viitsi.) Ensin 15min 200 astetta ja sitten laskee lämmön 175 asteeseen. Kokonaisaika uunissa vähintään puolitoista tuntia. Iso ehkä enemmänkin. Aika riippuu myös tykkääkö mehevästä vai kuivasta. Sitten possu pois pussista ja käärii folioon vetäytymään. Kuumana hankala leikata, mutta jäähtyneenä vaan siivuja päästä.
2.Leikkaat pihveiksi ja paistat pannulla. Päälle vähän suolaa ja pippuria tai mistä tykkää. Ei liian kuumalla lämmöllä, mutta kaunis paistopinta kuitenkin. Tulee melko nopeasti kypsäksi. (Jos ei pelkää natriumglutamaattia, niin pelkkä Aromat-aromisuola antaa hyvän maun.)
3. Leikkaat suikaleiksi ja teet kastikkeen. Tähän en osaa antaa tarkempaa ohjetta, mutta suolaa ja pippuria ja vaikka purkki kermaa tms. Eri mausteilla saa heti erimakuista. Meillä tehdään pitkälti suola-pippuri versiota.
3. Leikkaat suikaleiksi ja paistat pannulla. Laitat joukkoon purkin Uncle Ben's itämaista kastiketta. Monet tekee tän kanasta, mutta on possusta myös hyvää. Jos tykkää, eikä vierasta eineksiä.
4. Suikaloi ja paista pannulla. Laita sivuun ja paista kasviksia. Lisää lihat joukkoon ja sekoita ja mausta. Possuwokkia.
Ja jos on tuore liha (ei pakastettu), niin voit pakastaa osan ja tehdä vaan osasta (reilu kilo on aika iso määrä esim kastikkeeseen) tai riippuu perheen suuruudestakin. Teen itse usein niin, että leikkaan pihvejä pakastimeen ja lopun suikaloin ja teen kastikkeen. Pihvejä on helppo ottaa pakastimesta sulamaan tarpeen vaatiessa.