Mitä ruokaa porsaan ulkofileestä?

Mulla olis reilu kilon pala porsaan ulkofilettä jääkaapissa. Mutta mitä siitä tekis...palapaisti kävi mielessä, mutta sitten ajattelin kysyä täältä vinkkejä. Mitäs teette tuollaisesta, reseptiä mukaan kiitos! :) Ja pitäis kelvata myös 4-vuotiaalle nirppanokalle :D
 
Aamukahvi harmaana
mustapekkapossua :p

teet kaksi vuokaa, toinen yrttimustapekasta, jos tuo pippurinen on lapsille liian voimakasta.

googlettamalla löytyy erilaisia vaihtoehtoja reseptistä.
 
possufani
No mä just otin uunista... :)

Meillä erittäin paljon käytetty ruoka-aine on possun ulkofilee. Meillä 4v, joka ainakin tykkää, paitsi jos on liikaa pippuria.

1.Pintaan suolaa ja pippuria, possu uunipussiin ja pellille. (Lihan voi myös ruskistaa pinnasta ensin paistinpannulla, mutta itse en koskaan viitsi.) Ensin 15min 200 astetta ja sitten laskee lämmön 175 asteeseen. Kokonaisaika uunissa vähintään puolitoista tuntia. Iso ehkä enemmänkin. Aika riippuu myös tykkääkö mehevästä vai kuivasta. Sitten possu pois pussista ja käärii folioon vetäytymään. Kuumana hankala leikata, mutta jäähtyneenä vaan siivuja päästä.

2.Leikkaat pihveiksi ja paistat pannulla. Päälle vähän suolaa ja pippuria tai mistä tykkää. Ei liian kuumalla lämmöllä, mutta kaunis paistopinta kuitenkin. Tulee melko nopeasti kypsäksi. (Jos ei pelkää natriumglutamaattia, niin pelkkä Aromat-aromisuola antaa hyvän maun.)

3. Leikkaat suikaleiksi ja teet kastikkeen. Tähän en osaa antaa tarkempaa ohjetta, mutta suolaa ja pippuria ja vaikka purkki kermaa tms. Eri mausteilla saa heti erimakuista. Meillä tehdään pitkälti suola-pippuri versiota.

3. Leikkaat suikaleiksi ja paistat pannulla. Laitat joukkoon purkin Uncle Ben's itämaista kastiketta. Monet tekee tän kanasta, mutta on possusta myös hyvää. Jos tykkää, eikä vierasta eineksiä. :)

4. Suikaloi ja paista pannulla. Laita sivuun ja paista kasviksia. Lisää lihat joukkoon ja sekoita ja mausta. Possuwokkia.

Ja jos on tuore liha (ei pakastettu), niin voit pakastaa osan ja tehdä vaan osasta (reilu kilo on aika iso määrä esim kastikkeeseen) tai riippuu perheen suuruudestakin. Teen itse usein niin, että leikkaan pihvejä pakastimeen ja lopun suikaloin ja teen kastikkeen. Pihvejä on helppo ottaa pakastimesta sulamaan tarpeen vaatiessa.
 
"yx vaan"
Avaa se file varovasti levyksi ja täytä. Rullaa takaisin kasaan, sido ja paista pinnat kiinni ja sit uuniin.
Ite laittaisin täytteeseen sieniä ja yrttejä...

Tai tässä toinen täytevaihtoehto ja tarkempi resepti

http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/taytetty-porsaan-ulkofilee/011836
 
"..."
No varmaan tänään olisin sillä tuulella, että paistaisin parsakaalin, vihreän paprikan ja sokeriherneiden kanssa, lisäisin kookosmaidon ja vähän kalakastiketta ja currytahnaa. Saattaa toki pieneltä nirppanokalta jäädä. Lisukkeeksi riisiä. ;)
No jos hälle säästää osan, josta tekee pikkuisen lehtipihvin riisin kera.
 
"..."
Meni vähän lauseet väärään järjestykseen, mutta ymmärsitte ehkä. :)

[QUOTE="...";28175100]No varmaan tänään olisin sillä tuulella, että paistaisin parsakaalin, vihreän paprikan ja sokeriherneiden kanssa, lisäisin kookosmaidon ja vähän kalakastiketta ja currytahnaa. Saattaa toki pieneltä nirppanokalta jäädä. Lisukkeeksi riisiä. ;)
No jos hälle säästää osan, josta tekee pikkuisen lehtipihvin riisin kera.[/QUOTE]
 
"Vieras."
Leikkaa 1/2cm viipaleiksi. Pintamausta.
Paista pannulla hetki.
Lado uunivuokaa . Kaada maustettu kerma tai vastaava päälle ja anna hautua kypsäksi.
Lopuksi voi lisätä aitoa kermaa.
 

Yhteistyössä