mitä taaperolle puuron sijasta yöksi?

  • Viestiketjun aloittaja kultakutri
  • Ensimmäinen viesti
kultakutri
Luovutettava se on; 1v2kk ei ole puuroihmisiä. Koitettu on purkit ja hiutaleet, ainoa mikä menee hyvällä halulla on "ihan oikee" riisipuuro, joka ilta en jaksaisi alkaa sitä keittelemään. Millä saisi masun täyteen yötä vasten-- riittäisikö jogurtti+ leipä tms? Millä teidän taaperot nukkuu yön?
 
Meillä tyttö 3v ja syö iltapalaksi aina hedelmiä, kurkkua ym. Lisäksi jos jaksaa niin maustamatonta jugurttia, hapankkorppua tai näkkäriä. Niin ja maitoaa tietty juomaksi.
 
Kyllä meillä annetaan joskus juuri tuollaista jugurtti+leipä jutskaa. Oletko kokeillut manna- tai vispipuuroa, ne kyllä maistuu täälläkin ;). Silloin tällöin saatetaan lämmittää ylijäänyttä päivällistäkin.
 
myy
minusta noi on ihan hyviä iltapaloja joita ehdotat. Ei meilläkään puuro mennyt pojalle, nyt vasta 5v on "löytänyt" sen ja syö mielellään kaurapuuroa jonka itse maustaa kanelilla ja sokerilla;)
Jossain vaiheessa hän söi lihapulliakin iltapalaksi ja pinaattilettuja jne.. kannattaa antaa sitä mitä lapsi syö ja huolehtia kuidun saannista muutoin kuin väkipakolla.
 
Rohmu
Tuota riisipuuroa saa muuten valmiina kaupan hyllystä (Lieksan Laatuherkut valmistaa). Meillä myös ainoa, joka kelpaa ja joskus olen sitä ostanut. On todella hyvän makuista. Sit vaikka kiisseliä kaverikis...
 
vierailija
Alkuperäinen kirjoittaja sef:
Mikset tee riisipuuroa kerralla isompaa satsia? Kyllä se jääkaapissa säilyy.
Keitetty, pitkään säilytetty riisi on aika yleinen ruokamyrkytyksen lähde, sama pätee varmasti myös riisipuuroon. En lähtisi syömään eilistä riisipuuroa (enkä koskaan kebapaikoissa syö riisiä ).
 
Jenis
Meilläkään ei oo menny iltapuuro enää pitkään aikaan, aamupuuro onneksi vielä maistuu. Iltapalaksi on sitten mitä milloinkin, sen mukaan kuinka iso päivällinen on syöty ja mihin aikaan. Leipää, muroja, jugurttia, marjoja, hedelmiä, pannaria, lämpimiä voileipiä, mitä nyt sattuu kaapissa olemaan. Lapsi on nyt 2,5-vuotias ja on alkanut itse ehdottaa mitä ottais - järjen rajoissa ehdotuksia myös kuunnellaan :)
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja vierailija:
Alkuperäinen kirjoittaja sef:
Mikset tee riisipuuroa kerralla isompaa satsia? Kyllä se jääkaapissa säilyy.
Keitetty, pitkään säilytetty riisi on aika yleinen ruokamyrkytyksen lähde, sama pätee varmasti myös riisipuuroon. En lähtisi syömään eilistä riisipuuroa (enkä koskaan kebapaikoissa syö riisiä ).
ööh, ruoka kuin ruoka säilyy kyllä vuorokauden jääkaapissa. Ja riisipuuro mitä mainioimmin. Jäähdytys vaan tarpeeksi nopeasti, ettei se lämmin puuro loju ensin tuntikaupalla huoneenlämmössä. Kebab-paikoista sitä tietty ei tiedä, missä ne riisit on säilytetty, miten ja kuinka pitkään...
 
Meidän 2-vuotias tykkää tosi paljon "palleroista" maidon (tai herkkuna myös kaakaojauheen) kera - toisaalta näitä voi syödä hyvin myös kuiviltaan pikkuisin sormin. Kyse on siis TalkMURUista (http://www.taivalkoskenmylly.fi/fi/talkmuru-kevyen-olon-salaisuus), talkkunasta valmistetuista muroista. Noi on oikeasti niin terveellisiä ja täyttäviä, että niistä ei paljon tarvi syödä ollakseen oikasti tosi, tosi täynnä. Ja no, perinteinen talkkunajauho on musta myös hirvittävän hyvää, ehkä sitä vois kokeilla teillä myös?
 
vierailija
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja vierailija:
Alkuperäinen kirjoittaja sef:
Mikset tee riisipuuroa kerralla isompaa satsia? Kyllä se jääkaapissa säilyy.
Keitetty, pitkään säilytetty riisi on aika yleinen ruokamyrkytyksen lähde, sama pätee varmasti myös riisipuuroon. En lähtisi syömään eilistä riisipuuroa (enkä koskaan kebapaikoissa syö riisiä ).
ööh, ruoka kuin ruoka säilyy kyllä vuorokauden jääkaapissa. Ja riisipuuro mitä mainioimmin. Jäähdytys vaan tarpeeksi nopeasti, ettei se lämmin puuro loju ensin tuntikaupalla huoneenlämmössä. Kebab-paikoista sitä tietty ei tiedä, missä ne riisit on säilytetty, miten ja kuinka pitkään...
Uskokoon ken haluaa. Jos käy huono säkä, siellä riisin joukossa ruokamyrkytyksiä aiheuttavat mikrobit elävät kyllä iloisesti. Riisipuuron riittävän nopea jäähdyttäminen on myös aika hankalaa.

Lisäksi voi miettiä sitä kuinka ravitsevaa ruokaa riisipuuro on (tai siis ei ole), ei sitä todellakaan kannata joka päivä tarjota. Mieluummin vaikka jotain täysjyvämuroja (esim. Weetabix, TalkMurut, Quakerin kaura- tai ruismuroja jne.)
 
dfdf
Alkuperäinen kirjoittaja vierailija:
Alkuperäinen kirjoittaja sef:
Mikset tee riisipuuroa kerralla isompaa satsia? Kyllä se jääkaapissa säilyy.
Keitetty, pitkään säilytetty riisi on aika yleinen ruokamyrkytyksen lähde, sama pätee varmasti myös riisipuuroon. En lähtisi syömään eilistä riisipuuroa (enkä koskaan kebapaikoissa syö riisiä ).
Ei ole koskaan tullut ruokamyrkytystä, vaikka riisipuuroa syödään vielä kahtena seuraavanakin iltana.

Riittää siis, että keität puuro vain joka kolmas ilta, jos et halua riisihiutaleita käyttää (mikrossa).
 

Yhteistyössä