mitä tarkoittaa myydään koira jalostus oikeudella?

  • Viestiketjun aloittaja `tyhmä.
  • Ensimmäinen viesti
`tyhmä.
ja kannattaisko ottaa 3vuotiasta urosta sijoitukseen perheeseen missä on 4v 3v ja 1v lapset? saatais sijoitukseen englannin bulldog:)tai sitten 1,7v narttu....onko siistä hirveesti tavallaan riesaa jos otaa sijoituskoiran ?
 
napoleon
no sehän on sitte sama otaa se sijoitukseen mitä ostaa kokonaan sillä jalostusoikeudella.. kun kuitenkin melkein helpommalla pääsee sitte tosta jos sijoitukseen ottaa:::
 
Sijoituskoira voi olla tosi hyvä keino saada hyvä rotukoira hiukan edullisemmin. Mutta jos kemiat ei toimi kasvattajan kanssa, hommasta voi tulla vain murhetta ja surua. Lähipiirissäni on tyytyväisiä sijoituskoiran omistajia, mutta aina välillä kuule tarinoita huonoista kokemuksista.

Kannattaa kunnolla selvittää ja tehdä kunnolliset sopimukset mitä teiltä edyllytetään ja miten kasvattaja koiraa tulee käyttämään. Tehdäänkö astutukset teillä vai ottaako kasvattaja koiran tyttölomalle luokseen.
 
"vieras"
Myydään? Jos koira myydään, niin sekä omistus- että jalostusoikeus siirtyvät omistajalle. Jos se annetaan sijoitukseen, niin siitä ei sitten oteta erillistä maksua.
Joku vakuusmaksu voi olla, mutta se on sellainen minkä kasvattaja sitoutuu antamaan takaisin siinä vaiheessa, kun koiraa on käytetty jalostukseen ne kerrat kun on sovittu.
Jos otat sijoituskoiran, niin kannattaa sitten tehdä sellainen paperi missä on kaikesta mahdollisesta ihan mustaa valkoisella.
Kenellä on omistusoikeus. Kuka maksaa näyttelymaksut. Yleensä kasvattaja vaatii että joku tietty määrä käytetään näyttelyissä, esim. 4 kertaa, voit vaatia että jos hän vaatii niin hän myös sitten maksaa ne kerrat. Kuka kuskaa koiran niihin vaadittuihin näyttelyihin. Jne.
Kuka maksaa koiralle tehtävät testit ja tutkimukset, mikäli se kuuluu PEVISA-rotuihin, ja muut eläinlääkärikulut?
Mitä tehdä, jos koira osoittautuukin perinnöllisesti sairaaksi, eikä sitä voikaan käyttää jalostukseen?
Jos on nartusta kysymys, kenen luona se on raskausaikana, kenen luona synnyttää? Usein kasvattaja haluaa nartun luokseen synnyttämään ja palauttaa vasta kun pennut ovat vieroitusiässä, haluaisitko sitä ja olisiko se sun mielestä koiralle hyväksi?
Näistä asioista voi koitua todellisia hankaluuksia, jos kaikkea mahdollista ei ole mietitty etukäteen.
Sanon suoraan että en ottaisi sijoituskoiraa, paitsi ehkä todella hyvältä ystävältä johon voisin luottaa, muuten ostaisin koiran omaksi.
 
"tyhmä"
mutta siinä ilmotuksessa lukee että myydään koira jalostusoikeudella. tai koiran myyjä jättäis 5 astutusta ja sen jälkeen se olisi meidän oma... mitä se meinaa?joo oon tyhmä..
 
No jos rautalangasta väännetään, niin se myy koiran teille (täyteen markkinahintaan?) eli ottaa rahat siitä ja ottaa vielä rahat sitten siitäkin että antaa sitä jalostuskäyttöön eteenpäin (oletan että kyseessä on uros..).

*muoks* käytännössä tarkoittaa pahimmillaan sitä että koira on joka kerta poissa n. viikon kun kasvattaja haluaa sitä jalostukseen käyttää.
 
Viimeksi muokattu:
"hmm"
Kuulostaa vähän oudolta, sijoituskoiraa ei ole mutta koiria kyllä. Miksi noin vanha narttu sijoitetaan, onko kenties edellisessä kodissa tullut ongelmia ja onko koira tottunut lapsiin? Kannattaa ehdottomasti kysyä ja jos mahdollista, keskustella niiden kanssa joilla koira on ollut. Jos taas uros, no mun mielestä astutuskäytössä olevat urokset on 'kovempia' kuin koirat jotka ei astu. Ja sillä voi olla tästäjohtuen melkoinen narttuvietti. Myös juuri nuo kulu-asiat pitää sopia paperilla, kuka maksaa matkat näyttelyt, terveystarkastukset ym, jos tässäkin yrittää ottaa kovaa hintaa sijoitettavasta, todnäk. yrittää hoidattaa myös maksut teillä ja kerätä itse astutus/pentuvoitot. Tunnetko henkilön vai onko tämä vaan joku ilmoitus jonka olet jostain löytänyt? Mistä?
 
"vieras"
Mitä järkeä tossa on? Onko myyntihinta halvempi kuin vastaavalla rotukoiralla olisi ilman sitä jalostusoikeutta? Pysyvä jalostusoikeus siis?
Mä en suostuisi tohon. Luultavasti se tarkoittaisi sitä, että te pitäisitte koiraa, ruokkisitte ja maksaisitte kaikki kulut, hän määräisi koska teille tulee astutettavia narttuja tai mihin teidän pitää kuskata uros astumaan niitä. Tai jos kieltäytyisitte, niin hän hakisi sen teiltä ja veisi mihin tykkää.
Nartun kanssa vielä pahempi sopimus. Pysyvä sijoitussopimus, mistä sä vielä maksatkin koiran hinnan.
Älä tohon nyt ainakaan suostu!
 

Yhteistyössä