Nam, mitä ihanaa voisikaan tehdä omenoista! Omenapiirakkaa tuoreeltaan, muro- tai pullapohjaan. Päälle kahvit.
En ole kyllä koskaan saanut omenapiirakkaa onnistumaan, jos pelkkää omenaa täytteenä, tulee kauheen kuivaa, joten laitan siihen rahkaa tai munaa täytteeksi. Reseptit odottaa kokeilua...
Säilöisin talven varalle soseena hillosokeriin, kanelilla (tanko tai ihan jauhe) terästettynä: tämä hillo maistuu lettujen kanssa, hillopullan tai pullapiirakan päällisenä, puuron tai jäätelön lisäkkeenä, korvapuustien täytteenä... Vaihtoehtoja piisaa! Hillosokeriin tehtynä säilyvyys hyvä, täytyy vaan olla viileää säilytystilaa.
Tulisi varmaan hyvää mehuakin, tuoreena heti nautittavaksi tai mehumaijalla.
Jos vielä jää, loput kaverille!