Mitä teidän alakouluikäiset (7v-12v) tekevät kavereiden kanssa vapaa-ajalla?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Poika 10v. Leikkivät legoilla, jotain mielikuvitusleikkiä joskus, pelaa pleikkarilla tai wii:llä, luistelee, soittavat (poika rumpuja, kaveri kitaraa), keksivät omia biisejä, piirtelevät...
 
"vieras"
Pojat 12v, 9v ja 7v. Aika paljon pelaavat pleikkarilla ja tietokoneella. Myöskin ulkoilevat eli lumitöitä tekevät kavereiden kanssa tai jotain seikkailuleikkeja lumikasoissa, käyvät liikuntahallilla 1-2 kertaa viikossa pelaamassa sählyä. Noin kerran kuussa kustakaan kaveriporukan kanssa hampurilaiselle. Vanhin käy sillon tällöin nuorisotiloilla. Siellä pelaavat biljardia tai ova pleikkarilla ym.
 
"vieras"
Tyttö 11v 11kk 3 vko tallilla ratsastaa, hoitaa hevosia, taluttaa tai hengaa muuten vaan kavereiden kanssa, joskus käy laskettelemassa tai kesällä futista pelaamassa....ei harrasta kartsalla pyörimistä
 
Pojat 10v. ja 12v. Ovat paljon pihalla, kesällä uivat ja pelaavat jalkapalloa, talvella ovat mm.lumisotaa. Sisällä leikkivät Legoilla, pelaavat lautapelejä tai pelaavat wiillä tai pleikkarilla.
 
Tyttö 11v: Osan kavereista kanssa leikki petseillä tai puuhaavat keräilynukkejensa parissa, askartelua, kuuntelevat musiikkia, Youtubesta videoita ja käyvät Gosussa/MSP:ssä, kesällä trampalla pomppivat ja oleilevat metsikössä tossa lähellä, lautapelejä joskus, talvella mäenlaskua vielä joskus, uimassa käyvät välillä ja aiemmin usein luistelemassa, mutta tänä talvena se on ollut vähemmällä, joidenkin kanssa ovat harjoitelleet meikkailuakin.

Poika 7v: Legoilla ja angry birdseillä leikkimistä, pleikalla pelaamista, ulkona kesällä trampalla tai futista, talvella lumirakennelmia (lähinnä linnoja) ja mäenlaskua joskus. Joidenkin kanssa piirteleekin. Ym. Uimassa en ole vielä noin pienelle kaveria ottanut mukaan, kun en tiedä kenenkin uimataitoa ja vahtiminen olis melkoista.
 
"saabas"
Meidän 10-vuotias poika pelaa lätkää, futista, sählyä, käyvät uimassa yms. Sisällä pelataan tietokoneella tai pleikkaa. Koulu, harrastukset ja turnausreissut vievät kyllä paljon vapaa-ajasta.
Tytär on myös viettänyt tuon ikäisenä paljon aikaa urheilun parissa.
 
"vieras"
Poika 8v: Star wars leikit, Legot, lautapelit, WII, ulkoleikit (piilosta, viereisessä metsässä kaikkea maan ja taivaan välillä esim.Harry Potter, miinarileikki (kaiveleevat kuoppia..) seikkailuleikit.. Isoilla polkuautoilla ajo, rulliksilla luistelu,trampoliini.. Harrastuksena uinti.
Tyttö vajaa 7v: Askartelu, Barbie leikit,Polly Pocket, kotisleikit, Ulkona yleensä piirtävät katuliiduilla talot jakotista tai jotain tanssikuvioita ja sit tansiivat tossa tiellä. Heppaleikit, rulliksilla luistelu..Harrastuksena uinti ja taitoluistelu.
 

Yhteistyössä