Mitäs mieltä? Kouluasiaa

Täähän ei koske meitä tällä kertaa, mutta..

Eli jos koulu on järjestämässä jotain menoja, retkiä ym, niin onko teidän mielestä koulu velvollinen järjestämään paikkaan kuljetuksen/ tai matkan kohteeseen niin että se on turvallinen pienelle koululaiselle? ( esim. yhdessä kävely koululta )?

Tuli eilen lappua et pe olis adventtihartaus kirkossa jonne jokainen tulee itse ( kyydillä tai kävellen ). Meillä tyttö ei osallistu, koska on ort ja niillä on tänään oma kirkkokäynti ja normaalisti uskontoa kun muut menevät kirkkoon.

Mutta mietin kun muutama tytön koulukaveri asuu parikin km ihan toisessa suunnassa ja kävelymatkaa tulee sellaset 4-5km. Musta toi on aika pitkä matka pienen ekaluokkalaisen kävellä ja varsinki kun kirkko on keskellä keskustaa. Takaisin tulevat yhdessä.


Alkusyksystä oli joku koko koulun luontoretki jonnekka oli kans kuljetukset omasta takaa ( ja sinne ei mene edes kunnon tietä ) No saatiin kaikille kuljetukset joista mä olin yks kuski.

Mitä mieltä koulun reissuista joissa matkaa kohteeseen ei ole turvattu mitenkään tai että kuljetuksia ns. "sysätään" vanhemmille?
 
kyllä koulu on velvollinen järjestämään turvallisen kuljetuksen kyseiseen paikkaan, johon ollaan menossa, joko niin, että kaikki kokoontuu koululle ja sieltä mennään yhdessä kävelen, linkalla tai taksilla. tai että linkka tai taksi kerää oppilaat kotoa. ei noin kuin ap:n tapauksessa toimitaan
 
onkohan teidän tytön koulun opettajat laiskoja :whistle: pääsee helpomalla tulemalla yksin paikan päälle suoraan kotoa..kannattaa laittaa vaikka viestiä opettajille,että ette ole tyytyväisiä tilanteeseen
 
onkohan teidän tytön koulun opettajat laiskoja :whistle: pääsee helpomalla tulemalla yksin paikan päälle suoraan kotoa..kannattaa laittaa vaikka viestiä opettajille,että ette ole tyytyväisiä tilanteeseen
no muista en tiedä, mutta tää tytön opettaja on sairastanut 2/3 kuluneesta kouluvuodesta joten en ole oikein päässyt selvyyteen millanen opettaja on. Vaikuttaa ihan mukavalta ja tyttö sanoo et on aika tiukka, mikä on hyvä.
 
Jos koulu suunnittelee jotain retkeä tai jotain muuta vastaavaa, niin kyllä koulun velvollisuus on myös koululaiset sinne viedä.

Myös täällä ovat koululaiset kokoontuneet ensin koululle ja sieltä sitten on ollut kyyditykset eteenpäin.

Ei ole vanhempien velvollisuus huolehtia lapset koulun järjestämälle retkelle. Varsinkaan, jos tämä retki on suunniteltu ilman vanhempien kuulemista asiasta.

Jos koululla ei ole varaa hankkia kyydityksiä, niin ei silloin myöskään järjestetä mitään ilman, että kysytään vanhempien mielipidettä sekä resursseja lapsen/lapsien kuljettamiseen.
 
  • Tykkää
Reactions: Wolt
[QUOTE="mä";25084759]Ilmeisesti moni retki jäisi tekemättä jos vanhemmat eivät pysty yhteityöhön sen vertaa että hoitavat osan kuljetuksista :([/QUOTE]

Kyllä mä oon hoitanu ja hoidan tästä eteenpäin jos pystyn (koska teen vuorotyötä ja jos menot osuu iltavuoropäivälle ) Jos menisin joka aamu klo 8 tai aikasemmin en pystyis osallistumaan kuskaamiseen. Näin on varmasti joillakin. Siksi on musta väärin et "odotetaan" lapsen tulevan yksin määränpäähän X joka ei välttämättä ole edes lähellä tai kovan liikenteen keskellä kuten nyt toi kirkko.
 
  • Tykkää
Reactions: Lada Lokasuoja
Mitäs yhteistyötä se koulun puolelta on, jos he päättävät retkien ajankohdat, kohteet yms. ja sitten oletetaan automaattisesti, että vanhemmat kuskaavat lapsia sinne? Eikös silloin voisi yhdessä vanhempien kanssa suunnitella nämäkin asiat, koska vanhemmat ovat olennainen osa koko suunnitelmaa?
 
Mitäs yhteistyötä se koulun puolelta on, jos he päättävät retkien ajankohdat, kohteet yms. ja sitten oletetaan automaattisesti, että vanhemmat kuskaavat lapsia sinne? Eikös silloin voisi yhdessä vanhempien kanssa suunnitella nämäkin asiat, koska vanhemmat ovat olennainen osa koko suunnitelmaa?
niinpä. Tytön tänpäivänen oma kirkkoreissu on onneks järkätty niin et sinne on kuljetus ( liekö uskonnonopettajan omalla autolla tai joku on kustantanu niiden bussin.) No eipä niit oppilaitakaan oo ku muutama
 
[QUOTE="vieras";25084840]Koulun tulisi järjestää retkien yms. kuljetukset. Lisäksi niistä ei lain mukaan saisi periä vanhemmilta maksuja, mutta niinpä vain peritään...[/QUOTE]

samapa se on luistimien ja suksien kanssa.. joulupukin konttiin tulee nyt sukset joilla sit hiihdetään tasan se mitä koulus jollei ihmettä tapahdu ja tyttö intoutuu hiihtämään. Just myin naapurille pieneks jääneet sukset joilla hiihdettiin tasan se mitä eskarissa. Muutaman kerran koitettiin kotona mut sukset lens aika pian.. enkä saanu enää hiihtämään vaikka kuinka yritin.

luistimet on mutta ne onki kovas käytös talvella.
 
Kuulostaa kyllä perin kummalliselta järjestelyltä... Täällä maalla kun koululaiset on kuljetuksen piirissä, on opettajatkin hyvin tietoisia matkarajoista. Lakiin perustuva on se, että yli 5 km matkalle järjestetään kuljetus. Monissa kunnissa on 1-2 luokkalaisille sovittu tuo 3 km raja. Opettaja ei voi vaatia ketää kävelemään yli 5 km kotoa suoraan tai jos kunnassa on sovittu tuo 3 niin sitten se. Pelkästään jo näiden vuoksi pitäisi kokoontua koululle. Toisekseen ihan vakuutusturvan vuoksi sinne koullle kokoonnutaan ensin.

Meillä vanhemmat kuljettaa paljon eri juttuihin lapsia, mutta kyllä näissä on lähtö ja paluu aina koullle. Koululta käsin organisoidaan koko juttu. Ainoastaan kevätkirkkoon (kun kesäloma alkaa) meno hoidetaan ominpäin, eivät ole järjestäneet enää kuljetuksia, kun kukan ei niitä koskaan ole käyttänyt. Silloinkijn pyydetään ottamaan kouluun yhteyttä jos matkan suhteen vaikeuksia.

Minusta tuo on kyllä ihan selvää tehtävien laiminlyöntiä!
 

Yhteistyössä