Miten 2v.päiväunille ilman tuttia, vinkkejä!!!!!

Meillä 2v1kk tyttö jolta 2vuotiaana jätettiin tutti pois. Sen jälkeen ei ole suostunut päikkäreille vaikka selvästi niitä tarvitsisi.

Äsken annoin ihan vastasyntyneen, sellasen nysätutin tytölle ja sanoin et voi viedä nallensa nukkumaan ja tyttö voi antaa nallelle tämän "nuken tutin". Kohta menin katsomaan ja voih! Tyttö nukkui vauvatutti suussa NIIN onnellisen näköisenä.

Ymmärrän ettei näin voi jatkua. Miten saan lapsen päiväunille ilman tuttia? Nyt vinkkejä.....
 
Jos niin onnellinen niin mikset anna nukkua nysä tutin kanssa? Tietty voi alkaa vaatimaan sitä tuttia sitten muulloinkin, mutta meillä tytöltä jäi tutti pois 2v3kk iässä, vietiin tutit pupu vauvoille... tosin jäi päikkäritkin pois silloin ja vaipat. Just oltiint uon 1-v kanssa hammashoitajalta ja kysyinkin tuosta tutti asiasta, että pitääkö jättää jo pois ja hän vastasi ettei näe mitään ongelmaa vaikka kolmevuotiaanakin vielä uni turvatuttia söisikin, kunhan se ei ole jatkuvaa tutin lussutusta, jolloin voi vaikuttaa purentaan.
 
Muakin pohdituttaa tuo tutti asia...tyttö just 2 vee syö ainoastaan päiväunilla ja yöunilla kun nukahtaa ( otan tutin aina pois kun on nukahtanut tosin aamulla aina on taas tutti löytynyt suuhun) Mietityttää kuinka haitallista tuo nyt on niille hampaille kun päivällä ei tuttia käytetä yhtään...eli vierottaako vai jatkaako vielä muutaman kuukauden...tai sit just ostaa sellasen pienen vastasyntyneen tutin... =)
 
olette sitten loppujen lopuksi saaneet tutin pois? Meilla 2v 2kk, tutti oli melkein unohdettu ennen vauvan syntymaa. No, nyt tutti on tosi kovasti mukana kuviossa, enka viela ole raaskinut taistella tutittomuuden puolesta. Onko neuvoja, vauva on nyt reilu 2kk ja isosisko tuon 2v 2kk....? :headwall:
 
Mitä turhaa pitää kiirettä sen pois ottamisen kanssa jos sitä vain käytetään yöllä tai
päikkäreillä. Meille korvalääkäri sanoi, että pahempi on peukalon imeminen kuin tutin.
Kyllä se jää pois. Meillä poika saa tutin vain yöksi tai jos on ihan sikä väsynyt.
 
Meillä jäi esikoisella tutti pois 2v6kk iässä. Leikkasin tutin imuosan ja annoin tytölle. Sen kerran itki kun tutti meni rikki. Yöunet meni moitteettomasti, päiväunia ei enää muutenkaan nukkunut.
Me käytiin nyt 3v hammaslääkärissä ja siellä sanottiin hampaat olevan hyvät, ei siis tutti ollut tehnyt mitään haittaa purentaan.


Kakkonen nyt 2v2kk ja vielä tutti unilla. Päivällä ei edes pyydä. Ajatuksissa on ollu tutin pois jättäminen, mutta taidan odottaa vielä pari kuukautta ja toivoa että vieroitus olis yhtä helppo kun isosiskolla :D

Toiset vierottaa tutista aikaisin, toiset saattaa antaa olla sen 3-4 vuotiaaksi saakka... Jokainen tekee niinkun parhaaksi näkee...
 

Yhteistyössä