Miten estää poikalapsen ympärileikkaus?

  • Viestiketjun aloittaja "Pojan äiti"
  • Ensimmäinen viesti
"Pojan äiti"
Mieheni vaatii pojallemme ympärileikkausta sekä uskonnollisiin että terveydellisiin syihin vedoten. Mikään lääketieteellinen julkaisu aiheesta tms. ei muuta hänen mieltään. Mies on muslimi, ja oman maan lääketieteelliset julkaisut taas puoltavat ympärileikkausta.

Miten voin estää ympärileikkauksen? Onko tosiaan ainoana vaihtoehtona ottaa lapsi ja kadota isältä? Isähän voi vedota viranomaisiin ja syyttää minua lapsen kidnappaamisesta. Emme pääse asiassa sopuun. En haluaisi erota miehestä, mutta tämä asia on minulle niin tärkeä että sitä ei keskustelemalla selvitetä. Miehen kanta on 100 %, ja tuttaviensa tapaan poika leikattaisiin Ruotsissa sairaalaolosuhteissa oikean lääkärin/kirurgin toimesta.
 
google esiin
Voit itse googlettaa ympärileikkauksen etuja. Ympärileikkaus on ihan yleistä USAssakin, eli ei ole mikään takapajulan tapa. Juutalaisetkin sitä tekee ja siitä on vain terveydellistä etua pojille sekä hänen tulevalle vaimolleen.

P.s. miksi ette keskustelleet asiasta heti naimisiin mentyänne ja jo sitä ennen?
 
Pin
Kauhea tilanne, itse varmaan pakenisin poikani kanssa mieluummin kuin antaisin silvottavaksi. En osaa nyt auttaa, mutta merkkaan ketjun kun kiinnostaa kuulla miten tässä tilanteessa voi toimia.
 
"Jaana"
Tuo tuskin tuli sinulle yllätyksenä, tiesit jos silloin kun lapsen tekemistä aloit harkitsemaan, että jos poika tulee niin leikataan.

Joten miksi olet nyt noin takajaloillasi tästä.
Itse en tuota tapaa hyväksy, mutta olet ottanut miehen, jonka kulttuuriin se kuuluu, joten nyt täytyy vain selvitä.

Itse sinuna en sitä antaisi tehdä, mutta kulttuurijutut ovat vaikeita. Voithan sanoa, että kun miehesi kerran on tullut suomeen asumaan ja täällä aikoo elää, niin voisi sitten elää kuten valtaosa suomalaisista ja kuten sinä elät, mutta vaikea juttu.
 
ei voi syytää
Mies ei voi syyttää sinua kidnappauksesta kun kerrot rehellisesti lastenvalvojalle sun muille ympärileikkauksen uhasta. Saat yksinhuoltajuuden tuon uhan perusteella vaivatta.
 
Huolestunut äiti ja juristi
Hei. Kamala tilanne, mutta hyvä että olet tehnyt oikean ratkaisun ja haluat estää poikasi silpomisen. Terveelle lapselle ympärileikkauksesta ei ole mitään terveydellistä hyötyä, eikä perusteta. Alle yksi prosentti suomalaisista joudutaan ympärileikkaamaan esim. liian kireän esinahan vuoksi. Toinen yleinen väite on hygienia, tämä on aivan alytöntä, saippuahan on keksitty. Oletko koskaan kuullut yhdestäkään suomalaisesta pojasta, jolla olisi ollut terveydellisiä ongelmia pesemättättömän esinahan vuoksi! Vielä älyttömämpi ja sairaampi on vïte edusta tulevalle vaimolle, perustella nyt pienen vauvan silpominen naisen mahdollisella tyydyttymisellä. Amerikassahan tämä oli aikaisemin suosittua juuri siksi, että sillä estettiin itsetyydytysta; lapsi ei pystynyt onanoimaan ilman liukuvoidetta ja aikuisenakin erektion saaminen voi olla vaikeaa. Ja lopuksi vielä muistutan, että lääketieteellinen operaatio on aina riski, tulehdusvaara, arpikudos jne. eli turhia operaatioita tulee aina välttää
 
Ettekö puhuneet asiasta ennen perheen perustamista?

Mun mieheni on turkkilainen, mutta ei muslimi. Meillä on poika, ja yhteisesti sovittiin että lasta ei ympärileikata eikä kasteta, vaan molemmista asioista hän saa itse tulevaisuudessa päättää.

Aiheesta olen mielenkiinnosta jonkin verran lukenut. Eräässä lähteessä sanottiin, että USAssa kuolee vuosittain noin 100 lasta ympärileikkauksen vuoksi. Kovan hinnan joutuu jotkut vauvat maksamaan vanhempiensa päätöksen vuoksi
:(
 
"Pojan äiti"
Toki asian tiesin. Tiesin myös miten tärkeää muslimius on miehelle, mutta kun hän tuli Suomeen, hän luopui hiljalleen monista omaan kulttuuriin liittyvistä asioista. Esim. hän tottui käymään alastomana saunassa ja juo saunaoluen. Ehkä naiivisti ajattelin, että hänen näkökulmansa laajentuisi myös tässä asiassa, kun ne muutkin hänen näkemykset ovat muuttuneet mitä kauemmin on Suomessa asunut.

Lapsi on pian sen ikäinen että leikkaus olisi tehtävä. Mies väittää että jos poikaa ei ympärileikata, tämä ei saa koskaan rukoilla ja että se on isälle synti ja taakka koko loppuelämäksi. Minä taas pelkään että teemme harmia/haittaa pojan seksuaaliselle elämälle kun tämä kasvaa aikuiseksi. Arvostan sitä että olen saanut olla fyysisesti koskematon, vapaa suomalainen nainen joka on saanut toteuttaa seksuaalisuuttaan oman toiveideni mukaan. Haluaisin taata pojalleni saman oikeuden.

Tilanne on todella vaikea.
 
Huolestunut juristi ja äiti
Entä mitä voisit tehdä? Valitettavasti Suomessa ja Ruotsissa tilanne on epätyydyttävä, koska laki ei kuulemma "yksiselitteisesti kiellä" ympärileikkausta. Mutta, ei rikoslaki kiellä erikseen nenänkään poisleikkaamista, joten mielestäni ei mitään ongelmaa ole. Sinä voit kuitenkin äitinä tehdä selväksi miehellesi, että et suostu silpomiseen missään tapauksessa. Sinuna ilmoittaisin myös asiasta ja kannastasi neuvolaan, sillä näin sinun kannastasi on kirjallinen todistus viranomaisten arkistoissa. Voit myös kysyä siellä, onko heillä mahdollisuus toimittaa asiasta tieto virka-apuna Ruotsiin. Tämän jälkeen kerrot miehellesi, että kantasi on viranomaisten tiedossa. Tällöin han ei voi ilman rangaistusta viedä poikaa Ruotsiin ja väittää, että sinä olit suostunut tai sanoa luulleensa sinun suostuneen (tällainenkin väite oli muutama vuosi sitten, kun isä oli vienyt pojan salaa Ruotsiin ympärileikattavaksi). Riippuen miehesi suhteesta omaan sukuusi, voit keskustella asiasta heidän kanssaan miehen kuullen; jos hän ei halua joutua suvun epäsuosioon, hän voi luopua ajatuksesta. Toisaalta hän voi myös katsoa ylpeytensä vaativan sitä, että naiset ei hypi silmille, mutta itse tunnet parhaiten hänen luonteensa. Viimeisenä keinona sinuna pakenisin pojan kanssa, luulen että poikasi kiittää sinua aikuisena tai sitten voi itse ympärileikkauttaa itsensä jos katsoo sen tärkeäksi.
 
  • Tykkää
Reactions: Tepadj
huonotkaupat
luuletko tämän jäävän viimeiseksi ongelmaksi? Ei kannata mennä yhteen muslimin kanssa, koska jos et hänen tavoille suostu, niin onelmia tulee. Vaikka ollaan Suomessa niin miten monen muslimin olet kuullut sopeutuvan. Elävät omissa piireissään Luultavasti miehesi ei edes arvosta sinua ja sukuasi, juuriasi, koska on noin ahdasmielinen. Huono homma. Ehkä voisit pyytää keskusteluapua esim neuvolasta?
 
Noh. Oikeasti tämä olisi pitänyt puhua ennen lapsentekohommia. Ehkä se on suostuttava, mutta vain lääkärin tekemänä, asianmukaisin välinein ja puudutuksin ja kaikkea. Tuntuisi ihan hirveältä, niin hirveältä, etten olisi muslimin kanssa ryhtynyt tekemään lapsia.
 
"pimpo"
Asiallisesti tehty ympärileikkaus on käytännössä harmiton. Kuten jo mainittiin, toimenpide on esimerkiksi USA:ssa erittäin yleinen. Lapsen elämä ei siitä millään tavalla pilalle mene.

Ainahan sitä voi sattua jotain vaikka hammasta poistaessa tai korvia rei'ittäessä. Aina on riskejä vaikka pieniäkin.

Järjetön toimenpide toki. En missään nimessä puolusta enkä suosittele. Miehellesihän tuo kuitenkin on tehty, tuskin hän sitä lapselleen haluaisi jos olisi kärsinyt.

Neuvolassa kannattaisi jutella varmastikin.
 
[QUOTE="pimpo";30129204]Asiallisesti tehty ympärileikkaus on käytännössä harmiton. Kuten jo mainittiin, toimenpide on esimerkiksi USA:ssa erittäin yleinen. Lapsen elämä ei siitä millään tavalla pilalle mene.[/QUOTE]
Toimenpide on yleinen Yhdysvalloissa siksi, että siellä on terveysasioissa korkeimmilla palleilla juutalaiset, jotka vetelevät vähän tyhmempiä jenkkejä naruista.
 
Ylempänä oli hyvä neuvo; kerro neuvolaan. Äläkä anna periksi vaan taistele lapsesi koskemattomuuden puolesta. Sano miehelle että lapsi voi sitten itse asian päättää kun kasvaa. Kieltämättä minäkin vähän kritisoin sitä ettette puhuneet asioita läpi ennen lapsentekoa, mutta peli ei ole vielä menetetty. Jos mies veisi lapsen salaa leikattavaksi, en voisi elää sen kanssa vaan ero tulisi viimeistään silloin.
 
pilpo
Toimenpide on yleinen Yhdysvalloissa siksi, että siellä on terveysasioissa korkeimmilla palleilla juutalaiset, jotka vetelevät vähän tyhmempiä jenkkejä naruista.
Tai sitten leikattu kulli nyt vain on jo tullut normiksi ja homma on opittu tekemään hyvin. Turha nahkanpalanenhan siinä vain leikataan. Komplikaatioita voi tulla niin kuin missä tahansa operaatiossa, mutta meikäläiset suhtautuu touhuun vähän turhan hysteerisesti.

En ihmettelisi että pornokuvaston myötävaikutuksella touhu vain yleistyy euroopassakin.

Itse olen harkinnut tuon viulunkielen katkaisua kun joskus nuorempana toisinaan kenkusti kiristeli. Nykyään harvemmin enää niin täysillä seisoo, joten ei viitsi enää.
 
"rrr"
Voit itse googlettaa ympärileikkauksen etuja. Ympärileikkaus on ihan yleistä USAssakin, eli ei ole mikään takapajulan tapa. Juutalaisetkin sitä tekee ja siitä on vain terveydellistä etua pojille sekä hänen tulevalle vaimolleen.

P.s. miksi ette keskustelleet asiasta heti naimisiin mentyänne ja jo sitä ennen?
Ihan nyt mielenkiinnosta haluaisin kuulla näistä terveydellisistä eduista, etenkin sille tulevalle vaimolle. :D

Anyways vastustan kyllä kyseistä toimenpidettä lapselle tehtynä. Voihan sen halutessaan tehdä sittenkin kun on teini/aikuinen.
Ap, tsemppiä. Melko kamala tilanne. Ahdistaisi.
 
"jamppa"
[QUOTE="rrr";30129306]Ihan nyt mielenkiinnosta haluaisin kuulla näistä terveydellisistä eduista, etenkin sille tulevalle vaimolle. :D

Anyways vastustan kyllä kyseistä toimenpidettä lapselle tehtynä. Voihan sen halutessaan tehdä sittenkin kun on teini/aikuinen.
Ap, tsemppiä. Melko kamala tilanne. Ahdistaisi.[/QUOTE]

Kaitpa ne vaimon terveydelliset edut ajatellaan tulevan siitä, ettei esinahan alle kerry mitään bakteereja jotka sitten tussussa aiheuttaisivat ylimääräistä surinaa.

Moderni meininkihän on kallellaan hyvään hygieniaan, joten turhaa touhua koko silpominen tänä päivänä, ellei asu pysyvästi poterossa vailla mahdollisuutta peseytymiseen.
 
Ympärileikkaus on yksinkertaisesti mutilaatiota, joka leikkaa pojalta ison määrän tuntohermoja pois(lääketieteellinen fakta), ja siksi ei voi sanoa että ympärileikkauksesta olisi jotain etuja. Tämä vastenmielinen "tapa" on vain kulttuurillis-uskonnollinen traditio (ellei siihen ole oikeaa lääketieteellistä syytä), jota ei pidä sulattaa vain siksi, että joku hihhulilahko jossain erämaassa parisen tuhatta vuotta sitten päätti (lue: vanhat ukot jotka luulivat saaneensa yksinoikeuden leikkiä jumalaa päättivät) että näin tehdään.
Jos joku haluaa itseltänsä leikeltävän jotakin pois, niin silloin tämän pitää olla täysi-ikäinen vähintään ja itse tehdä se päätös, jos kohta täysi-ikäisyys ei välttämättä takaa täysijärkisyyttä kylläkään silloinkaan.
Tiedät sisimmässäsi, mikä on oikein, joten tee kaikkesi ettei miehesi pääse poikaasi leikkelemään.
Voimia hurjan paljon!
 
uiii
Tai sitten leikattu kulli nyt vain on jo tullut normiksi ja homma on opittu tekemään hyvin. Turha nahkanpalanenhan siinä vain leikataan. Komplikaatioita voi tulla niin kuin missä tahansa operaatiossa, mutta meikäläiset suhtautuu touhuun vähän turhan hysteerisesti.

En ihmettelisi että pornokuvaston myötävaikutuksella touhu vain yleistyy euroopassakin.

Itse olen harkinnut tuon viulunkielen katkaisua kun joskus nuorempana toisinaan kenkusti kiristeli. Nykyään harvemmin enää niin täysillä seisoo, joten ei viitsi enää.
Jos se olisi "turha", sitä tuskin tässä muodossa olisi terskan päälle edes venynyt.
 

Yhteistyössä