Miten lastenruoat eroaa tavallisista elintarvikkeista?

  • Viestiketjun aloittaja "Mamma"
  • Ensimmäinen viesti
Hei Mamma,

Kiitokset kysymyksestäsi.

Lastenruoat ovat lainsäädännön mukaan alle 3-vuotiaille lapsille tarkoitettuja erityisruokavaliovalmisteita, joita koskevat tavanomaisia elintarvikkeita tiukempi lainsäädäntö ja korkeammat laatuvaatimukset mm. koostumuksen, raaka-aineiden puhtauden ja turvallisuuden sekä pakkausmerkintöjen osalta.

Lastenruoissa on huomioitu lisäksi kasvavan ja kehittyvän lapsen erityiset ravitsemukselliset tarpeet, fysiologinen kehittyminen ja motoriset valmiudet. Myös muissa elintarvikkeille olennaisissa ominaisuuksissa kuten maussa, rakenteessa, värissä ja tuoksussa huomioidaan pikkulasten tarpeet.

Tavanomaisia lapsille tarkoitettuja elintarvikkeita ei siksi voida markkinoida alle 3-vuotiaille lapsille tai myydä lastenruokahyllystä lastenruokina elleivät ne täytä lastenruokalaatuisuuden vaatimuksia.

Laajasta lastenruokien valikoimasta löytyy erilaisia vellejä, puuroja, hedelmä- ja kasvissoseita, jogurttivalmisteita, lasten aterioita ja maitojuomia lapsen aterioille. Tietoa Muksu-tuotteista Nutricia Muksu - Lastenruoka, lasten ravitsemus ja ruokavalio

Aurinkoista juhannusta toivottaen

Sinikka Saikkonen
 

Yhteistyössä