Miten maidoton lapsi joisi ummetuksen unohduksiin..?

Mitä tehdä, kun 2-v lapsi ei suostu juomaan juurikaan, ja sen vuoksi kärsii ummetuksesta.

Hän ei kestä maitoa ja siksi kalkkitabletit hankin luontaistuoteliikkeestä (-apteekin kalkki kovettaa vatsaa). Aamusin aina annan viikunaa ja luumuja. Omenaa lapsi syö jonkin verran. Mutta kun ei millään joisi paljon mitään, ei kaurajuomia, vettä ym. Äiti on huolissaan, mutta lapsi muuten voi kyllä hyvin.

Otan ehdotuksia kiitollisena vastaan :flower:
 
Anna hetken aikaa (2 vko - kuukausi) 5 ml Levolacia joka aamu, kun kakka on pehmeää ja tulee helposti, lapsi lopettaa kakan panttaamisen.

Joisiko täysmehuja tai noita hyvänmakuisia Gefilus-juomia?
 
Meillä maistuu riismaito huomattavasti paremmin kuin kauramaito. Lisäksi nykyään lapsi juo aivan omaan tahtiinsa, eli ruokailulla ei juurikaan, mutta sohvalla nokkamukista saattaa mennä riisimaitoa reilustikin. Huonekalut ovat aina tahroilla mutta ainakin lapsi juo jotain. Luumun sijasta annoin joskus itse tekemääni "luumumehua"eli vettä ja luumusosetta sekaisin.
 
unikuu108
meillä poika juo hyvin kaura,soija ja riisimaitoja..
uskallatko kokeilla noita lisänä lusikallinen kaakaojauhetta mausteena? toinen mitä poika tykkä juoda on "iltatee" eli mikä tahansa lämmin juoma(ei kofeiinia/teeiiniä) vaan marja/yrttijuomia. esim mustaherukkamehua lämpimänä/pelkkä vettä hunajalla..jne..

meillä ei syödä kalkkitabletteja vaan kaura-, soija- ja riisimaidoissa on kalsium lisänä.
 
Meillä juodaan kauramaitoa, jossa on kalkki lisättynä, silti ravitsemusterapeutti suositteli kalkkilisän käyttöä. Muistaakseni oli perusteluna se, kun muutkin maitotuotteet ovat poissa (juustot, jogurtit, ruoanlaitossa aineet ym.).

Ja joskus ummetus voi myös johtua jostakin ruoka-allergiasta tai yliherkkyydestä. Meillä on kananmuna aina laittanut lapsen vatsan kovalle.
 
Meilläkin, nyt 2 v 3 kk, tyttö joi jossain vaiheessa tosi huonosti. Nyt soijamaito menee ihan suht mukavasti ja jostain syystä myös mehut on alkanut enemmän kiinnostaa. Ennen nekään ei maistuneet. Eli jos teidän lapsi ei suostu mitään muuta juomaan, niin voihan ainakin välipalalla tai jälkiruuaksi antaa vähän mehua - jos se maistuu. Meillä juodaan monesti Mehukatti juomaa, johon on lisätty kalsiumia ja c-vitamiinia. Eikä juoma sisällä myöskään mitään E-aineita ja se on makeutettukin hedelmäsokereilla. Ei siis mielestäni ollenkaan huono mehu, siis E-aineilla kyllästetty sokerilitku, vaan suorastaan terveellinen :)
 
Auttaisiko pieni "huijaaminen" eli esim. pillimaidon tarjoaminen? Ainakin kaura- ja riisimaitoa saa pillitetroissa. Meillä onneksi kaurajuomaa menee sen verran (2-3 dl/pv)että vatsa toimii hyvin. Lisäksi juo joskus vettä ja omaa marjamehua. Saunan jälkeen saa kaupan pillimehun. Nuo keitot ovat hyvä vinkki, lapsi hörppii mielellään lientä lusikalla. Meillä myös kauramaitomukia säilytetään alhaalla jääkaapissa jolloin lapsi voi itse hakea sen juodakseen, tämä oli vetonaula jonkin aikaa. Myös kaakaota poika pyytää joskus maitoonsa. Meillä oli myös lupa juoda missä tahansa ja reissussa kulkee aina omat juomat äidin kassissa ja autossa on lupa juoda. Nyt vähän isompana hieman jo rajoitetaan ja poika ymmärtää ettei voi sotkea sohvia.
 
Öö... itse asiassa en ole ostanut vaan saatiin joskus Ruohonjuuresta kaupanpäällisiksi riisimaitoa pillitetroissa. Että en valitettavasti tiedä mistä saisi, ehkä juuri tuolta liikkeestä? Meillä käytetään kauramaitoa joten en ole kaupoissa tiiraillut riisijuomia.
 

Yhteistyössä