Miten olette varautuneet poikkeusolosuhteisiin? (sähkökatkot ym.)

  • Viestiketjun aloittaja varautuja-elli
  • Ensimmäinen viesti
varautuja-elli
Miten teidän perheessä ollaan varauduttu poikkeaviin olosuhteisiin? Millainen kotivara teillä on? Oletteko hankkineet jotain ihan vaan siltä varalta, että sähköt katkeaakin vähän pidemmäksi aikaa tai ei tule juoksevaa vettä? Tai tulee esim. yleislakko, jolloin kaupat on kiinni pidempään?

Entä onko teillä pakopaikkaa, jos jostain syystä pitäisi lähteä kotoa pois kiireellä? (esim. luonnonkatastrofit, ydinvoimalaräjähdys, iso ja leviävä metsäpalo, mellakat, tulipalo joka tuhoaa koko kodin) Oletteko varautuneet siihen, että syystä tai toisesta pitäisi lähteä kiireessä pois kotoa koko perheenä? Miten tämä varautuminen näkyy?
 
lucifer
Jaa-a, ruokaa on aina ilman varautumsitakaan sen verran että ensimmäisen kuukauden aikana ei kukaan nälkään kuole ja järvestä ja luonnosta saa lisää.
sähköt jos menee pidemmäksi aikaa on meillä siihenkin varasysteemi (hankittu tosin ihan muuta varten).
Ei näy kyllä mitenkään.
 
"xXx"
Pakopaikka?? Siis onko jollain... Noh, luotan siihen että jos meidän mörskä tuhoutuu niin sitten mennään sukulaisille tai mökille. Ei ole katastrofiruokavarantoja, jos sähköt menee niin sitten ruoatkin menee pakkasessa pilalle. Ei kasvateta hyötykasveja tms.. Ja jos tulee yleislakko niin luotan siihen ettei ne ilman ennakkoilmoitusta kiinni mene, joten ehdin kyllä kauppaan siinä vaiheessa. Sitä olen joskus miettinyt, että passit, valokuvat yms pitäisi laittaa palonkestävään laatikkoon, vaan empä ole saanut aikaiseksi hommata.
 
"heh"
Agregaatilla ja kaasulämmittimellä on täällä maalla syytä olla varautunut aina. Ja kynttilöillä, akkukäyttöisillä lampuilla ja öljylampuilla. Pidemmät sähkökatkot on enemmän sääntö kuin poikkeus. Ruokaa on aina myös säilykkeinä ja monen päivän varaksi kun täältä ei viiti joka päivä kauppaan ajella jos on joku unohtunut. Juoksuhautaa ei ole. Autossa on aina polttoainetta että voi ajaa tulipakoa karkuun (tai yleensä edes kauppaan tai töihin). Ydinvoimalaräjähdys tai mellakka ei ole kovin todennäköistä täällä korvessa. Tunnen luonnonkasvit ja niin tuntee lapsenikin, ja osaan käyttää riistaa ja kalaa ruokana.
 
Meillä on puuhella ja lämmitysuuni, eli siinä mielessä ei ole hätää, puita on tuolla puuvajassa ihan nokko pitempäänkin ajanjaksoon.
Ruokapuoli on sitten eri juttu, sitä ei ole määrättömiä määriä kaapeissa. :D

Ja pakopaikkakin löytyy, mutta siellä ollaan vielä askeettisemmissa olosuhteissa.
 
minä,
Jaa-a, ruokaa on aina ilman varautumsitakaan sen verran että ensimmäisen kuukauden aikana ei kukaan nälkään kuole ja järvestä ja luonnosta saa lisää.
sähköt jos menee pidemmäksi aikaa on meillä siihenkin varasysteemi (hankittu tosin ihan muuta varten).
Ei näy kyllä mitenkään.
Ei saa ottaa järvestä vettä, siellä on kikenlaisia ötököitä ja toukkia. Pitää hakea kaupasta pastöroitua vettä varastoon.
 
lucifer
Alkuperäinen kirjoittaja minä:
Ei saa ottaa järvestä vettä, siellä on kikenlaisia ötököitä ja toukkia. Pitää hakea kaupasta pastöroitua vettä varastoon.
ihan kuule hetteestä ottaisin talousveden, en järvestä.Niin kuin tähänkin asti.
 
"vieras"
Meillä on bunkkeri maan alla, kaksi sisäänkäyntiä, agregaatti, kuvamuonaa, laite joka valmistaa hiilidioksidista ja muista kasvihuonekaasuista vettä, kasvihuone, kuivakäymälä joka pakkaa jätteet ja heittää maanpinnlle. Radiotaajuuslaite ja kamerat ulkona. Aseita ja joditabletteja. Säteilymittari ja tutkasysteemi.
Vaatteita ydintalveen, talveen, palonsuojapuvut, happinaamarit, lääkkeitä ja kumivene. Yökiikarit, kiikarit, kamera, geigermittari, Onki, koukkuja, hapentekogeneraattori. Muovikuusi ja joulupukinkamppeet.
Täytyy vielä täydentää.
 
"vieras"
Meillä oli yön yli vesikatko tällä viikolla ja kyllä se vähän mietitytti mistä vettä jos pitemmäksi aikaa vesi menis pois.

Ruokaa on ehkä viikoksi, retkeilykäyttöön ostettu Trangia millä vois ruokaa laittaa. Ydinvoimalaonnettomuduen tms varalta ei olla varauduttu enkä tiedä mitä sille juuri voisikaan, kuin ne joditabletit. Jos koti pitäis jättää niin sit varmaan jonnekin sukulaisten luokse loisimaa, ei meillä mitään bunkkeria ole rakennettuna.

Jos kaikki vesi järvissä jne saastuu niin tulee vähän olo että se on sama kuoleeko heti vai elääkö valmiusvarastojensa turvin pari viikkoa kauemmin kuin naapurit.
 
"Vieras"
Ei kyllä mitenkään. Tai no on meillä kynttilöitä ja taskulamppuja ja paristoja. Ei kylläkään siksi jos tulisi sähkökatko. Ajeltas varmaan pidempään katkojen kestäessä jonnekkin missä homma toimii.
 
"vieras"
Ei kyllä olla varauduttu. Jos kuollaan niin sit kuollaan.

On meidän talossa väestönsuoja esim. jos sattuisi tulemaan joku sotatila tms. Mutta en mä sinne menis kun ei sinne varmaan saa ottaa koiraa mukaan, eli kuolen sitten ressun kanssa jos niikseen tulee. :D
 
"vieras"
Tärkeimmät:
- palovaroittimet kunnossa
- tulta käsittelevät vain aikuiset ja ollaan tarkkoina luukkujen suhteen
- perhekuvia on tallennettuna sähköisesti verkkoon, eivät tuhoudu jos joku katastrofi iskee
- Ilman sähköä ruokaa voi tehdä takassa tai pihagrillissä. Jääkaappi ja pakastin vain saavat sulaa jos niin käy.
- Asutaan niin taajamassa että jos on vain meidän taloutta koskeva onnettomuus, saadaan kyllä naapurista turva ja tuki
- Väestönsuoja on alle 100m päässä jos alueellinen hätätila
- Hätämuonavarastoja meillä ei erikseen ole, mutta kuivaelintarvikkeita varmasti pitkäksi ajaksi ja luotetaan muiden läheisten ja naapureiden apuun.

Tulipalo oli suuri pelkon pitkääni. Sitten aloin ajatella, mitä oikeasti tapahtuisi jos kaikki materia meiltä tuhoutuisi. Tuli tunne, että kyllä me selvittäisiin. Mitään esinettä, niitä vauva-ajan muistojakaan, en jäisi niin kaipaamaan kunhan vain perhe olisi turvassa.
 
  • Tykkää
Reactions: Zucchini
En mitenkään. Jos joku poikkeustila tulisi, niin varmaan paineltais mökille, haettais vedet lähteestä ja lämmitettäis kämppää puilla. Kaivosta vois pumpata vettä varastoon, koska se tuskin ihan ekana saastuisi. Myllyltä hakisin jauhoja ja paistelisin leivinuunissa leipää. Kasvista saa jo tähän aikaan kesästä omasta maasta ja maakellariin vois jemmata pakastimen sisällöt. Hirvenlihasäilykkeitä riittänee lihatarpeiksi joksikin aikaa. Pesut sadevedellä.

Kuukausi-pari pärjättäisiin näin kesäaikaan, talvella ei kovin kauaa.
 

Yhteistyössä