miten paljon aikaisemmin varaatte matkat ja miksi?

tuli vaan mieleen kun yksi työkaveri jo talvella varasi ensi talven matkaa.
Itsellä ei harmainta aavistusta minne matkata ensi talvena, mutta kai me jonnekin mennään eikä koskaan ole jäänyt minnekään lähtemättä vaikka aikaisintaan 2 kk ennen on alettu matkoja ja lentoja varailemaaan. se ehkä meillä että ei mitään "pakollista" matkakohdetta ja ajankohtaakaan ei tarvitse "puolta vuotta ennen" tietää.
 
jaaha
Koko ajan mietin uusia matkakohteita ja pidän silmät auki edullisten lentojen varalta. Välillä halvat lennot tulee varattua paljonkin aiemmin, välillä mennään lyhyelläkin varoitusajalla. Sitten etsitään hotellia, vertaillaan kavereiden kanssa kokemuksia ja katsotaan mitä kivaa puuhaa perillä olis. Meillä ei käytetä valmismatkoja, pitäähän reissussa olla itse tekemisen fiilis.
 
minä
Vähän riippuu, yleensä kyttään tarjouksia. Esim huhtikuussa ostin tän kesän reissun kun tuli tarjous et lapset 1e/kpl - aikamoinen säästö.
Jos taas ehdottomasti haluan määrättynä aikana, määrättyyn paikkaan ja hotelliin voin sen tehdä vaikka kuinka aikaisin.
 
Sellaset puol vuotta aikasemmin yleensä pakko, jos meinaa sit lomansa saada siihen ajankohtaan, jolloin lähdössä reissuun.

Jos ensin odottaa loman vahvistamista tietylle ajankohdalle, ei matkoja enää oo saatavilla kun rajattu määrä/rajattuihin paikkoihin. Meidän loma-ajankohdat selviää yleensä aika myöhään.
 
1+3
Varaan talvilomamatkamme aina tosi ajoissa, kutakuinkin heti kun niitä varata voi. Syynä ei ole sen kummempi, kuin että haluan samaan paikkaan ja samaan (pieneen) hotelliin.

Onhan tuo tavallaan tylsää, että aina samaan paikkaan mennään, mutta lapset tykkää ja onhan se itsellekin varsinaista lomaa, kun ei tule stressiä tyyliin "nyt pitää tutkia koko kylä läpikotaisin, käydä retkillä jne.", meinaan kun on taipumusta moiseen.
 
Hilpuri
Me varattiin jo viime syksynä meidän tän syksyn matka ihan siksi, että meitä on pari perhettä jotka lähtee että saatiin samaan hotelliin ja koneeseen kaikki ja sekin vielä että halusimme juuri tietylaiset huoneet merinäköalalla ja ne tuosta ko. hotellista loppuu heti.
Ja sekin vielä, että tää on koulujen syyslomaviikolla.
 
vieras
Lyhyet kaupunkilomat 2 kpl vuodessa varaan yleensä kuukauttta tai kahta aikaisemmin. Pidemmän kahden viikon kesälomareissun varaan jo vuotta aikaisemmin, samoin joululoman.
 

Yhteistyössä