Miten paljon rahaa kuussa ruokaan ja montako perheenjäsentä teitä on?

  • Viestiketjun aloittaja köyhä äitim
  • Ensimmäinen viesti
köyhä äitim
Olemme pienituloinen perhe jossa vanhemmat ja kolmen kuukauden ikäinen lapsi. Mieheni käy töissä ja itse tosiaan äitiyslomalla. Miten paljon teillä on rahaa ruokaan kuussa? Tulomme eivät ole isot mutta sen verran että mitään ylimääräistä tukea emme saa, kuten esim asumiseen tukea. Kiinnostaisi tietää miten paljon muut varaa ruokaan rahaa kuussa. Meidän talous romahti pari vuotta sitten ja siitä lähtien maksettu velkoja paljon kuussa. Kaikki ylimääräinen menee velkoihin.
 
Keittiönoita
Keskimäärin 600-800 €/kk riippuen siitä, käykö ruokittavia vieraita. 2 aikuista, 2 kissaa ja 1 koira. Summa sisältää myös lemmikkien ruuat, kissanhiekat sekä pesuaineet ja muut taloustavarat.
 
hitt
Ruokakauppaan/marketti ostoksiin meni tammikuussa reilu 900 euroa josta ruuan osuus ehkä reilu 700 euroa. Neljän hengen perhe, päiväkoti-ikäinen, alakoululainen sekä vanhemmat jotka harvoin syövät työpaikaruokalassa tms.
 
Professional Griefer
Meitä on kaksi aikuista ja 150-250 välillä menee. Mies syö yliopistolla joka päivä, että sekin vähentää kuluja.
Lemmikkeihin menee alle 10e kuukaudessa.
 
"Loviisa"
Meitä on 2 aikuista+3 alle kouluikäistä. Tammikuussa meni pelkkään ruokaan 580€ (tiedän, koska pidän tarkkaa kirjaa), siihen ei sisälly vaipat, pesuaineet, paperit jne. Lapset ovat kotihoidossa, ainoastaan esikoinen syö arkisin lounaan eskarissa. Miehen työpaikkaruokailuja ei tuohon 580€ sisälly.
 
ihmeen vähän
Tosi pieniä summia kaikilla! Meillä 2 aikuista ja 2 alakouluikäistä lasta ja kuukaudessa menee kaikkeen siihen mitä marketista ostetaan (ruoka + hygienia) 800e-1000e. Tiedän tämän tarkkaan, koska on nyt muutama kuukausi otettu kaikki kuitit talteen.
 
......
[QUOTE="Mams";29522454]Kaksi aikuista ja 1,5v, 2000€ mutta siihen kuuluu vessapaperi ja hygienia.[/QUOTE]

Saako kysyä? Mitä teillä syödään?
Itsellä ainakin loppuisi jo mielikuvitus syödä tuohon rahaan
 
"Ai mää vai"
Saako kysyä? Mitä teillä syödään?
Itsellä ainakin loppuisi jo mielikuvitus syödä tuohon rahaan
Uskoisin, että tuohon summaan ostellaan liha-ja kalatiskillä mätiä ja naudan sisäfilettä hintaa katsomatta, samoin valmiita salaatteja, kalliita juustoja, antipastoja, tuoreita marjoja ym. Kauppana Stokka tai K-market. Mikäs siinä, niin itsekin teksin jos rahaa olisi. Koska sitä ei ole, käydään Lidlissä ja tehdään itse alusta loppuun. Lihat saadaan tilattua edullisesti kaverin kautta.
 
Keittiönoita
[QUOTE="Ai mää vai";29522526]Uskoisin, että tuohon summaan ostellaan liha-ja kalatiskillä mätiä ja naudan sisäfilettä hintaa katsomatta, samoin valmiita salaatteja, kalliita juustoja, antipastoja, tuoreita marjoja ym. Kauppana Stokka tai K-market. Mikäs siinä, niin itsekin teksin jos rahaa olisi. Koska sitä ei ole, käydään Lidlissä ja tehdään itse alusta loppuun. Lihat saadaan tilattua edullisesti kaverin kautta.[/QUOTE]
Vaikka noin ostelisi, silti olisi tuo summa melkoinen haaste kahdelle aikuiselle ja yhdelle taaperolle melkoinen haaste. Silloinkin, kun ostaisi kaiken luomuna.
 
"Ai mää vai"
Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;29522555:
Vaikka noin ostelisi, silti olisi tuo summa melkoinen haaste kahdelle aikuiselle ja yhdelle taaperolle melkoinen haaste. Silloinkin, kun ostaisi kaiken luomuna.
En mä nyt tiedä, 2000:30=66,6e/pvä. Jos tuohon summaan kuuluu kosmetiikka ja hygienia, niin allekirjoittaneelle ei tekisi tiukkaakaan saada tuo summa menemään. Vähän croisantteja, erilaisia marmeladeja, ihania tuoremehuja, erilaisia maustettuja rahkoja, erikoiskahveja...ommmm. Siinä jäisi Saludot kaupan hyllyyn :)
 
Keittiönoita
[QUOTE="Ai mää vai";29522582]En mä nyt tiedä, 2000:30=66,6e/pvä. Jos tuohon summaan kuuluu kosmetiikka ja hygienia, niin allekirjoittaneelle ei tekisi tiukkaakaan saada tuo summa menemään. Vähän croisantteja, erilaisia marmeladeja, ihania tuoremehuja, erilaisia maustettuja rahkoja, erikoiskahveja...ommmm. Siinä jäisi Saludot kaupan hyllyyn :)[/QUOTE]
Okei kosmetiika..sitä en huomannutkasan. Meitä on samankokoinen talous paitsi ei sitä taaperoa, ostan kaiken lihan luomuna, asioin Cittarissa, kauppahalleissa ja Stockalla. Siihen kokemukseen perustin arvioni, että 2000 €/kk on melkoinen haaste ruokakauppaan. En väitä, etteikö onnistuisi, mutta luulisi käyvän aika tylsäksi ruokavalio, jos alvariinsa vetää hanhenmaksaa ja hummeria.
 
"Loviisa"
[QUOTE="Mams";29522454]Kaksi aikuista ja 1,5v, 2000€ mutta siihen kuuluu vessapaperi ja hygienia.[/QUOTE]


syöttekö paljon ravintoloissa? Onko ne sisällytetty tuohon summaan? Nopeastihan tuohon summaan pääsee jos joka päivä kumpikin aikuisista syö kalliin lounaan ja muutenkin vaikkapa viikonloput syödään ravintolassa.
 

Yhteistyössä