Miten rokotuspaikoilla tarkistetaan, onko henkilö oikeutettu saamaan rokotteen?

  • Viestiketjun aloittaja utelias
  • Ensimmäinen viesti
utelias

Te, jotka olette käyneet rokotteen ottamassa, kertokaapa, miten tarkistetaan, kuuluuko henkilö sillä hetkellä rokotettavien ryhmään. Riittääkä henkilön oma kertomus vai tarkistellaanko asiaa koneelta potilastiedoista?

Raskaana olevien ei tarvitse vastailla, koska nämä tapaukset ovat selkeitä rokotuksen suhteen.
 
näin käytännössä
Kyllä tarkastetaan esim. Kelan kortin numerot (oikeus lääkekorvattavuuteen) tai käytössä olevien lääkkeiden reseptit, epikriisi tai tarv. katsotaan potilastiedoista.
 
kyllä se näkyy potilastiedoista esim. isäni kohdalla 2tyypin diabetes, lapsella taa annettiin iän perusteella. Kyllä ne tarkastaa ja se mekitään tietoihin et on piikin saanut. Jos ei kuulu rokotettaviin passitetaan kotiin . ainakin näin meillä.
 
milena
mies kuuluu riskiryhmään. ei pyydetty kelakorttia eikä lääkärintodistusta. kysy nimen ja syntymäajan. mitä tietoja niillä on tietokoneella sitä en tiedä. luetellaanko siellä kaikki sairaudet?
 
näin käytännössä
Alkuperäinen kirjoittaja Kysymys:
Miten on, saako rokotteen, jos joutuu käyttämään Ventolinea säännöllisesti hengenahdistukseen mutta ei ole tehty astmadiagnoosia?
Herätät vastakysymyksen, että onkohan aikasi käydä uudelleen arvioittamassa keuhkotilanteesi, jos joudut säännöllisesti Ventolineä käyttämään? Varailepa aikaa astmahoitajan vastaanotolle tai suoraan lääkäriin. Ilman hoitavaa lääkettä tai astmadiagnoosia et ole oikeutettu riskiryhmärokotukseen
 
sama
Alkuperäinen kirjoittaja kelakortti:
Mun lapseine kalakortit katsottiin, niistä ne korvattuvuuskoodit. Ja katsoivat tiedot myös koneelta. Eli tarkistettiin kyllä helsingissä ainakin.
Voisinkohan mä saada "neurologisen sairauden perusteella" kun en osaa kirjoittaa. Kalakortit haahhaaa...
Siis lapsien kelakortit.
 
sanna
Multa ja mieheltä ei kysytty mitään, paitsi että kuuluuko riskiryhmään.... on tosin pieni paikkakunta, mutta ei olla edes ennen käyty ko paikassa, kun muutettiin just.
 
metsänpeitto
Ei ne mitenkään. Rokotuspisteeseen oli soitettu sairaalasta, että omaiset ja yksi riskiryhmäläinen tulee rokotettavaksi. Henkilötunnus otettiin tietenkin, että voivat merkitä tietoihin että meidät on rokotettu. Vastaanotossa sanottiin vaan, että tullaan koko perhe ja kysyivät että teistäkö soitettin. Ei kysytty kelakortteja tai koodeja.
 

Yhteistyössä