Miten saada 1.5v nukkumaan päiväunia??

Ihan mahdottomaksi on nyt menty päiväunien kanssa. Joku protestivaihe on päällä. Olen tehnyt lempeiden unikoulujen ja Jo Frostin mukaan jo kuukauden verran tätä, että palautan sänkyyn vaikka 120 kertaa kun sieltä pois tulee, mutta ei auta. Lapsi ei vaan nukahda ja tulee aina sängystä pois. Ei pidä myöskään siitä, että jäädään viereen silittelemään. Vinkkejä? Väsynyt on ja aamu on touhuttu ja syöty hyvin jne. Ihan samat rutiinit kuin ennenkin ja yöllä nukkuu 10-11h.
 
Mihin aikaan aamusella herää? Entä koska laitat päikkäreille? Josko hereilläolo aikaa pitäisi tarkistaa, esim 30-60min siirto eteenpäin/taaksepäin?? Jos ei siis vielä tarpeeksi väsy/jo liian väsy?
Tosin tuossa iässähän se uhma usein alkaa, hyvinkin voi olla siitä johtuvaa kun sanoit että on väsy muttei suostu nukahtamaan. Meillä tyttö protestoi juuri tuolla tavalla. Vaikka kuinka hyvin/huonosti olisi nukkunut yön, ei päikkäreille meinata nukahtaa. Iltaisin nykyisin jo hiukan helpompaa. Ne olivatkin meillä se pahin ... Yleensä tuokin helpottaa kun uhma muutenkin menee ohi, sitten taas annetaan unelle periksi. Ja mennään mielellään nukkumaan. Meillä muuten hiukan auttoi tuo uhakus/kiristys/lahjonta, myös tuossa uniasiassa. Kun ei pysynyt sängyssä otettiin mieluisa lelu pantiksi jonnekin talteen. Niitä sitten sai takaisn sitä mukaa kun teki niinkuin pitää. Eli ei pomppinut pois pedistä vaan jäi sinne ja nukahti ilman palveluksia.
 
Meillä on edelleen käytössä pinnasänky. Ei edes kuvitella siirtymistä tavalliseen sänkyyn, sillä kaverimme onjuuri senaorttinen että on tosi vaikea pysyä aloillaan. Vaununukutuksessa pidetään valjaita. Ei hän niitä kauheasti protestoi, tulee varmaanitselleenkin jotenkin turvallinen olo.
 
äiti1981
Myös meillä nukutaan vielä pinnasängyssä. Ja nyt viikko sitten oli sellanen protestointivaihe ton nukkumisen kanssa et huh, huh! :headwall: Mutta onneksi oli pinnis niin pystyi toteuttamaan tuon vaiheen ns. "huudatustekniikalla" (kauhea sana :ashamed: ) kun ei päässyt tulemaan sängystä pois. Eikä mennyt kuin pari iltaa niin jo taas mentiin kiltisti nukkumaan, onneksi!

Meillä ei ennen ole ollut unilelua, mutta nyt tän protestoinnin aikana otettiin sellanen. Poika laittaa eka sen unilelun nukkumaan omaan sänkyyn ja poika perään. Vähän auttanut sekin :) .
 
anu
Juuu..pinniksessä saapi nukkua mahdollisimman pitkään. Saahan tuota kamppailla toisinaan noitten nukkumisien kanssa, mutta kyllä se uni aina ennenpitkää on tullut kun vähän ensin riehuu ja potkii pinnoja..
 

Yhteistyössä