Miten saada vauva syömään karkeampaa ruokaa?????

Eli meillä 9kk ikäinen tyttö, joka ei voi sietää minkäänlaisia kökköjä ruuassa. 8kk purkkiruuat ei mee millään alas.Jos saan syömään vähän enemmän sitä niin oksentaa kohta kaikki ulos. Tänään kokeilin sekoittaa vähän 8kk ruokaa 5kk ruuan sekaan,mutta sekin oli liian kökköstä tytön mielestä.

Eli miten te muut joilla vauvat inhonneet kökköjä olette saaneet lapsen syömään karkeampaa ruokaa??
 
meillä tyttö oli juuri tuollainen hienokurkku että mikään kökkäreinen ruoka ei uponnut vaan oksensi sen heti pois kun yritti nielaita. tyttö taisi olla reippaasti päälle vuoden ikäinen kun ruoka meni alas kökkäreisenä. Ainoa 8kk pilttipurkeista mitä tyttö söi oli spaghetti ja jauheliha kastike. kyllä lapsi sitten oppii pureksimaan ruokaa kun on siihen valmis. ;)
 
meilla tyttö kans 9,5kk eikä mee 8kk ruuat alas. hienoja soseita syödään. en jaksa edes yrittää karkeampia kun menee vaan hukkaan. spagettikaan ei maistunut! on muutenkin niin nirso ja aika herkästi tulee kyllä vaivaakin ruuista. hedelmäsoseet ei maistu lainkaan. :) näkkäriä ja leipää kyllä popsis muttei tosiaan karkeita ruokia... :LOL:
 
Neuvolassa vaan sanottiin,että pitäs totuttaa karkeampaan ruokaan. Mutta minkäs teet, jos ei syö niin ei syö.. Meilläkään ei hedelmäsoseista tykätä. Vauvajogurtit ja -rahkat menee välipaloina.
 
Me totuteltiin ensin niin, että sekoitettiin n. rkl 8kk sosetta 5kk soseeseen ja vielä muusasin ne palat haarukalla pienemmäksi. Haarukalla kun ei kuitenkaan ihan hienoa saa, niin jää kuitenkin pikku murusia. Sitten pikkuhiljaa siiryttiin syömään 8kk paljaaaltaan ja haarukalla isommat palaset muusiksi. Ja tosiaan, meilläkin herkkua on spagetti ja jauhelihakastike. Taitaa ne palaset siinä olla pehmeitä ja helposti syötäviä. Oletko antanut jo tavallista kaurapuuroa? Siinähän rakenne on karkeampaa ja meillä ainakin helpotti tuohon karkeaan ruokaan tottumista. Nyt poika 10kk ja 8kk soseet menee jo suht hyvin muusaamatta erikseen haarukalla.
 
Siis mikä tossa spaghetissa ja jauhelihakastikkeessa on.. Maistui meidänki neidille, eikä oo vielä oksentanut :D kiitos vaan vinkistä. Ei ois itelle tullu mieleen kokeilla sitä. Aattelin että se nyt ei ainakaan mee kun siinä on niitä pitkulaisia spagethin palasia. Täytyy sillä nyt totutella ja sitten kokeilla muitakin..
 
8kk ruuissa on tosi kovia varsinkin perunapalat että niitä kannattaa muussata haarukalla.
meillä aikoinaan ei 8kk ruuat meneet ollenkaan eli karkeeta ruokaa sai sit omatekoisena ja kyllä tyttö oli reippaasti yli vuoden ennenkuin kököt meni alas.
se ottaa aikansa eikä siitä kannata stressiä ottaa
 
Meidän suurta suosikkia on spagetti tomaattikastikkeessa!!! Siis mistään muusta ei mennyt palat, mutta auta armias kun poika saa Hippin (tms) spagettitomaattikastiketta mozzarellan kanssa, niin raukka syö niin paljon että puli tulee myöhemmin :) Tämä alkoi maistumaan 9kk paikkeilla. Nyt 10kk saattaa mennä jotkut 8kk ruoat alas... mut ei mitään kiirettä, aikansa kutakin!
 
Mun vinkki on sellainen, että niissä 8 kk soseissa perunat on sellaisia kovia ja joissain neliskanttisia, níin mä tein niin,että murensin sormin keitettyä perunaa 5 kk soseen joukkoon. Keitetty peruna on pehmeämpää kuin 8 kk soseissa olevat ja murentamalla tulee perunaan miellyttävämpi muoto ja pystyt myös itse vaikuttamaan perunan palojen kokoon. Lisäämällä perunaa 5 kk soseisiin on myös se etu, että soseen maku on entuudestaan tuttu lapselle. Tällatavoin ei tule lapselle liikaa muutoksia ruokaan yhdellä kertaa.
 
Meillä ei Kian-poika ole suostunut syömään lihaa muuten kuin hedelmäsoseen seassa mutta päätin kokeilla teidän suositusten perusteella tuota spagettia jauhelihakastikkeessa ja toimii. Poitsu ahmi juuri kokonaisen 200g-purkin typötyhjäksi ihan ilman temppuilua. Tähän mennessä mikään muu lihallinen valmissose ei ole mennyt alas! Ehkäpä tällä saadaan totutellua pikkuhiljaa lihoihinkin. :kieh:

Kiitokset! :flower:
 
Meillä oli sama homma tytön kanssa. Annoin sen syödä sit ite ruisleipää, naksuja, banaania, kurkkua yms. niin jo alko sujuu. Pari viikkoo kai siin meni että tottui ja nyt menee jo kaikki karkeet purkkiruoat. Tietty pitää vahtii kokoajan ettei se saa henkeen menee mitään, mut hyvin on neiti oppinu ja syö aina välipalan kokonaan omin sormin.
 

Yhteistyössä