miten siirtyä yksiin päiväuniin?

tyttö täyttää kohta vuoden ja nukkuu edelleen 2 unet.tämä ei sinällänsä ole ongelma mutta kun ne aamupäivän unet on lähes turhat koska torkahtaa vaan.päivällä nukkuu 1-2 tuntia.ongelma on se että herää jo klo 6 aamulla eikä jaksa siis olla hereillä 12-13.itse uskon että toisien torkkujen poisjättö auttaisi yöuniin.
vinkkejä..
 
Meillä poika täyttää tällä viikolla vuoden ja nukkuu yhdet päiväunet. Rytmi jokseenkin tällainen:
herää 7-8
nukkumaan n.11.30 -12
nukkuu n. 1 1/2 - 2 1/2 h (yleensä vaille 2h)
illalla nukkumaan 19-19.30 ja nukkuu koko yön.

Näin meillä on menty jo jonkin aikaa. Alussa kun siirtyi yksiin uniin oli aamupaivällä uniaikaan vähän väsynyt mutta aika nopeasti siirto uuteen rytmiin kuitenkin onnistui.

 
twintwin
Heips!

Pystyisitkö keksimään siihen aamulle jotain ohjelmaa niin, että lapsi pysyis virkeänä, kun olis mielenkiintosta tekemistä. Siirtymävaihehan tää vaan on... Ja sitten jos aikastais niitä varsinaisia päikkäreitä. Meil oli samanlaiset nukkumisrytmit kuin teilläkin, kun lapset oli ton ikäisiä. Silloin ruoka oli klo 11 ja päikkäreille klo 12. Ei se auta kuin kokeilla, uusi rytmi voi loksahtaa kohdalleen nopeastikin. =)
 
Mä sain täältä tosi hyvän rytmin joka toimi meillä loistavasti, yks viikko menee totutellessa kun muistaa vaan pitää tiukasti kiinni rytmistä.
Eli suurinpiirtein tällainen:

Aamulla klo 8 mennessä ylös, aamupala
Aamupäiväunien aikaan ulos tunniksi.
Ruokailu, vähän aikaa leikkiä ja klo 12-13 päiväunille
Herää kun herää, välipalaa ja leikkiä
17 aikaan ulos, ei tarvitse olla kauaa. Aika usein tää skipataan jos lapsi on virkeä.
Ruokailu
18 pesut
19 iltapuuro, rauhoittumista
20 mennessä nukkumaan, meillä menee maidon kanssa.

Siis tämä toimi meillä. Tuo aamupäivän ulkoilu vanhaan uniakaan oli loistava juttu!
 
Meillä oli kans aikanaan niin, ettei jaksanut olla hereillä ruokaan saakka, kun heräs joka aamu viiden maissa. Sitten kun alko enempi liikkumaan, mentiin aamusin ulos. Siellä jakso touhuilla ja ruuan jälkeen olikin sitten heti valmis unille. Nyt päiväunet on 2-3h ja jaksaa iltaan saakka. Edelleen heräillään aikasin, joskus nukkuu jopa kasiin saakka.
 
Meilläkin on niin, että tyttö (1v 2kk kohta) nukkuu kahdet päikkärit. Herää aina aamulla 5.00-5.30, ekat unet noin 7.30 ja nukkuu 1-1 1/2 tuntia. Sit nukkuu toiset päikkärit noin 12 maissa , ne sit vaihteleeki 1 h-2 1/2 tuntiin. Yöunille laittaa noin 19.00.

On kyllä aamulla eka unien aikaan tooosi väsynyt jo ja kiukkunen, en ainakaan vielä kehtaa jättää niitä pois. Toisaalta on ihan kivakin kun nukkuu kahdet unet, äitikin saa kaksi hengähdystaukoa =)
 
Meillä oli sama ongelma sillon kun poika siirty kaksista yhteen uneen, eli heräs 7am ja sitten ei jaksanut mennä 12 asti ilman kiukkua ja ei jaksanut syödä edes lounasta.

Se aamu-uni häiritsi sitten sitä iltapäivän unta niin että ei olisi halunnut enään mennä lounaan jälkeen nukkumaan, koska oli jo nukkunut tovin aamulla. Taisteltiin ton vaihdon kans tovi. Yksinkertasesti leikkasin aamu-unet ja aloin vaan antaa lounaan jo 10.30 et meni sitten maate jo 11.00 ja siitä pikkasen aina venytin ja kun tuli enemmän ikää, alko homma helpottuun. Paljon aktiviteettiä aamulla, mutta piti vaan aina muistaa antaa ruoka ennen kun se väsy iski. Nyt on poika jo 19kk ja 7am herää ja 11.30-12.30 välillä menee nukkumaan mutkitta.
:wave:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.02.2006 klo 15:39 äiti kirjoitti:
Meillä poika täyttää tällä viikolla vuoden ja nukkuu yhdet päiväunet. Rytmi jokseenkin tällainen:
herää 7-8
nukkumaan n.11.30 -12
nukkuu n. 1 1/2 - 2 1/2 h (yleensä vaille 2h)
illalla nukkumaan 19-19.30 ja nukkuu koko yön.

Näin meillä on menty jo jonkin aikaa. Alussa kun siirtyi yksiin uniin oli aamupaivällä uniaikaan vähän väsynyt mutta aika nopeasti siirto uuteen rytmiin kuitenkin onnistui.
Meilla meni juuri samalla aikataululla. Nyt kun on melkein 2v. menee paikkareille 12-13 aikaan ja nukkuu 2-3 tuntia ja younille n. 20.30.
 
kiitos vinkeistä.ongelma tuossa ulkoilussa on se että ainut mitä voidaan tehdä on keinussa olo kun tyttö ei vielä kävele.vaunuissa kun ulkoillaan niin nukahtaa aina ja toisaalta se on mulle ainut mahis ulkoilla itse niin et tulis vähän hikikin =)
 
Meillä tyttö 1 v herää aamulla viimeistään kuudelta, mutta jaksaa silti ihmeen hyvin tonne puoleenpäiviin, jolloin menee parin tunnin unille. Käydään aamupäivällä ulkona, tyttö kyllä käveleekin, joten se helpottaa. Pulkkaillaankin, niin saa äitikin liikuntaa!
 

Yhteistyössä