Miten tavallista on, että 5vuotias ei osaa ajaa polkupyörällä?

  • Viestiketjun aloittaja huolestunut äiti
  • Ensimmäinen viesti
pöh
Meillä kans 7-v tyttö polkee vielä appareilla. Tosin harjoittelee jo pienemmällä pyörällä ilman appareita tasapainoa. Muutaman polkaisun jo saa. Ei aikaisemmin uskaltanut edes kokeilla. Kuusivuotias sisko ei suostu edes kokeilemaan, vaan suutuu kamalasti, jos yritetään houketella yrittämään... Kaikki aikanaan!
 
Mun mielestä aika yllättävää, jos ei edes appareilla ole 5v asti polkenut. Meinaan että kun sillä fillarilla on kuitenkin paljon nopeampaa ja vähemmin kuluttavaa polkea kuin kävellä. Mutta kaikki ei uskalla ilman appareita/muuta tukea polkea ja se on ihan luonnollistakin. Rämäpäisemmät uskaltavat ja aremmille se on pelottavampaa.

Onko lapselle tarjottu fillaria mistä iästä lähtien?
 
vieras
meidän likka täytti nyt 6v. ja tänä kesänä vasta oppi ajamaan ilman apupyöriä.mies oli käyttäny 6v. neuvolassa ja laitto vihaksi "tädin" kommentti kun 6v. pitäs jo ajaa ilman apupyöriä kun jo 5v. ajaa.ehkäpä sille ei tullu mieleen että kaikilla ei ole halua vielä tuon ikäsenä opetella eikä lasta voi siihen pakottaa koska siitä ei tule mitään.menee se loppukin mielenkiinto opetteluun.
 
äiti
Lohduksi meidän 5v istuu kyllä pyörän päällä mutta ei hallitse polkemista ja ohjausta ja sitten ei halua kun pitää yrittää itse ja haluu pois : ) kyllä se siitä ajan kanssa kaikki aikanaan.
 
Meillä esikoisen kanssa ei ongelmia, saatiin opetettua "ilman itkua". 4 vuotiaana.
kakkosta ei pyörän päällekkään edes millään sit kesällä kun piti syksyllä eskariin sanoin , että en noin isoa poikaa ala kuljettaa enään oman pyöräni lasten istuimessa, opetimme hänet vaikka hän huusi ja itkien opetteli mutta ei sitä kauaa kestänyt kun oivalsi mitä se on ,se on se ENNAKKOLUULO joka niitä pelottaa.
Tämä kolmonen sama homma yritimme viime kesänä kun hän oli 5 mutta luovutimme.
Hän kyllä istui pyörän päälle ilman huutoa ja pyöräilimme sitten talvellakin hoitoon ym. kävelylenkkejä että hän oppi jarruttamisen ja alkoi polkea jo niin lujaa eikä apurenkaat ottaneet maahankaan sit enään lopuks. eli kyl se täytyy oppia se pyörän tekniikka ja hallintakin ekaks. Tänä kesänä otimme apurenkaat pois heti kun nurmikko oli kuiva, ja hän meni kuin olis aina poikenut, paitsi että kun piti pysähtyä hän ei osannutkaan enään jarruttaa vaan hyppäs aina pyörän päältä vauhdis ja sehän joskus sattui mutta ei sitä kestänyt kuin muutaman päivän.opttelimme 16 tuuman ja nyt mennään eskariin jo 20 tuuman pyörällä!!! tehään sivuttain jarrutuksia ym...
:)
 
Christina
Ei meidänkään 5v osaa ajaa ilman apupyöriä....Kokeiltiin kerran kesällä ilman niitä, ja eihän siitä mitään tullut muuten kuin että itsellä täytyi koko ajan pyörää pitää pystyssä. Mä ajattelinkin että en stressaa tuon takia, ehtiihän sitä vielä oppia!
 
Meillä poika oppi vasta 5-vuotiaana eli nyt tänä kesänä. Apupyörillä kallisti aina sivulle ja ajoi niiden varassa. Sen takia päätettiin ottaa ne pois ja voi että, kun tuntui epätoivoiselta. Sitten se vaan ihan yhtäkkiä lähti sujumaan =)
 
Meillä tyttö täytti helmikuussa 5 ja on vielä tämän kesän ajanuit lähes kokonaan apupyörillä. Sunnuntaina koitti taas ajaa ilman niitä ja oppikin! Nurmikolla oli helppo opetella. Alkuun ei uskaltanut mennä lainkaan hiekalle, mutta sekin onnistui jo keskiviikkona. Sitten kaatui pyörällä soralle ja nyt ei taas suostukaan menemään muuta kuin nurmikolla... Kai ne kaikki sen oppii aikanaan!
 

Yhteistyössä