Miten teidän vastasyntyneet vauvat ovat nukkuneet yöy?

  • Viestiketjun aloittaja "sipu"
  • Ensimmäinen viesti
"sipu"
Onko heti löytyny rytmi? vai onko valvoskellut yöllä? Meillä viikon ikäinen vauva ja osan yöstä on nukkunut ihan hyvin, mut viime yönäkin ähräsi kahestatoista neljään. Nukkui vain pikku pätkiä. Millonkahan oikea rytmi löytyy? Vauvaa ei päivälläkään oikein voi valvottaa.
 
"dee"
Ähisi ja puhisi meilläkin pitkään. Parhaiten sain nukkumaan vaununkopassa niin että tein pikku pesän ja sitten poika kaivautui piiloon sinne. Niin ja ohkainen hattu piti olla päässä aluksi.
 
Meillä
nukkui ekat 3kk ihan hyvin,heräsi yleensä 2-3 kertaa syömään ja nukahti ok.,mutta sitten 3kk ikäisenä alkoi nukkumaan tosi huonosta heräili 7-15 kertaa yössä ja monesti valvoi 2-3h yöllä.
 
Meillä oli lapsi ekan viikon lastenosastolla ja sieltä jäi päälle se kolmentunnin rytmi :) aluksi nukkui hyvin pinnasängyssä, sit alkoi menee levottomaks ja nostettiin meidän viekkuun. Nyt viimeisen kuukauden on nukkunut pinnasängyssä vaunukopassa. Nukkuu parhaimmillaan 8 tuntia putkeen.. koskaan ei ole meillä öisin valvottanut muuta kuin syömisen verran :) noin 1kk iässä aloitin tekemään illat samalla tavalla, ja sen jälkeen alkoi nukkumaan hyvin... eli kyllä meillä ainakin toimi toi "rytmitttäminen" oikein hyvin :)
 
Eka kuukausi haettiin rytmiä. Muistan kun poika 4 päivän ikäisenä valvoi klo 12-06 putkeen, ei ollut vissiin kuullut sitä, että vastasyntyneiden kuuluisi nukkua 20h vuorokaudessa...
Sitten löytyi rytmi ja alkoi nukkua kuin unelma, yleensä 23-07 ja siis putkeen ilman yhtään syöttöä.
 
Meillä on molemmat nukkuneet heti yöt hyvin. Toki syömään on heräilty 2-4h välein, mutta yöllä on heti myös nukahdettu syömisen jälkeen, tai usemmiten kesken ;)
Selvä ero siis ollut yöllä ja päivällä alusta asti.

Esikoinen alkoi 4kk iässä nukkua yöt herilemättä (12h) ja kakkonen, nyt 7kk, alkoi joskus 5kk ikäisenä. Tosin herää välillä aamuyöstä jolloin pitää välillä nukuttaa.
Illalla mennään nukkumaan omiin sänkyihin ja sinne myös nukahtavat, molemmat.
 
Meillä on nyt vasta muodostunut rytmi kun poika on reilu 4 kk:tta.. nyt nukutaan hyvin,yöunille mennään 20-22.00 välillä,herää syömään puolenyön tienoilla,siitä sitten nukutaan aamu seiskaan.. nukkuminen parani heti kun aloin antaa velliä
 
"hepokatti"
Kumpikin on erottanut yön ja päivän. Päivällä ollut pidempiä hereillä olo jaksoja ja illalla ennen nukkumaan menoa pisin. Yöllä ei olla pääsääntöisesti kuin heräilty syömään. Oon ollut kyllä tosi helpottunut että aina ovat olleet jonkinlaisessa rytmissä, todella elämää helpottavaa.
 
Eka herätti paljon, oli kivulias allergiavauva. Toka herätteli myös, mutta söi ja jatkoi uniaan. Unohda rytmit, pidä yöt pimeänä ja iljaisena ja päivät valoisina ja äänekkäinä. Se on paras tapa tuoda rytmiä hissuksiin.
 

Yhteistyössä