Miten teillä: Kertakäyttövaipat, kestovaipat vai vaipattomuus?

  • Viestiketjun aloittaja "Vieras"
  • Ensimmäinen viesti
Viisi lasta ja kaikilla kertikset, kuudennelle tulee myös vallan kertakäyttöiset. Esikoiselle laitoin kerran keston joka falskasi heti ekat pissat...

Meillä on niin mahdottomasti pyykkiä muutenkin, rajalliset tilat säilyttää (likaisia) kestoja ja liian laiska ja mukavuudenhaluinen äitee että edes harkitsisin kestoja.
 
"äiti"
Esikoisella kestot, keskimmäsellä kertikset (iho ei kestäny kestoja vaikka olis millä pessy tai miten tiheesti vaihtanu), kolmannella kestot kun ollaan kotosalla, reissussa ja öisin kertikset. Kestot kun hautoo yöllä pahasti ja on reissussa hankalia. Ei muuten mutta varmaan unohtelisin niitä ties minne kun oon niin lahopäinen! :D
 
kaikkia
Kestovaippoja päivisin. Yhdessä vaiheessa kestot kävivät yölläkin, mutta pääasiassa yöllä oli kertikset. Kun päivävaipoista päästiin eroon, niin nyt tytöllä on päiväunilla ja yöunilla käytössä kertikset. Ei viitsi niin pientä määrää kestoja edes pestä.
 
taitolaji
Täyskestoilua alusta asti. Oikeilla virityksillä yövaippakaan ei hauido lainkaan. Hetkittäin uuvuttaa, mutta koen asian niin tärkeäksi että ei haittaa. Ja kun pyykinpesu on kerran lapsen ja minun yhteinen harrastus, niin sitä parempi.
 
"vieras"
Tuli mieleen, että täällä palstaili äiti jonka lapsi oli vaipaton. Konttaili istten pitkin nurkkia johonkin tarjottimille pissalle! Ihan kuin kissa tai muu lemmikki :)

Mutta joo kertakäyttövaipat kaikilla neljällä!
 
taitolaji
Täyskestoilua alusta asti. Oikeilla virityksillä yövaippakaan ei hauido lainkaan. Hetkittäin uuvuttaa, mutta koen asian niin tärkeäksi että ei haittaa. Ja kun pyykinpesu on kerran lapsen ja minun yhteinen harrastus, niin sitä parempi.
 
[QUOTE="vieras";25931006]Tuli mieleen, että täällä palstaili äiti jonka lapsi oli vaipaton. Konttaili istten pitkin nurkkia johonkin tarjottimille pissalle! Ihan kuin kissa tai muu lemmikki :)

Mutta joo kertakäyttövaipat kaikilla neljällä![/QUOTE]

:D
 
"Hanna"
Molemmilla lapsilla ollut kestot käytössä, pienemmällä yksivuotiaasta lähtien yövaippana kertikset. Niissä vaan se ongelma, että piti vaihtaa kesken yön, kun tuli aina pissat läpi(kestoissa ei sitä ongelmaa koskaan).

Jos kolmas tulee, kestot ehdottomasti:)
 
[QUOTE="vieras";25931154]Miten ihmeessä vaipattomuus toimii? Annetaan lapsen pissiä ja kakkia mihin vaan ja sitten siivotaan?[/QUOTE]

Eiks jotkut ainakin "näe" lapsesta milloin on hätä ja sit kiikutetaan ihan pienestä asti potalle/pytyn päälle pissalle.
En oo perehtynyt sen kummemmin mutta kuulostaa mielenkiintoiselta :D
 
Turkilmas
Vaipattomuus toki olisi se ekologisin, mutta samalla myös työläin vaihtoehto. Kestovaippa on kuitenkin huomattavasti parempi vaihtoehto kuin kertis. Sekä ekologisesti, että myös lasta ajatellen. Kertikset kun on kuitenkin kyllästetty ties millä kemikaaleilla.

Meillä oli esikoisella pelkästään kertakäyttöisiä vaippoja, kuopuksella sekaisin. Enimmäkseen kuitenkin kestoja.
 
"vieras"
Molemmilla pidettiin kestovaipat kotona päivällä ja ns.helpoissa kyläpaikoissa, missä saa vaipat huuhdeltua ja on kunnon tilat pukea vaipoja niin kestot. Kertikset oli sitten öisin, kerhoissa, kauppareissuilla, neuvolakäynneillä yms.
 

Yhteistyössä