Miten teillä on pottaharjoitukset sujunut?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
Meillä ihan ok, paitsi että ei sinne vielä tarpeita ole tehty. Mutta eilen vasta ekan kerran harjoiteltiin ja poika innoissaan meni istumaan siihen ja sitten se meni leikkimisen puolelle. Se meni kyykkyyn sinne pottaan ja se oli tosi hauskaa :D
 
vieras
Erittäin hyvin. Oppi heti kuivaksi, kun vaippa lähti kokonaan. Joskus kauppareissuilta kotia palatessa ei saata kestää vessaan asti. Tosin ikää oli 2,5v kun vaippa lähti kerralla.
 
ap
meillä nyt vasta 3v on pissannut pottaan muutamia kertoja mut puol pakosti saa siinä pitää että se pissa sinne tulee. Sit ei ole ongelmaa enään kun pissa alkaa tulemaan. Ei halua kuiteskaan housuihinkaan pissata. Rupee kiemurteleen ym. kun on hätä. Palkinnon on saanut aina sen jälkeen. Pitkään siis oltu kotona kuiteskin ilman vaippaa vaikka pissat on tullut housuun. Ilmeisesti se on auttanut tuntemaan sen pissahädän.
 
1v7kk alkoi omatoimisesti käymään potalla. Siitä pikkuhiljaa alkoi olla vallan kotona ilman vaippaa ja välilä tuli pissa housuun.
Viime kesänä 1v9kk (kesäkuussa) alkoi olla ulkonakin vaipatta.
Nyt 2v5kk täysin päiväkuiva, ainoastaan päiväkodissa päiväunilla vaippa ja kotona öisin.
 
meillä oppi potalle 2,5 vuotiaana, yritettiin aikasemmin n. 1,5 vuoden ikäsenä mutta ei siitä oikeen mitään tullut niin odoteltiin vuosi ja kyllä se heti lähti hyvin sujumaan. Nyt on täysin kuiva 3v. yölläkin herää vessaan useimmiten.
 
lehmu harmaana
Alkuperäinen kirjoittaja teeri:
hyvin hyvin...itsekehu haisee,mutta meillä 10kk on ihan täpinöissään potasta....tekee tarpeensa sinne minne pitääkin :D
Noin sujui meilläkin tuossa iässä :)

Puolitoistavuotiaana alkoi lakko joka pitää yhä. Ei halua potalle. Ja väkisin en laita. Oon kyllä vähän äimänä, koska lapsi tunnistaa ihan selkeästi pissa- ja kakkahätänsä, vaippa on aamullakin kuiva. Kaksi ensimmäistä lasta olivat tässä iässä (tasan 2 v) kuivina, mutta kun pikkuherra ei halua niin ei se sitten halua.

Eli ei oikein hyvin suju, kiitos kysymästä.

 
Meiän 1v 3kk kakkaa ehä 8 kertaa kymmenestä pottaan ja pissat tulee yhtä usein pottaan kuin vaippaankin. Meillä on auttanut kun on omat "pottakirjat", joita ei ole koskaan nähnyt muualla kuin potalla istuessa. Nyt on muutamia kertoja jo sanonut potta kun hätä on juuri tullut ja kerran ehdittiin jopa potalle. Eli ymmärtää miksi potalle mennään. Kiirettä ei olla asian kanssa pidetty, kesällä aattelin että ollaan ilman vaippaa.
 
Esikoinen oppi yhtäkkiä potalle 1v10kk ikäsenä kun kuopus syntyi.. kuopus taas täytti just 2v ja ymmärtää kyllä asiayhteyden, muttei tee tarpeitaan potalle.. esim. jos hän on ilman vaippaa kotona ja tulee pissa niin hän huutaa heti että äiti pissa tulee.. ja kun otan housut pois, hän juoksee potalle.. iltaisinkin hän käy potalla itse, mutta mitään sinne ei vielä ole tullut.. nyt en oikein osaa muuta kuin odottaa ja antaa hänen olla ilman vaippaa.. jospa neiti oppis tunnistamaan sen hädänkin joskus.. =)

tsemppiä ap:lle pottaharjoitteluun.. :)
 
Cycadeen
ERITTÄIN vaikeasti esikoisen kohdalla. Vetelikin sit vaipoissa 3v2kk asti. Ja pottaharjottelut alotettiin aikaseen (taisin alottaa ihan liian aikaseen). Oppi sit ihan ite suoraan pöntölle ja yö ja päiväkuivaksi yhdellä kertaa.
Kuopus taas paljon helpompi. Menee mielellään potalle.
 
Vepasto
Esikoinen inhosi pottaa ja suostui siihen vasta lähempänä kolmea ikävuotta. Kuopukselle tuli ensin samat reaktiot, kunnes tajusin ostaa toisenlaisen potan. Siinä suostuu istumaan n. 30 sek. Sit pitää jo lähteä touhuumaan. Mitään sinne pottaan ei ole vielä tullut. Nyt se on tässä tuvassa leikeissä. Katotaan sit kesällä uudestaan.
 
mie
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Nostoa. lohduttavaa kuulla että en ole ainoa joka joutuu tän asian takia taisteleen.
En tiedä yhtä ainoota lasta, joka nää touhut ois oppinu kertalaakista. Lasten tarttee testata tahtonsa myös tässä asiassa, ja harjoittelu tekee mestarin. Jaksamista vain pienen harjoittelijan kanssa!
 

Yhteistyössä