Miten teillä on psykoosi oireillut?

  • Viestiketjun aloittaja Eevee
  • Ensimmäinen viesti
sauva
Kyse elämänkumppanista.
Se alkoi paniikkikohtauksella johon liittyi aistiharhoja jotka potilas kyllä ymmärsi epätodellisiksi. Osasi hakea apua.
Muut psykoosinsa ovat olleet samanmoisia, ei varsinaista todellisuuden katoamista, mutta harhaisuutta, epäluuloisuutta, muistin heikentymistä, voimakasta ahdistusta.
Hoitona psykoosilääkkeet ja rauhoittavat ensiavussa. Kuljetus psykiatrisene sairaalaan. Pakkohoito määräys.
Agressiivisesta (itseä kohtaan) käytöksestä johtuen joutunut eristykseen.
Psykoosin mentyä ohi on lääkitystä säädetty ja laitoshoidon päätyttyä suunniteltu avohoidon toetutumista. Suunnilleen puoli vuotta viimeisestä psykoosista.
 
Näköharhoja, eli näki kuolleita jokapaikassa, hämähäkkejä ihmisten päänpäällä, itsetuhoisuutta, outoja puheita, pelkotiloja, ei tässä maailmassa. Kriisiosastolle ambulanssilla, ja senjälkeen puolivuotta psykiatrisella osastolla. Jatkuva lääkitys, ja seuranta. Lisäksi terapiaa..
 
Paniikkikohtauksien yhteydessä kaveri näki aikanaan välillä kaikkea todella pelottavaa, ennen kuin sai lääkkeet jotka puree niin ahdistukseen, paniikkiin kuin siihen harhaisuuteenkin. Kyllä se tiesi tosin kans et ne jutut ei ollut totta, mutta pelkäsi silti (kukapa ei pelkäisi jos näkee jotain sellaista. Se näki mm. peilikuvansa avaavan suun ja sieltä tuli verta. Ja pelkäs muuten pitkään peilejä. Nyt se on pysyvällä lääkityksellä ihan normaali, ei saa mitään kohtauksia enää... on ihan avoimesti kertonut näistä tapauksista.
 

Yhteistyössä