Miten valmistat uunilohen?

dah
Vuokaan laitan kermaa, sulatejuustoa, katkarapuja, suolaa ja rosépippuria. Lohi naamalleen siihen päälle, vartin paisto, nahka veks ja vähän kermaa ja sulatejuustoa vielä päälle.
 
..
Aika samalla lailla kuin edellinen, suolaa ja mustapippuria, sitruunamehua ja joskus lorautan kermaa päälle ja uuniin. Joskus tullut kuorrutettua juustolla kala, juustoraastetta pintaan ja uuniin, hyvää tulee.
 
Päälle sitruunamehua, jos laitan kermaa, ranskankermaa tai smetanaa, ni laitan myös
chilisekoitusta ja tilliä, kerman sijaan saatan laittaa jotain tuorejuustoa.
 
"pop"
Meillä ensin fisu nahka alaspäin vuokaan, sitten purkki kermaa ja sitten juustoraastetta päälle. Uunissa n. 20 min 200C tai niin että juusto on hiukan ruskistunut.

Kalaa otettaessa liha kaavitaan päältä kevyesti, niin että pohjaan kiinnittynyt nahka jää vuokaan.
Turkasen hyvää (ja siis tosiaan ilman suolaakaan, kun juustossa sitä riittävästi).
 
suolaa vuoan pohjalle, ja mustapippurirouhetta (tai sitruunapippuria ) lohi nahka ylöspäin vuokaan ja päälle vielä suolaa ja pippuria, lohi uuniin ja nahka pois kun on kypsää

tai sit lohi nahkapuoli alaspäin, päälle suolaa, pippuria ja tilliä ja törkeen paljon smetanaa ja uuniin

molempi parempi
 
"Nitta"
Lohi vuokaan, päälle hieron chilahnaa, sitruunaruohotahnaa, inkivääritahnaa (näitä siis saa purkissa kaupasta) ja se on uuniin sitten. Tulee mukavaa vaihtelua noihin kermapohjaisiin viritelmiin :)
 
"Nitta"
[QUOTE="Nitta";26900223]Lohi vuokaan, päälle hieron chilahnaa, sitruunaruohotahnaa, inkivääritahnaa (näitä siis saa purkissa kaupasta) ja se on uuniin sitten. Tulee mukavaa vaihtelua noihin kermapohjaisiin viritelmiin :)[/QUOTE]

Chilitahnasta oli tarkoitus puhua. Pahoittelut.
 
"Vieras"
Laitan lohen nahkapuoli alaspäin vuokaan, päälle suolaa, tilliä ja sitruunapippuria.
Annan maustua 30min-1h ja laitan uuniin.
Jossain vaiheessa lorautan reilu puolipurkkia flora ruoka-kermaa päälle, ja loput vähä ennen ku otan pois uunista.
Nami!
 
"vieras"
Tarvitaan lohifilee, uuni ja jotain mausteita. Ai niin ja uunivuoka. Lohifilee vuokaan, päälle suolaa ja mitä mausteita nyt tykkää laittaa. Sitruunapippuri on aika kiva. Uuniin 200 asteeseen kunnes kala on kypsää.
 
"koppis"
Paistan fileen ihan oikein päin (siis nahkapuoli alla) leivinpaperin päällä uunivuoassa. Ensin nypin sen yhden ruotorivin pois, jotta file on täysin ruodoton. Päälle yleensä vain suolaa, jauhettua valkopippuria vähän, sitruunamehua ja kuivattua tilliä paljon. Ei kermoja, juustoja eikä muitakaan rasvoja, sillä lohi on muutenkin jo riittävän maukasta. Uunissa n. 20 min koosta riippuen. Uunilohi on tosi helppo ja hyvä ruoka.
 
Fisut pellille/vuokaan,merisuolaa,toiseen tökin veitsellä "koloja" joisin upotan valkosipulin kynsistä leikattuja ohkasia siivuja (toiseen en,koska hra 13v ei syö jos siinä on valkosipulia).Sitruunamehua(jos sattuu olemaan),ehkä pienesti pippuria..Joskus sivelen soijakastiketta kalan pintaan,niin ei tartte laittaa suolaa.

Toinen vaihtoehto: sitruunaa,ruokakermaa,smetanaa,suolaa - sekoitetaan kulhossa,kaadetaan fisujen päälle.

uunin lämpö 200 ja kunnes kalat on kypsiä.
 

Yhteistyössä